Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře "na podestýlce"

Vydatný oběd pro více strávníků, který naskládáte do pekáčku, nebo zapékací misky v pár krocích. Po zapečení, budeme mít křupavé kuřecí kousky se spoustou šťávy a přílohou k tomu.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

26. 6. 2010 15:27

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie17 218 kJ / 4 115 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky151,75 g
Vláknina39,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,22 g
Sůl10,08 g
Sacharidy610,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

19. 5. 2023 13:53

cathleen (moderátorka): Ano, díky za bleskovou reakci. Ráda bych např. tu druhou - prostě porce na talíři. Stávající neukazuje, co vlastně vařím. :-K děkuji

cathleen cathleen (moderátorka)

19. 5. 2023 09:51

jahoda: pokud se mění hlavní foto, je to vždy za to hezčí ;-) Mám ti tam nastavit jinou? Kterou?

jahoda jahoda

19. 5. 2023 09:14

Marie Svarcova: Budu ráda za vyzkoušení. Jen mě mrzí, že mi admini změnili hlavní fotku. Tato nikoho moc neosloví;-(

Marie Svarcova Marie Svarcova

19. 5. 2023 08:13

:-)<3:yes::yes: Neznala jsem, moc se mi líbí a určitě udělám -děkuji za pěkný recept.:-K

MamlajdaD MamlajdaD

26. 1. 2020 17:31

Palika: bartaks má pravdu, v Maďarsku se opravdu jako příloha podává společně rýže a br. hranolky, třeba i k řízku (např. v restauraci v Budapešti). :-O Můj muž, rodilý Maďar, jezdil do Maďarska občas jako tlumočník továrny, kde dělal, a při vyprávění po příjezdu domů, se o tom zmínil. Říkal, ža to bylo kupodivu velmi dobré. :-8 Nesmíš hned odsoudit něco, o čem jsi se nepřesvědčila. :-D:-K

tejaja tejaja

26. 1. 2020 11:34

Palika: :-) vedzte, ze je to v madarskej kuchyni. Ono ani madari nemaju na celom uzemi rovnaku kuchynu, presne ako ine narody.;-)

Dajda Dajda

26. 1. 2020 09:13

bartaks: palika: Myslím že je to kombinace, která se objevuje ve slovenské i maďarské kuchyni, a vůbec není nutné pohlížet na ni s nedůvěrou. Zkuste kuřecí řízek + rýži ochucenou kari + kyselou okurku nebo okurkový salát! ;-) :yes: Pro mě je to přijatelnější než smažený řízek se smaženými hranolky a k tomu navíc kečup, jak Vám to nabídnout třeba v bavorské kuchyni! :-O

Palika Palika

26. 1. 2020 04:35

bartaks: v Maďarsku asi sotva ... Na Slovensku občas a v bývalém NDR, jinde - silně pochybuji.

bartaks

25. 1. 2020 08:33

maris: V Maďarsku podávají k smaženému řízku hranolky a i rýži. Hranolky jsem si přidal a rýži nechal. V tomto receptu to asi vadit nebude.bartaks@centrum.cz

bronislava hronova

24. 3. 2017 13:09

Znám a dělám tento recept už hodně dlouho-vyšel před lety v kalendáři,b.hronova

misza misza

27. 6. 2010 13:41

Nádherné fotky:yes:

Eliza Eliza

27. 6. 2010 08:49

Každopádně to vypadá báječně...:-p, jdu se nasnídat! ;-)

jahoda jahoda

27. 6. 2010 08:44

Elizo, já předsmažila normální brambory (z kupovaných hranolek nedělám nikdy), ale vůbec jsem je nedělala na hotovo, jen tak napůl, že v hotovém pokrmu nepoznáš, že jde o klasické hranolky, ale fakt drží tvar, vůbec se nerozpekly. A s tou rýží v té šťávičce bezva chuť. (Rýži používám jakoukoli, co se nerozvařuje). Hošíci si to pochvalovali. Možná je k tomu fakt nejlepší to kuře. Ale nemám to odzkoušeno s jiným masem;-)

Eliza Eliza

27. 6. 2010 07:32

Jahodo, kolegyně mi popisovala nejoblíbenější jídlo svojí rodiny - šlo o kupované mražené hranolky, vysypané do pekáče a pokladené plátky krkovičky, zalité šlehačkou. Já jsem zatím neměla odvahu to zkusit, bála jsem se, že z hranolků nic nezbyde...jen nějaká nevzhledná kaše...;-):-) Tak třeba ne, možná to vyzkouším.
U tvého receptu mě moc zajímá ta kombinace rýže a smažených brambor, nedovedu si to nějak představit. Ale vypadá to překrásně a hlavně chutně, takže ukládám k vyzkoušení. :yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 6. 2010 22:14

Jahůdko, ty nikdy nezklameš:-O:yes: Nádherné foto i jídlo:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: podestylka pro kurata podestýlka pod kuřata kuře s hranolky kuře s hranolkami stavicka ke kureti pečené kuře na leču "@lce.com.na" loc:cz kuře lečo hranolky ryže kuře s hranolkama pečené kuře s hranolky kuře na leču podestilka pro kurata "@lce.com" loc:cz maďarské kuře kure s ryží z jednoho pekače kuře na pdestýlce kuře s hranolkama aryži kure s ryží a hranolkami top recepty kureci recepty z hronova

Suroviny: kuře, hranolky, rýže, lečo, koření na kuře, bylinky zelené, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuře "na podestýlce"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlp3