Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš - nejlepší!

Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která musí být orestovaná pěkně dohněda.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 140 min

170 min (30 min příprava + 140 min tepelná úprava)

23. 3. 2008 12:19

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 525 kJ / 2 755 kcal
Bílkoviny244,26 g
Tuky161,57 g
Vláknina21,28 g
Cholesterol 596 mg
Sodík 522 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy75,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://jitulciny-recepty.cz/

Musím napsat, že tenhle guláš dělám ve fritovacím hrnci, který lze použít jak na smažení, tak po slití oleje i jako teflonová pečící pánev. Maminky chtěly, ať recept napíšu a myslím, že když ho uděláte normálně v hrnci na plotně, tak to bude stejná dobrůtka. My se po něm můžeme užrat!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dubsky pavel

20. 3. 2015 20:00

To je špatný guláš. Cibulka přeci musí byt tmavě hnědá, proč tolik chemie - gulášové koření a kostka, instantní jíška? To si můžu rovnou koupit polotovar - sušená směs na přípravu guláše. Dokrájím maso a mám to to samé. :-((

metelka

5. 9. 2014 19:45

jen k té kyselosti...tu odstraníte jen tím že protlak se musí mírně orestovat tedy je třeba ho vložit do hotového cibulového základu

sedlakantonin

20. 2. 2014 17:04

dávám 1/2kg.masa a 1/2kg.cibule.recept dobrý,gulášek také dobrý:yes::yes::-p:-p

Alleennaa

28. 1. 2014 13:13

Dnes jsem vařila a je super :-*

ucitel

5. 12. 2013 15:34

jitule:pkkecejte,usmevne od člověka který se snazi byt nad věci.:-(

casino

9. 11. 2013 01:47

lenorek333:
A když podruhé v životě uvaříte podle Simon: jak píše níže, tak to si teprve pochutnáte:yes:
Nevím, jak se guláš vaří ve friťáku, ale podle množství vývaru (1l masového vývaru na 1kg masa) to vypadá že spíše než eletriku žere vodu a tento "Guláš-nejlepší!!!" je patrně guláš podle maďarských zvyklostí "gulyásleves" či spíše gulášovka...:-//

lenorek333 lenorek333

8. 11. 2013 12:08

vyborny, delala jsem poprve v zivote, moc chutnal

zahustím (dle potřeby) jíškou Knorr.

22. 10. 2013 11:49

keď k tomu pristupujete tak že guláš je to vtedy keď do hrnca nahádžete všetko čo doma nájdete vrátane odpadkov typu: lžička gulášového koření dávám bujón :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D má to svoju logiku.

Ak robím guláš napríklad maďarský, tak si dám záležať na základe (cibuľa a dlhé restovanie do hneda) nebudm musieť potom nezmyselne zahusťovať MÚKOU :no::no::no: a ničiť chuť mäsa perverznými koreniacimi zmesi z marketu :no::no::no:

Chlapice

22. 10. 2013 11:13

Humus

Ell358

8. 10. 2013 09:58

Simon:25 knedliku?????? :-O Tak to musite teda vypadat.

luema

5. 10. 2013 13:19

S tímhle gulášem boduji u všech už přes rok, teprve teď jsem se dostala k tomu sem napsat, že je fakt nejlepší a dávám bodík :-D:yes:

Simon

21. 6. 2013 23:42

Guláš začínám rozpálením vepřového sádla, přidám cibulu (více než je masa), kterou osmažím dohněda, zaliji trochou vývaru, cibulka pustí krásně barvu, nechám(cibulka se rozpadne), nechat odvařit vodu a přidám maso, které zprudka opeču. Přidám sladkou papriku, pepř, pak trochu rajského protlaku, osolit, přidat prolisovaný česnek a zalít vývarem a nechám pomalu dusit až je maso krásně měkké. Pak si již každý dokoření a zahustí dle chuti. Před podáním znovu přidám česnek a po nalití do talíře ještě proužky cibule. No a k tomu krásných 25 houskových knedlíků (rekord mám 42), navrch 2 pivka a nejhezčí část dne mám za sebou. Vím, že gulášek je nejlepší druhý až třetí den, ale to jsem ještě nikdy nevydržel.

jirkacz

27. 4. 2013 09:12

zrovna se mi vaří na plotně stejný model:-*dělám podobně až na to gulášové koření a bujón to nepoužívám:-/ není nad home made vývar:yes:

klik

10. 4. 2013 17:17

super, jen sem prvni orestaoval cibulku, az potom paprika maso, zalit, koreni, bujon atd...a ke konci az cesnek aby moc nezrtatil na síle,)
nezahustoval jsem, kdyz date dost cibule, je husty sam od sebe,
jinak vyborny =) dobry šmak

spagetka spagetka

23. 11. 2012 13:46

pepa: zkus přidat sladkou smetanu

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: guláš guláš recept nejlepší hovězí guláš recept guláš nejlepší vepřový guláš nejlepší hovězí guláš recept recept na gulas recepty guláš veprovy gulas nejlepší vepřový guláš recept recept na nejlepší hovězí guláš nejlepší maso na guláš vepřový guláš recept gulase jak správně uvařit hovězí guláš guláš v remosce recepty na gulaš guláš z tlačenky nejlepší recepty hovězí guláš jak správně uvařit guláš

Suroviny: maso hovězí, sádlo vepřové, česnek, cibule, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar masový, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, sádlo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Guláš - nejlepší!

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMk