Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí guláš

Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí guláš. Chuťově výrazný pokrm skvěle doplní houskové knedlíky.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 8. 2010 14:03

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie8 633 kJ / 2 063 kcal
Bílkoviny230,30 g
Tuky101,78 g
Vláknina20,72 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,10 g
Sacharidy36,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

gully gully

9. 2. 2024 23:38

Uvařeno, doslova sežráno, ***** ....

.... a dál už budu vypovídat pouze za přítomnosti svého právního zástupce :-)

Pumy13 Pumy13

9. 12. 2022 17:47

Paráda

JiRtiMCZ

2. 11. 2021 10:20

Jitko omlouvám se Vám, ale rajčata? V receptu není klasické "divoké" koření, které vyzdvihne onu chuť tohoto vynikajícího masa. Na guláš bych použil spíše plecko (kýta je vynikající na pečení). Navíc ten obrázek - to vypadá, že už to někdo měl. Ne, já bych si toto určitě nedal.

Renica

13. 3. 2021 22:50

Marcela: Tak jak to po více než 8 letech vidíte? Prý hned napíšeme ???? Za mě teda nic moc recept, kyselost z celé konzervy drcených rajčat mi v divočině vůbec nesedí a chybí mi tu špek nebo slanina. Že tu není blbej jalovec je jediné plus...

Ladislava Matějů

25. 3. 2016 13:59

Dělala jsem z kančího selátka(19 kg čistého masa)a je výtečný.Přidala jsem feferonky a samozřejmě papriku,protože bez ní si guláš nedovedu přestavit. Za mě :yes:

deina.c

10. 7. 2014 21:33

Vynikající! Paprika být opravdu nemusí a příště zkusím naložit předem do octa. Díky za recept yes:

Martas

9. 2. 2014 13:30

Díky za inspiraci...
Gulášek jsem uvařila, je výborný. Příloha u nás podle libosti :
houskový knedlík a bramboráček. Vřele doporučuji.:yes:

Gabriellla

4. 2. 2014 20:13

Uvařeno, snědeno ... úžasný:-p

Slávek

13. 1. 2014 19:04

Tak jsme se do toho taky dali, už mi tečou sliny po bradě a jsem zvědavý jak to dopadne dám vědět:-*

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 12. 2013 20:21

Danča:Záleží od toho z jak starého kusu to maso je. Mladé maso není potřeba marinovat. Natáhne do sebe chutě z koření při přípravě.
Maso ze staršího kusu "prasnice" nebo kanec dukladně očistit od tuku a blan. Podle zpusobu použití /pečení,minutky atd./ je nejjednodušší zpusob prošpikovat dobrou voňavou slaninou, posypat kořením,které je vždy napsáno u receptu mírně osolit a namazat slunečnicovým olejem.Pozor se solením,když dáte moc soli z masíčka vyteče šťáva.
Mně se osvědčilo i máslo rozpuštěné ve trošce oleje , na minutky.Takto upravené maso dát do misky přikrýt folií a nechat marinovat 12 až 24.hodin. Před přípravou dosolit a ihned péct a nebo vařit!

Presi

2. 12. 2013 15:56

Kečup ke kančímu? No neblázněte!

Radek

10. 11. 2013 14:17

tak jsem to zkusil a je to mňamka ... tedy přidal jsem tam pár feferonek ale jinak paráda :yes::-K

kiiki

15. 10. 2013 22:32

Vařili jsme, sice jsme přidali ještě papriku ale mňam:yes:

jajina

24. 5. 2013 17:57

Právě jsem dovařila, je supeeer:-p díky za recept ;-):yes:

honza

23. 12. 2012 02:29

Danča:Dobrý je to maso nakrájet na kostky zalít ho asi 2 lžícema octa, oleje a na půlměsíčky nakrájet a promíchat s cibulkou, přidávám pak ještě trochu koření zvěřina ale pozor obsahuje jalovec a ten je hodně aromatický. Nechám to pak klidně dva dny odležet. pak stejným způsobem jak je psáno děám guláš, ocet se vypaří a zvěřina není tak cítit divočinou

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pravý guláš z divočáka guláš z divočáka pohlreich nejlepší kančí guláš kančí recepty guláš z kančího masa guláš z kančí kýty výborný kančí guláš kančí kýta guláš zvěřinový guláš pohlreich kančí guláš z kýty kanci kančí maso recepty kančí kýta recepty dančí guláš pohlreich nejlepší kančí guláše jak naložit kančí maso guláš z divočáka jak nalozit kanci maso na gulas guláš z dančí kýty dle polreicha kancí maso

Suroviny: kýta kančí, cibule, slanina uzená, sůl, pepř mletý, koření na zvěřinu, vývar masový, chléb, sádlo, víno červené, česnek

TopRecepty.cz

Kančí guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2751