Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma. Lahůdku z nich dělají především bylinky, česnek, balzamiko a třtinový cukr.

Hodnocení receptu je 5,0 (92×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min pečení dle velikosti rajčat

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava, pečení dle velikosti rajčat)

7. 8. 2010 12:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Biton

27. 8. 2012 18:54

rebeka a jahoda: Dámy, dneska jsem se o to pokusila dle Vašich rad...ochutnala jsem jen malinko, když jsem to dávala do skleničky a je to super! :-) Určitě jsem nedělala naposledy!:-p:yes:

Jana

26. 8. 2012 20:00

rebeka a jahoda: Moc Vám dámy děkuju....po Vašich skvělých zprávách se asi do toho pustím! :-) Vypadá totiž tento recept opravdu lákavě! :-p

rebeka rebeka

26. 8. 2012 19:34

jahoda::-O a máš recht.. až teď mě došlo, že když jsem je dělala poprvé, byla rajčata velká, a já je překrájela na třetiny.. teď při druhém "pečení" byla také velká, leč jen přepůlená.. proto to trvalo déle.. bože, já jsem pako:-8:-D:-D:-D:-D:-D

jahoda jahoda

26. 8. 2012 19:32

Jana: Taky používám horkovzduch, moc jsem si na něj zvykla. Naopak bych ale řekla, že horkovzduchem je pečení rychlejší:-)
Při použití horkovzduchu se nastaví teplota cca o 20st. nižší.
(Když peču např. piškot - normálně na 180st., tak při horkovzduchu cca na 160st)
Taky u toho pečení rajčat je dobré péct pomalu, aby se nespálila a hlavně aby se pečením trochu vysušila.
Vůbec se ale toho neboj, spíš to sleduj, jak začnou vonět, tak ubrat teplotu (při horkovzduchu možná tak 100 až 110st.) a pomalu je takto péct a zároveň sušit. Můžeš klidně třeba po 1/4 hodině teplotu zvýšit na 130, potom zase snížit - to už tak nějak vycítíš....:-K
Jinak, jak píše Rebí;-), budou-li rajčata větší, bude to trvat déle.

Jana

26. 8. 2012 19:23

rebeka: Děkuju Vám za odpověď....a na kolik stupňů jste to dělala? :-(

rebeka rebeka

26. 8. 2012 19:15

Jana: dovolím si odpovědět, poněvadž druhou várku jsem dělala právě na horkovzduch.. čas je delší, ale jde to.. taky záleží na velikosti rajčat;-)
Jahůdko, promiň:-8 že se ti pletu do receptu;-)

Jana

26. 8. 2012 19:12

Hezký recept! Chtěla bych zítra vyzkoušet...jen se chci zeptat..šel by použít i horkovzduch? Pokud ano, na kolik bych to asi tak mohla dělat? Nejsem v kuchyni ještě moc zkušená. Předem děkuji za odpověď! :-);-)

blanka

20. 8. 2012 18:30

dnes jsem náhodou našla a vyzkoušela tento recept, je to vynikající!!! ještě jsou rajčate v troubě a už ujídám, děkuji

jahoda jahoda

14. 8. 2012 21:01

senky+suslajdo - holky díky moc za fotky! Fotka mi vždy udělá největší radost:-K;-)
Letos se "óroda" fakt vyvedla, zavařuju, peču, suším, lečo, čatní - uff, až se mi o tom v noci zdá:-D:-D
Ale i přesto toto období miluju:-8:-K
Díky;-)

senky senky

14. 8. 2012 20:08

Přidávám slíbené foto:-K:-K a mám vyřídit, že rajčátka mají "grády":-D:-D

suslajda suslajda

14. 8. 2012 18:07

Dneska jsem dělala tuto neskutečnou dobrotu, jak dozrají další rajčátka tak zopakuji posílám bodík a fotku a děkuji za skvělý a výborný recept na rajčátka:yes::yes:+28

senky senky

11. 8. 2012 10:08

jahoda::-D:-D mám v troubě druhou várku a zase tak krásně voní:-8;-):-p prémie byly v červenci:-D:-D a přibyla včera náruč celerové nati :-D:-D:-D

jahoda jahoda

11. 8. 2012 10:04

senky:;-) díky za vyzkoušení a šíření receptu (třeba budou prémie:-D) :-K

senky senky

10. 8. 2012 10:24

Včera jsem vyzkoušela;-) vůně z trouby byla velmi lákavá a ve skleničkách rajčátka i dobře vypadají:-D:-D Použila jsem Balsamico z Modeny :-D:-D opisuju od zkušenějších:-D:-D už jsem tiskla recept šéfce:-D:-D foto dodám, až budu z práce doma, ale bod posílám už teď:yes::yes::-K

jahoda jahoda

9. 8. 2012 22:24

rebeka: :-8, díky+díky, já je dávám všude, kam mě napadne, i pod maso, mám recept i ke karbanátkůmhttp://www.toprecepty.cz/recept/14334-zapekane-rec..., určitě dají pokrmu jinou chuť, než normální rajčata;-):-K

1 3 4 5 6 7 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečená rajčata rajčata pečená v troubě rajcata ve vlastni stave pečená rajčata recept pečená rajčata v oleji jak na pečená rajčata uskladnění rajčat co z rajčat pečené rajčata recept na pecena rajcata sušení rajčat, pečená rajčata rajčata ve vlastní šťávě recept pecena cherry rajcata rajčatová šťáva recept pečená rajčata v troubě rajčata recepty pečená rajčata, recept rajcata uskladneni rajče fotky štáva z rajčat

Suroviny: rajče, tymián, cukr hnědý, česnek, ocet balsamiko, olej olivový

TopRecepty.cz

Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyGM