Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma. Lahůdku z nich dělají především bylinky, česnek, balzamiko a třtinový cukr.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 8. 2012 18:54
rebeka a jahoda: Dámy, dneska jsem se o to pokusila dle Vašich rad...ochutnala jsem jen malinko, když jsem to dávala do skleničky a je to super! Určitě jsem nedělala naposledy!
26. 8. 2012 20:00
rebeka a jahoda: Moc Vám dámy děkuju....po Vašich skvělých zprávách se asi do toho pustím! Vypadá totiž tento recept opravdu lákavě!
26. 8. 2012 19:34
jahoda: a máš recht.. až teď mě došlo, že když jsem je dělala poprvé, byla rajčata velká, a já je překrájela na třetiny.. teď při druhém "pečení" byla také velká, leč jen přepůlená.. proto to trvalo déle.. bože, já jsem pako
26. 8. 2012 19:32
Jana: Taky používám horkovzduch, moc jsem si na něj zvykla. Naopak bych ale řekla, že horkovzduchem je pečení rychlejší
Při použití horkovzduchu se nastaví teplota cca o 20st. nižší.
(Když peču např. piškot - normálně na 180st., tak při horkovzduchu cca na 160st)
Taky u toho pečení rajčat je dobré péct pomalu, aby se nespálila a hlavně aby se pečením trochu vysušila.
Vůbec se ale toho neboj, spíš to sleduj, jak začnou vonět, tak ubrat teplotu (při horkovzduchu možná tak 100 až 110st.) a pomalu je takto péct a zároveň sušit. Můžeš klidně třeba po 1/4 hodině teplotu zvýšit na 130, potom zase snížit - to už tak nějak vycítíš....
Jinak, jak píše Rebí, budou-li rajčata větší, bude to trvat déle.
Při použití horkovzduchu se nastaví teplota cca o 20st. nižší.
(Když peču např. piškot - normálně na 180st., tak při horkovzduchu cca na 160st)
Taky u toho pečení rajčat je dobré péct pomalu, aby se nespálila a hlavně aby se pečením trochu vysušila.
Vůbec se ale toho neboj, spíš to sleduj, jak začnou vonět, tak ubrat teplotu (při horkovzduchu možná tak 100 až 110st.) a pomalu je takto péct a zároveň sušit. Můžeš klidně třeba po 1/4 hodině teplotu zvýšit na 130, potom zase snížit - to už tak nějak vycítíš....
Jinak, jak píše Rebí, budou-li rajčata větší, bude to trvat déle.
26. 8. 2012 19:23
rebeka: Děkuju Vám za odpověď....a na kolik stupňů jste to dělala?
26. 8. 2012 19:15
Jana: dovolím si odpovědět, poněvadž druhou várku jsem dělala právě na horkovzduch.. čas je delší, ale jde to.. taky záleží na velikosti rajčat
Jahůdko, promiň že se ti pletu do receptu
Jahůdko, promiň že se ti pletu do receptu
26. 8. 2012 19:12
Hezký recept! Chtěla bych zítra vyzkoušet...jen se chci zeptat..šel by použít i horkovzduch? Pokud ano, na kolik bych to asi tak mohla dělat? Nejsem v kuchyni ještě moc zkušená. Předem děkuji za odpověď!
20. 8. 2012 18:30
dnes jsem náhodou našla a vyzkoušela tento recept, je to vynikající!!! ještě jsou rajčate v troubě a už ujídám, děkuji
14. 8. 2012 21:01
senky+suslajdo - holky díky moc za fotky! Fotka mi vždy udělá největší radost
Letos se "óroda" fakt vyvedla, zavařuju, peču, suším, lečo, čatní - uff, až se mi o tom v noci zdá
Ale i přesto toto období miluju
Díky
Letos se "óroda" fakt vyvedla, zavařuju, peču, suším, lečo, čatní - uff, až se mi o tom v noci zdá
Ale i přesto toto období miluju
Díky
14. 8. 2012 20:08
Přidávám slíbené foto a mám vyřídit, že rajčátka mají "grády"
14. 8. 2012 18:07
Dneska jsem dělala tuto neskutečnou dobrotu, jak dozrají další rajčátka tak zopakuji posílám bodík a fotku a děkuji za skvělý a výborný recept na rajčátka+28
11. 8. 2012 10:08
jahoda: mám v troubě druhou várku a zase tak krásně voní prémie byly v červenci a přibyla včera náruč celerové nati
11. 8. 2012 10:04
senky: díky za vyzkoušení a šíření receptu (třeba budou prémie)
10. 8. 2012 10:24
Včera jsem vyzkoušela vůně z trouby byla velmi lákavá a ve skleničkách rajčátka i dobře vypadají Použila jsem Balsamico z Modeny opisuju od zkušenějších už jsem tiskla recept šéfce foto dodám, až budu z práce doma, ale bod posílám už teď
9. 8. 2012 22:24
rebeka: , díky+díky, já je dávám všude, kam mě napadne, i pod maso, mám recept i ke karbanátkůmhttp://www.toprecepty.cz/recept/14334-zapekane-rec..., určitě dají pokrmu jinou chuť, než normální rajčata
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 8 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 41 minutami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 1 hodinou
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 2 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 2 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 4 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 4 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 6 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 7 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečená rajčata rajčata pečená v troubě rajcata ve vlastni stave pečená rajčata recept pečená rajčata v oleji jak na pečená rajčata uskladnění rajčat co z rajčat pečené rajčata recept na pecena rajcata sušení rajčat, pečená rajčata rajčata ve vlastní šťávě recept pecena cherry rajcata rajčatová šťáva recept pečená rajčata v troubě rajčata recepty pečená rajčata, recept rajcata uskladneni rajče fotky štáva z rajčat
Suroviny: rajče, tymián, cukr hnědý, česnek, ocet balsamiko, olej olivový
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyGM
122 názorů