Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nedozrálá rajčata v čalamádě

Končí léto a na zahrádce máte rajčata, která už nestihnou dozrát? Způsobů, jak si s nimi poradit, je několik. Například z nich můžete připravit tuto zajímavou čalamádu s paprikami, cibulí a zelím.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

3. 8. 2010 11:52

Suroviny pro 14 kusů

14 kusů

sklenice á 720 ml

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 365 kJ / 1 282 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky1,43 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48,04 g
Sůl120,00 g
Sacharidy315,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem 2 hlávky zelí, 3/4 kila cibule, 6 velkých paprik a asi 30 ks nedozrálých rajčat. Množství a poměr zeleniny je možné kombinovat libovolně, podle toho co máme zrovna k dispozici nebo podle toho co máte rádi.

Množství nálevu vyjde přibližně na 14 sklenic o obsahu 720 ml, je to orientační počet, záleží jak velké sklenice použijete, jak moc sklenice naplníte a upěchujete zeleninu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cardanka

6. 8. 2010 00:06

isahu:-Kjá Ti je ráda pošlu balíkem;-) jen nevím zda cestou nestaly:-O by se rovnou kečupem:-));-):-K;-)

isindy isindy

6. 8. 2010 00:00

cardanko, díky za upřesnění, pokusím se sehnat nedozrálá rajčata ;-)...ale nevím nevím, v supermarketu je to spíš přezrálé měkké cosi:-(...ale seženu a udělám, tohle si nenechám ujít:yes:

aranosi

4. 8. 2010 09:08

Taková super čalamáda osvěží :-K:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 8. 2010 16:18

Jani, vypadá to nádherně!! U nás teda čalamády moc nejdou, ale já osobně bych si tuhle dala hned. Jíme očima a vypadá to moc jedle:-p:yes::yes:

Ivana Ch

3. 8. 2010 13:08

Dělám něco trochu podobného, ale místo zelí dávám cuketu a do každé skleničky pak ještě feferonku. Moc nám to chutná. Potom hotový salát vyklopím do mísy, přidám na slabá půl kolečka nakrájené špekáčky a Majolku® a je z toho bájo večeře. Nejlepší je to nechat do druhého dne odležet.

pipre pipre

3. 8. 2010 12:53

Cardanko, tak to vypadá moc dobře. Jen bych potřebovala robot na krájení takového množství zeleniny. Ručně mne to moc dlouho nebaví:-) :yes:+1

cardanka

3. 8. 2010 12:23

Ivi, to je právě to, já to vždy dělám od oka do mísy;-), ale včera jsem si to psala a je to jak je psáno v postupu receptu : 2 hlávky zelí, 3/4 kg cibule, 6 velkých - masitých paprik a asi 30ks zelených rajčat, protože pokud málo upěchuji sklenice a zbyde mi trocha hmoty, jako se stalo včera - přidala jsem mrkev a celer a zavřovala dál a dál... měla jsem ještě dvě malé skleničky;-). Zelí mám na zahradě, tak jej zvážím a připíši váhu hlávky;-)

isindy isindy

3. 8. 2010 12:08

Jani, vypadá to pěkně, jen prosím o upřesnění 1 dílu, abych vyšla s nálevem....je to kilo, půl kila,...?? díky ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čalamáda ze zelených rajčat čalamáda z rajčat, paprik, cibule čalamáda nejlepší - recepty čalamáda zelená rajčata nakládaná zelená rajčata nezralá rajčata zelená rajčata recepty čalamáda ze zelených rajčat a zelí čalamáda ze zelím, paprikou, cibuli co s nedozrálými rajčaty čalamada se zelenych rajčat co s nezralými rajčaty nakládaná zelená rajčata recepty zelená rajčata čalamáda recepty ze zelených rajčat nakládaní zelenych rajčat čalamáda z rajčat paprik cibule čalamády nakladané zelené rajčata nedozrala rajcata co s nimi

Suroviny: rajče, paprika čerstvá červená, cibule, zelí hlávkové, voda, ocet, cukr, sůl, cukerin, koření nové koření, pepř, koření hřebíček, semínka hořčičná

TopRecepty.cz

Nedozrálá rajčata v čalamádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQJx