Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky babičky Marie z Doloplaz

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 8. 2010 00:55

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 064 kJ / 3 840 kcal
Bílkoviny28,00 g
Tuky8,40 g
Vláknina140,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 93,44 g
Sůl230,00 g
Sacharidy885,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jedná o recept maminky mojí ženy a je to opravdu dobrota!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

1. 8. 2010 14:58

Dělám je prakticky stejně (přidávám ještě tymián), jinak zavařuju v troubě taky 40 min. ale jen při 80°C. Ono to je hlavně o tom, že každá trouba prostě si to dělá jinak, takže to chce vychytat. Doba vaření je v každém receptu spíš pomocná a nedá se aplikovat na všechny sporáky v každé domácnosti.

ivulinka ivulinka

1. 8. 2010 13:01

Otíku, no právě tyhle Doloplazy já myslela:-D:yes:

Colombo65 Colombo65

1. 8. 2010 12:50

Z Doloplaz hnedle vedle Nezamyslic. ;-);-);-)

ivulinka ivulinka

1. 8. 2010 11:52

Oto a ze kterých Doloplaz? Já jen, že tady na Hané mám jedny Doloplazy pár km od domu...:-O:-?

yanull yanull

1. 8. 2010 11:35

Tak jak píše Jana Remková, v troubě je to o něčem jiném, než ponořit sklenice s horkým nálevem ještě do horké vody do zavařovacího hrnce a mít je tam 40 minut při stovce. Otto, tak to napiš prosím i do receptu, protože to je dost podstatná informace pro ty, kteří si je budou takto chtít připravit. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 8. 2010 11:07

Colombo65 dělám taky v troubě, takže možné to je. Jenže právě v troubě je to takové, že se vlastně nedá úplně určit čas. Než se začne něco dít, člověk vlastně úplně nepozná, kdy to vaří, tak letos já osobně dělám od doby, kdy pekáč dám do trouby 20 minut. No, snad to bude ok, zdá se, že ano;-)

Colombo65 Colombo65

1. 8. 2010 10:45

Ověřena doba zavařování: 30-40 minut,dělá to v horkovzdušné troubě na plechu s trochou vody, až okurky změní barvu.;-);-);-)
... a jsou křupavé a vynikající jinak bych je nejedl.:-D:-D:-D

Colombo65 Colombo65

1. 8. 2010 10:21

Vznesu dotaz tchýni do Doloplaz!;-);-);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 8. 2010 09:35

Otto, není to dnešní obrázek z AHA;-):-? Taky se mi zdá 40 min. hodně:-O

yanull yanull

1. 8. 2010 06:48

Otto, také se mi těch 40 minut zdá hodně. Horký nálev a ještě 40 minut při 100 st., neměly to být 4 minuty?:-S Já okurky zavařuji 5 minut při 100 a jsou pěkně křupavé. Když jsem se setkala v jiných návodech s dobou delší, tak to většinou bylo 20 minut při 80 st.

Ivana Ch

1. 8. 2010 04:01

Opravdu 40min. na 100stupňů. Nejsou ty okurky moc měkké?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavarovani okurek v horkovzdusne troube colombo 65 okurky podle babičky okurky v troubě křupavé okurky okurky zavařené v horkovzdušné troubě zavařovací okurky zavařování okurek v troubě křupavé okurky v troubě okurky zavařené v troubě okurky podle babiček zavarovan okurek i v troube recepty,co vařit z indické okurky jak na to křupavé okurky zavařování okurek podle babičky colombo65 zavařujem okurky křupavé nakladačky v troubě zavařování nakladaček okurky v horkovzdusne

Suroviny: okurky sterilované, voda, ocet, cukr krystal, sůl, sladidlo umělé, bobkový list, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Okurky babičky Marie z Doloplaz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0rv