Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2015 19:40
Je to NĚCO ! Dnes šílené vedro, tak jsem se potopila do mrazáku a vytahala kromě třešní, rybízu i švestky. Před vyhozením je zachránil tento recept a protože jsem nenašla hřebíček, ale koření 5 vůní, trochu jsem improvizovala. Takže navíc citronovou šťávu, koření 5 vůní, vanilkový cukr a hlavně MÁTU a MEDUŇKU ... přiměřeně celé klacky. Před mixováním samozřejmě vytáhnout :O). Už se chladí hlavou dolů v ručníku, takže doufám ve šťastný výsledek, ačkoli povidla nejím, moc mi chutnalo ... Takže DÍKY, už mám v Oblíbených.
22. 3. 2015 20:33
habov: Váš komentář mne velmi potěšil, také nic zbytečně nevyhazuji a když si na tom pak člověk ještě pochutná, tak snaha nepřišla nazmar
22. 3. 2015 12:26
Přiznám se, že jsem povidla nikdy mnoho nemusela, ale jinak mám s pečením, vařením, zavařováním aj.dobrůtek nemalé zkušenosti. Maminka potřebovala místo v mrazáku, kde měla spoustu švestek a chtěla je vyhodit. To je něco pro mne, tak jsem ji poprosila, že zkusím udělat i povidla. Díky bohu nebo spíše Vám, protože toto je opravdu vynikající recept. Sama dělám zavařeniny a přesnídávky, které jsou poctivé, bez zbytečných přidaných hodnot. A dělat povidla hodiny mi též přijde na hlavu postavené... Udělala jsem několik sklenic a hned jsem udělala koláče. Tentokrát i s povidlama a MŇAM!!! Mnohokrát děkuji Mirka
31. 10. 2014 02:33
gabriela: Gabi, tuto zkušenost opravdu nemám, ale ze zmrazeného ovoce jsme s dcerou zkoušely pečený čaj a ten byl dobrý. Ovšem můžeš to s povidly vyzkoušet třeba na poloviční dávce, možná by to chtělo nechat déle v troubě odpařit tekutinu a nebo by byla povidla řidší. Pokud vyzkoušíš, poděl se, jak se dařilo
30. 10. 2014 03:07
yanull:chcem sa opýtať či do tých jabĺk môžem pridať do lekváru aj mrazené jablká. Nemáš s tým skúsenosti mam veľa mrazených jahôd. Ďakujem G.
26. 9. 2014 07:31
Jannelinka:
Pripojuji se take ke chvale. Moc dobre a pomahal mi i pritel. Byla to zabava a navic krasne provoneny byt.
Autorce receptu udeluji pochvalu.
Pripojuji se take ke chvale. Moc dobre a pomahal mi i pritel. Byla to zabava a navic krasne provoneny byt.
Autorce receptu udeluji pochvalu.
16. 9. 2014 14:36
Dobrý den, dnes poprvé jsem dělala povidla a jsou výboooorné pekáč se mi ani nepřipálil, jsou krásně husté no jdu dělat další várku. Fakt super recept
15. 9. 2014 07:05
danielle72:Danielko, děkuji za odpověď a jen ještě dodávám, že 2 lžic octu se není opravdu třeba obávat, dává se tam hned při 1. pečení a není tam ani trošku cítit. Kdo dělá domácí čalamády, dává tam octu podstatně více a věřím, že to nikomu nevadí
14. 9. 2014 23:22
Jarus87: Jak tu psala spagetka, ocet má i konzervační účinek. Kromě toho by měl ocet zabránit tomu, aby ovoce příliš tmavlo (to se týká samozřejmě spíše světlých plodů )
14. 9. 2014 20:16
Hezký večer
Moc mě zaujal Váš receptík na pečená-nejen švestková povidla.
Chystám se na něj a jen bych měla otázku. K čemu je dobrý ten ocet?
děkuji za odpověď Jarka
Moc mě zaujal Váš receptík na pečená-nejen švestková povidla.
Chystám se na něj a jen bych měla otázku. K čemu je dobrý ten ocet?
děkuji za odpověď Jarka
8. 9. 2014 21:42
lahoda s velkým L!!! dneska jsem dělala hrušková povidla a byla naprosto úžasná určitě ještě zkusím švestková
8. 9. 2014 11:24
ZDRAVÍM a chválím vynikající povidla.Vyzkoušela jsem jak švestková tak i jablečná.Už je nebudu dělat jinak.Je to rychlé a chuťově výborné.
8. 9. 2014 07:41
povidla jsem dělala poprvé dávám bodík, jsou výborná, rychlá, doporučila jsem je kolegyni, taky je vyzkoušela a velká spokojenost. Pekla jsem je bez papíru a plech šel krásně umýt, neměla jsem problém.
7. 9. 2014 20:24
+74 naprosto skvělá povidla, dala jsem jen polovinu hřebíčku, ale jsou výborná, děkuji moc za recept, posílám foto a ještě vyzkouším hrušková . A dělala jsem je na plechu bez papíru a plech šel krásně a bez namočení umýt
6. 9. 2014 20:18
srettka:Sretti, odmočí se určitě, ale je to zbytečné, loni jsem si také říkala, že upeču bez a letos bez papíru ani ránu. Měla jsem letos vstupní materiál z Lidlu a Kauflandu za 9,90 kg, což je výborná cena a jsem maximálně spokojená.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 22 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 10 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 11 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 11 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 11 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 11 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 14 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Kompot z mirabelek je sladký a aromatický. Příprava je snadná, lehce ji zvládne i zavařovací amatér a natrhat je můžete i zadarmo
Časté chyby při vaření povidel: Jak se jich vyvarovat, aby vaše snaha nepřišla nazmar
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů