Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2016 20:06
Stáňula:
Jj, to se nedá srovnat...
***
No, a rum jako konzervant je zbytečný...
Jj, to se nedá srovnat...
***
No, a rum jako konzervant je zbytečný...
17. 7. 2016 17:44
Úžasný recept,poprvé jsem zkoušela loni.Vždycky jsem vařila,ruce popálené,všechno postříkané.Tato povidla jsou úplně jiná než ta kupovaná,to se nedá srovnat.
15. 10. 2015 20:52
Pečený jsou dobrý ale letos se u nás doma nepeklo letos se vařilo 120 kilo v kotlině 24 hodin a doufám že alespoň dva roky nebudu muset hlídat kotel :D
14. 10. 2015 18:58
Teda, tady se musí sakra srolovat dolů, aby se dal napsat komentář
Jani, díky letošní nadměrné úrodě jablek došlo i na tato povidla, dělala jsem je poprvé v životě a tak trošku jako Babica - neměla jsem koření do jablečného štrůdlu, tak jsem dala krapet mleté skořice, krapet citronového a pomerančového cukru a místo rumu jsem dala Amareto Vůbec jsem nemusela mixovat, bylo to akorát Výborný, bezpracný, i pro takový kopyta, jako já
Jani, díky letošní nadměrné úrodě jablek došlo i na tato povidla, dělala jsem je poprvé v životě a tak trošku jako Babica - neměla jsem koření do jablečného štrůdlu, tak jsem dala krapet mleté skořice, krapet citronového a pomerančového cukru a místo rumu jsem dala Amareto Vůbec jsem nemusela mixovat, bylo to akorát Výborný, bezpracný, i pro takový kopyta, jako já
20. 9. 2015 11:55
Velmi dobry recept pred 3 - mi tyždnami som urobila 1 - davku a nekoštovala dnes som koštovala a som zklamana že nikto nespomenul že to neni chutne škorice by malo ist menej najlepšie kusok celej spolu piect vybrat uplne to zmenilo chut slivky.Dnes som urobila 8 poharkov budem robit z menej škorice .
6. 9. 2015 15:13
Tak letos ze 4 dávek a mám pocit,že budu muset ještě dvě přihodit.Naprosto famozní záležitost.........
3. 9. 2015 10:19
Jedna várka povidel je už hotová a mám z ní 8 malých skleniček od jogurtu. Jsou výborná a už se chystám na další várku +
2. 9. 2015 12:13
Linda: nechat je v troubě o trochu déle. Ale nejsou řídká, aspoň ty z hrušek ne a jsou moc dobrá
1. 9. 2015 14:55
můžu se zeptat,čím upravit konzistenci?podle komentářů to vypadá že budou povidla řidší,ale co můžu udělat proto,abych je měla husté?
31. 8. 2015 22:04
TAk hrušková právě dopečena. Chuť i konzistence luxusní Jediné co mě překvapilo nemile je množství- z celé várky pouze 5 skleniček od jogurtu ehrman. Takže nezbývá než dát repete
31. 8. 2015 05:48
Jsem ráda, že tato povidla opět po roce "frčí" a děkuji za další poznatky, co se týká jejich přípravy. Za nejlepší druh ovoce považuji hrušky, ale výborná jsou i ostatní
30. 8. 2015 21:03
Naprosto famózní záležitost jsou tato povidla! Dlouho jsem váhala je udělat, tak jsem studovala všechny zdejší komentáře a pustila se včera do 10 kil švestek. A dopadlo to na výbornou! Měla jsem čas i chuť experimentovat, tak jsem si hrála s teplotou i způsobem pečení. Vyladila jsem to ke spokojenosti s chutí i méně tekutou konzistencí. A lepší povidla jsem fakt nejedla a to jsem huba zmlsaná !
Jestli chcete postup i s fotkami, tak jsem je hodila na web www.korenizivota.com
http://www.korenizivota.com/pecena-povidla-bez-mic...
Jestli chcete postup i s fotkami, tak jsem je hodila na web www.korenizivota.com
http://www.korenizivota.com/pecena-povidla-bez-mic...
27. 8. 2015 21:41
nejlepší povidla,které jsem kdy jedl moc nám chutnají -jedu na chatu pro další švestky-moc děkujeme za recepis.
23. 8. 2015 18:45
tak hrušková povidla podle tohoto receptu nemají chybu díky
19. 8. 2015 15:08
vyzkouším ale rum nemám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 5 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů