Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ajvena Ajvena

1. 8. 2018 13:41

Dobrý den,dnes jsem poprvé dělala Váš recept jen z jedné dávky.Netušila jsem jak je recept jednoduchý a velice chuťově dobrý.Přidala jsem dvě své fotky.Už nikdy jinak.To je má poklona :yes::yes::yes:

zlatovlaska

27. 7. 2018 20:37

Dnes jsem dělala tato povidla. Jsou moc dobrá <3
Jednoduchý a rychlý recept :yes: Budu dělat už jen podle toho receptu :-K

Lenunka Lenunka

18. 7. 2018 20:46

dělám už třetí den, vždy z dvojité dávky, vynechávám ten hřebíček. Vynikající povidla, mám na zahradě obsypanou slívu a padá to, tak každý den peču povidla ze 4 kg a zbytek co popadá manžel nakládá na slivovici:-)

zelina

2. 9. 2017 07:36

Výborný recept, rychlý. Dnes jdu udělat další várku,abych měla v zimě do buchet.Povidla pečený minulý týden rychle mizí, chutná.<3:yes:

Arween

9. 8. 2017 22:03

Tak jsem si dnes natrhala švestky a pustila se do povidel. Jsou úžasná, výborná, jednoduchá. Uvidím až je otevřeme v zimě, jaká budou.<3:yes:

markéta

13. 12. 2016 12:19

Potřebovala jsem vyklidit mrazák,zjistila jsem že tam mám kupa švestek,našla jsem si tento recept a už nikdy více jiný.Je LUXUSNí :yes:. :-K

yanull yanull

2. 10. 2016 19:35

kuddit: Já jsem pekla klasicky, ale nikomu nebráním to zkusit, ovšem v tom případě bych zmírnila teplotu :-K

kuddit

1. 10. 2016 20:06

Péče to na horkovzduch ?

Simona Skolakova Simona Skolakova

26. 9. 2016 01:15

Žaneta: ;-):yes::yes:chce to důkladně číst;-);-)já tak učinila a povidla upekla,je to skvělý receptík;-):yes:

yanull yanull

26. 9. 2016 00:08

Žaneta: Určitě vypeckovaných ;-) nakonec je to uvedeno hned v první větě ...... švestky umyjeme, vypeckujeme ...

Žaneta

25. 9. 2016 13:13

2 kg švestek včetně pecek nebo 2 kg už vypeckovaných? :-) Myslím si variantu druhou, ale raději se ptám. Děkuji za odpověď!

Jitka

12. 9. 2016 18:41

Právě jsem dodělala povidla podle tohoto receptu a jsem nadšená. Žádná velká práce a také žádný nepořádek. Povidla jsou vynikající. Budu dělat ještě jednu dávku :-)

Lukýno

10. 9. 2016 15:10

Je to pohádka... Hned v pondělí je budu dělat se svými žáky (bez rumu) ve škole. Moc dekuji<3

Marta.23

9. 9. 2016 09:22

Podle tohoto receptu dělám již pokolikáté a jsou to opravdu vynikající povidla. Recept jsem dala i dalším kamarádkám a všichni velmi chválí. :yes::yes::yes:

Smirny

2. 9. 2016 15:21

Výborné:yes: Ze švestek už nikdy povidla jinak<3<3

1 3 4 5 6 7 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA