Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana F.

8. 9. 2018 16:55

Opravdu "skvělý" recept. Po první dávce z 2 kg švestek drhnu už 2 hodiny naprosto zaneřáděnou troubu. NIKDY více!!!!:no:

jsob01

5. 9. 2018 14:49

Moje první povidla a jsou naprosto úžasný. Švestky jsem nakrájela, takže jsem pak nemusela ani mixovat a neměla jsem rum, ale byla slivovice. Paráda. Běžím pro cukr a jdu dělat další várku. <3:-)

yanull yanull

2. 9. 2018 06:33

mimosa: Pavli, těší mě, že jsi spokojená, moc hezká fotka, děkuji za ni :-K

mimosa mimosa

1. 9. 2018 15:57

Yanullko,moc dobré a rychlé,přidávám foto

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 8. 2018 18:26

MAKU11: Já je taky dělám jenom ve smaltovaných hlubokých pekáčích po tchýni , ona v nich pekla husy , takže jsou dva ,jedním husu vždycky přikryla a do sebe zapadnou .

Renba

25. 8. 2018 10:59

Včera jsem udělala ze 4 dávek povidla, jsou výborná, jednoduchá příprava. Dnes budu ještě podle tohoto receptu dělat hrušková povidla. Těším se na buchty a koláče. Díky za výborný recept.:yes:

yanull yanull

23. 8. 2018 03:35

srettka: Sretti a proč jsi, pekáč na kachnu ještě tehdy nemaje, nevyložila nádobu pečícím papírem? Viz. bod č. 6. Drhnutí by ses vyhnula i tak, ale jsem ráda, že jsi spokojená :-K

srettka

22. 8. 2018 08:44

Tak já hlásím, že u nás už se dělaly po třetí a vždycky hluboká spokojenost :-) a protože po dvakráte jsem musela pekáče drbat takovým způsobem, že se divím, že v něm nejsou dírky, tak letos jsem to vychytala. Manžel na začátku roku koupil nepřilnavý oválný hrnec do trouby na kachnu..no proč jek nepokřtít povidly :-D a křest vyšel na 1*:yes: Šlo to náramně a mylo se to skoro samo:yes: Takže co říci na závěr? Úžasná povidla, která se skoro dělají sama, jsou naprosto vynikající a nepřidělávají žádnou práci :-K

Lenunka Lenunka

21. 8. 2018 14:06

MAKU11: ještě se mi to nepřipálilo a ani nepřeteklo:-), měla jsem i takové smaltované pekáčky vysoké, ze stejného zdroje, ty byly taky bezva, ale do horkovzdušné trouby se mi nevejdou:-(, ta mísa naštěstí ano:-)

MAKU11

21. 8. 2018 14:01

Lenunka: ahaaa to bych možná taky mohla u babi najít.. k těm smaltovanym se to totiž nepripaluje že?

Lenunka Lenunka

21. 8. 2018 13:48

MAKU11: Zdravím, já na to mám takovou velkou zadělávací smaltovanou mísu s uchy, ve které to nakládám a pak rovnou i peču, něco jako tahle:
https://www.elektromarket.cz/katalog/produkt/misa-...
já ji teda mám po babičce už dlouho :-)

MAKU11

21. 8. 2018 13:29

Lenunka: ahoj, taky bych raději udělala rovnou větší dávku. Prosim te máš ty 4kg švestek v tom jednom vyšším plechu? Nepretece To? Nebo 2x plech pod sebou ? Díky;-)

Hakunana

13. 8. 2018 18:00

Mňam mňam, vynikající povidla, už nebudu zkoušet žádné jiné recepty. Pekla jsem je o 10 minut déle a jsou úžasně hustá. :-Q:-Q:-Q

Novakovi

12. 8. 2018 20:37

Úžasný recept,moc děkuji,zase znovu udělám. Jednoduchý a výborný. Recept přikládám k těm něj!
Super. Radka :-K:yes:

Janicka28

6. 8. 2018 23:58

Dnes jsem povidla vařila poprvé v životě. Hledala jsem jednoduchý recept. Tenhle je skvělý a já za něj děkuji a doporučuji! Není náročný a je mňam :-) Jen dám příště méně cukru...

1 2 3 4 5 6 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA