Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2011 16:27
Tak děkují zkusím to p. Rebeko mám jich moc. Lepší povidla pro pochutnání,ale ají tekuté. Já radějí povidla. Tak snad bude chut na všechný sraný. Výzkouším další co tam píšete. Marie
3. 8. 2011 10:34
Výborný výborný výborný, žádný 4 hodiny stání u plotny .... moc děkuji za super recept, povidla nemají chybu
2. 8. 2011 14:46
fantastická chuť
švestky jsem sehnala za rozumnou cenu,ale budu dělat ještě jednou,až budou vlastní..na zahrádce
letos jsem přidala půl lžičky kardamonu a "rozšmelcovala" v mixéru
s kupovanými se vážně nedají srovnat...zkrátka:nebe v hubě
P.S a už jsem vychytala čas a teplotu při pečení:takže s octem (v horkovzdušné troubě)při 240st.C 30 minut, pak teplotu snížím na 200 st a peču 20 minut i po druhém přidání cukru
švestky jsem sehnala za rozumnou cenu,ale budu dělat ještě jednou,až budou vlastní..na zahrádce
letos jsem přidala půl lžičky kardamonu a "rozšmelcovala" v mixéru
s kupovanými se vážně nedají srovnat...zkrátka:nebe v hubě
P.S a už jsem vychytala čas a teplotu při pečení:takže s octem (v horkovzdušné troubě)při 240st.C 30 minut, pak teplotu snížím na 200 st a peču 20 minut i po druhém přidání cukru
1. 8. 2011 13:39
Povidla jsem dělala poprvé. Chutnají naprosto úžasně A bez práce Díky
1. 8. 2011 09:18
Zdravím,
nechala jsem se ovlivnit vašemi kladnými ohlasy a švesty už se pečou . No, je to můj úplně první švestkový počin tak doufám, že se podaří!
nechala jsem se ovlivnit vašemi kladnými ohlasy a švesty už se pečou . No, je to můj úplně první švestkový počin tak doufám, že se podaří!
24. 7. 2011 14:05
Tak jsem vyzkoušela tyto pečená povidla a jsou vynikajíci dělala jsem ze zmražených švestek a v pohodě
2. 4. 2011 20:51
Ahoj,chtěla bych se zaregistrovat,ale nějak mi to nejde. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\co to znamená že emailová adresa musí být jedinečná? Zadán ji tam tak jak je zprávně. Děkuji
20. 3. 2011 15:52
Milé kuchařinky, zkuste švestky před pečením rozemlít na masovém strojku.
20. 9. 2010 15:50
takže dnes do třetice všeho dobréhonaposledy upečená,vyfocená a nakřečkovaná ve špajzu Yanull,nekonečné díky za tento skvost povidlový
18. 9. 2010 07:45
Taky jsem vyzkoušela udělat tyto povidla a opravdu jsou vynikající.Dnes budu pokačovat a udělám švestkovou nutelu.Jinak dávám bodík
16. 9. 2010 14:19
Tento recept je úžasný. udělala jsem podle návodu, perfektní záležitost.Jen jsem je nemixovala, na samém konci jsem to umíchala vařečkou. Povidla jsou výborná, a hlavně,se nemusím starat. Udělají se sama. Uděluji bodíků co by to šlo.
14. 9. 2010 20:01
tento recept je naprosto úžasnýdnes jsem dělala podruhé a jsou ještě lepší než v nedělizdržela mě kámoška telefonátem,čímž pádem bydlely v troubě o pět minut déle,což se projevilo úžasnou hustotoutoto povidlí povyšuju na "de luxe" a jiné už nechcikdybych mohla,přidám dalších sto bodůtak aspoň dnešní fotečky,kde je vidět,jak jsou krásně hustáviz poslední foto
14. 9. 2010 16:28
Dnes som vyskúšala robiť lekvár podľa tohto receptu a je výborný Chuť aj farba aj konzistencia Recept si ukladám, nech ho nemusím druhý raz hľadať a dávam 13. bod
13. 9. 2010 16:02
Take jsem upekla povidla ajsou moc dobre a souhlasim z Rebekou je jich žalostně malo a hnedle nebudou.
12. 9. 2010 17:51
takže se mi konečně podařilo ukořistit švestičky z vlastní zahrádky a udělat toto skvostné povidlímá jednu vaduje toho žalostně málobudu muset ještě jednou na lup,bodík a foto jsem přidala..jooo..a díkyje to téměř bezpracné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 7 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 22 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 22 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů