Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2011 10:38
Díky za odpověď.Tak jsem tam ten ocet dala.Teď to mám v troubě,tak jsem zvědavá jak to dopadne.Dělám povidla poprvé v životě.
13. 8. 2011 19:44
siryana:jestli se bojíš,že je tam ten ocet cítit,tak vůbec ne
13. 8. 2011 19:32
siryana:ocet má i konzervační účinek, zkus dát 2 třetiny octu a třetinu citronu, ale bez octu bych to neriskovala
13. 8. 2011 19:28
Prosím,šla by místo octa dát citronová šťáva?děkuji za odpověď.
10. 8. 2011 19:53
Tak jsem to dnes zkusila z jedné dávky dala jsem je na plech už nasekané abych je nemusela mixovat potom ocet jsem tam dala dělalo se to dobře cukru jsem tam musela dát míň aby to nebylo přeslazené zůstaly pěkně husté tak ještě aby se nezkazily ve skleničce jinak děkuji všem za rady
10. 8. 2011 18:51
SSeennee:
PS:, takže podařil a musím říct - VÝBORNÉ!Díky a moc
PS:, takže podařil a musím říct - VÝBORNÉ!Díky a moc
9. 8. 2011 23:25
macek 2: určitě bych tam ten ocet dala. Jednak je to konzervant, jednak tím nic nezkazíš. Když loupu jablka nebo hrušky, vždycky je po oloupání házím do okyselené vody, aby nezhnědly a pak je používám (i na povidla). A ještě se jim nikdy nic nestalo, jsou příjemně navinulé.
9. 8. 2011 22:27
macek 2: akorát nevím,jestli tam dát ten ocet tím si v tomto případě nejsem zcela jistá..třeba někdo poradí
9. 8. 2011 21:26
Rebelko : určitě to risknu dneska se ulomila větev obalená hruškama ještě nejsou upně zralé tudíž nebudou tak vodnaté tak to vyzkoušim jinak by stejně skončily v kompostu
dam vědět jak to dopadlo
dam vědět jak to dopadlo
9. 8. 2011 15:34
macek 2:já bych to riskla..s těma hruškama podle tohotoaspoň jednu dávku a uvidíš..možná bych přidala badyán
9. 8. 2011 14:32
Zdenko1 díky za odpověď na ty povidla jsem koukala ale nechce se mi je vařit tak dlouho
9. 8. 2011 13:21
macek 2:mě moc chutnají hrušky na tomto koláči. Ještě jsem to nezkoušela, ale myslím, že zavařit nebo zamrazit by to jít mělohttp://www.toprecepty.cz/recept/8026-mamincin-fale...
Pokud zadáš do vyhledavače hrušková povidla, vyjedou ti dvoje.
Pokud zadáš do vyhledavače hrušková povidla, vyjedou ti dvoje.
9. 8. 2011 13:07
Zdravim včera jsem udělala povidla podle vašeho receptu jsou fakt luxusní a hlavně rychlá díky za inspiraci Chci se zeptat jestli by šli takle udělat i povidla z hrušek jestli někdo nemáte vyzkoušené díky
8. 8. 2011 19:58
Děkuji za výborný recept ,je fakt vynikající
7. 8. 2011 17:34
Báááječný receptík Dělám druhou várku, tu první jsem trochu popletla ( dala jsem všechny přísady hned a najednou) a vůbec nic se nestalo. Jsem zvědavá, jestli i chuť bude stejná
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 21 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 24 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 9 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 10 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 10 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 10 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 13 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Kompot z mirabelek je sladký a aromatický. Příprava je snadná, lehce ji zvládne i zavařovací amatér a natrhat je můžete i zadarmo
Časté chyby při vaření povidel: Jak se jich vyvarovat, aby vaše snaha nepřišla nazmar
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů