Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Renata Tomášková

22. 8. 2011 22:46

dnes jsem je vařila a jsou super.Vůbec nejsou tekuté a jsou moc dobré:-Dwww64ren@seznam.cz

Renata Tomášková

22. 8. 2011 22:43

www 64ren@seznam.czjsou super dnes jsem je vařila a nejsou vůbec řídké:-*

yanull yanull

22. 8. 2011 08:50

Jak jsem si děvčata přečetla komentáře, vidím, že výroba povidel je v plném proudu, což je dobře :-p.Škoda švestek, které nejsou upečené nebo zkapalněné. ;-):-) Já jsem se k nim letos nedostala, ale měli jsme hodně letních jablek, tak dcera je tím samým způsobem pracovala a výsledkem jsou výborná jablečná povidla, už je vidím na mřížkovém koláči nebo na koblihách. :-p:-p Jen jsou v závěru ochucená dvěma kávovými lžičkami koření na závin a jsou opravdu vynikající, zkuste a nebudete litovat. ;-):-K

Evita1

21. 8. 2011 20:55

Recept je super, hlavně tím, jak se nepřipaluje-to bude tím nemícháním. Během vaření mě ještě zaujala "švestková nutela", tak jsem zaimprovizovala. Do tohoto receptu na finále rozlámat čokoládu na vaření, rum jsem měla jen Captain Morgan.Je to dost sladký, ale děti jsou nadšeny...:-p

Markéta M.

18. 8. 2011 14:28

Díky za tento recept, je vynikající!!! Pekla jsem je tedy přes dvě hodiny, aby to nebylo tak řídké, a příště dám určitě méně cukru (vždyť do správných povidel se nedává vůbec). Také jsem je zaprášila zázvorem, kardamomem a špetkou bílého pepře - chuťově to nemá chybu a bude to skvělé k masu :yes:
Ale chtěla jsem se podělit o jednu babičkovskou vychytávku, která práci ještě zrychlí: švestky peču celé, nevypeckované, a po upečení hmotu přeliju přes haluškové síto. Zkuste to, ušetříte si spoustu práce!

Janina

17. 8. 2011 20:11

Dnes jsem vyzkoušela tento recept a musím potvrdit - nemá to chybu. Pekla jsem v klasické el. troubě při teplotě 220 st. Letos se nám švestky urodily, takže budu určitě opakovat a doporučím recept dál.

Ala

17. 8. 2011 18:28

Právě jsem povidla nacpala do skleniček a musím říct,že je to opravdu jednoduché,rychlé a skvělé! Další receptík,který zařadím mezi oblíbené. Díky!:-)):yes::yes:

spagetka spagetka

17. 8. 2011 10:19

bubu: pokud jsi je dělala zrovna teď, tak zhoustnou vychladnutím, jinak podle receptu řídká určitě nejsou, malinko řidčí ano, ale všimni si poslední věty v Poznámce pod receptem. Tamk to Jana píše ;-)

bubu

17. 8. 2011 10:02

delala jsem jak pisete a jsou dost ridka:-//

rebeka rebeka

16. 8. 2011 09:52

Markéta:jsou bezvadné,že;-):-?:yes: určitě půjdou i z jiného ovoce:yes:někdo tu psal,že to zkusí s hruškama;-):-)

Markéta

16. 8. 2011 09:51

Děkuji za tento receptík,nikdy jsem povidla nedělala,ale povedlo se a jsou EXCELENTNÍ!!!!Budu muset nakoupit další švestky a nadělat více sklenic-měla jsem jen 3 kg.Napadlo mě,že to zkusím tím samým způsobem i z jiného ovoce.Děkuji:-))

rebeka rebeka

14. 8. 2011 11:36

siryana:my jsme ti věřily:-D:yes: tak se zaregistruj a přihoď nějaký receptík,co;-):-?:-K:-)

siryana

14. 8. 2011 11:28

Už mám dopečeno,ochutnáno.Jsou fakt výborný.Děkuji nejen za recept,ale hlavně za tyto stránky.:-KChodím sem každý den.

spagetka spagetka

14. 8. 2011 11:04

siryana : jedině dobře, na tom se nedá fakt nic zkazit ;-):-K:yes::yes:

rebeka rebeka

14. 8. 2011 10:58

siryana :určitě dobře;-):yes::yes::yes::yes::-K
pak dej vědět..je to neskutečná dobrota:-K:-p:yes:

1 18 19 20 21 22 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA