Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

29. 7. 2010 13:19

yanull děkuju za odpověď. Mě to moc láká vyzkoušet, ale vzhledem k tomu, že bych švestky musela kupovat, tak bych to nerada zkazila. Jestli natrefím na nějakou " výhodnou koupi ", tak to vyzkouším:-)

yanull yanull

29. 7. 2010 13:15

Maris, také jsem o tom uvažovala, ale pak jsem si říkala, že právě v té troubě se udělaá ta voňavá chuť, kdy se cukr rozpeče na karamel a se švestkami se výborně spojí, doplněno kořením v tuto dobrůtku. Kdybych měla švestek jako loni, tak to také v PH zkusím, ale matka příroda mi letos nedopřála experimentovat. ;-)

Zdenka1

29. 7. 2010 12:59

Yanull, tady bude chuť čistě švestková. Do kupovaných výrobci přidávají jablka a bůh ví co ještě, tak ta chuť je nesrovnatelná.

maris maris

29. 7. 2010 12:40

Nezkoušel někdo povidla v Pomalém hrnci ? To by mohlo jít skvěle, ne ?

Otavanka

29. 7. 2010 12:40

Přidávám se k těm, co mají s tímto receptem zkušenosti, je to fakt super,:yes::yes::yes: kdo máte švestky, určitě vyzkoušejte, u nás také letos nejsou. Recept mám víc jak 10 let od sousedky na zahradě a když se urodí,švestky, jinak povidla nedělám.Skleničky si taky nepamatuju. Já používám různé velikosti.

cardanka

29. 7. 2010 12:35

Yanulli:-Kto je odpověď rychlostí blesku:-Ozaslaná a mile :-Kmne potěšila:yes:. To vypadá že tento víkend bude u nás vaření a pečení a zavařování ve znamení cathlen:-K a yanulli:-K;-):yes:

yanull yanull

29. 7. 2010 12:32

Cardanko, oživit moji paměť z vaření povidel z loňska je opravdu nad mé usilí.:-S Ale když tak aspoň trochu projedu svými závity, tak si myslím, že z jedné dávky jsou cca 3-4 skleničky, v jakých se prodává např. moravanka. Ale opravdu je to jen odhad. ;-) Snad to některá z děvčat, která je budou vařit, upřesní, za což jim již nyní děkuji. :-K

cardanka

29. 7. 2010 12:26

Yanulli:-Ktak do tohoto půjdu nejspíše i já. Asi budu za tupce ale ptám se od konce - čistě jen pro mou představu - přibližně kolik skleniček z tohoto dostanu:-?
Receptík vypadá báječně a 3.tí bodík samozřejmostí ode mne je:-K;-):yes:

yanull yanull

29. 7. 2010 11:57

Zdeni, klidně do nich jdi. To se chutí a vůní nedá vůbec porovnat s kupovanými. :-p;-):yes:

Zdenka1

29. 7. 2010 11:49

Yanull, já do toho teda půjdu. Recept ukládám a vyzkouším. Jistě bude lepší než kupovaná povidla.:yes:

yanull yanull

29. 7. 2010 11:34

Jani, nemusíš mít strach, vůbec se to nepřipálí, ani to po troubě nestříká, čehož jsem se bála, že budu mít v troubě časovanou bombu :-). Ale fakt nic, žádná katastrofa. Já mám pekáč z elektrického sporáku se sklokeramickou deskou, jiný se mi tam nevejde, ale myslím si, že není ze žádného extra zvláštního materiálu. V kachlovém sporáku jsem to nezkoušela, tam si nemůžu nastavit stupně. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 7. 2010 11:30

Jani, to si ukládám. U nás jsou povidla hodně populární, hlavně na švestkovou omáčku s uzeným. Máš pravdu, na stromě nejsou, ale já si ta 2 kila klidně koupím, stojí kolem 36 kč, myslím a prubnu to. Díky moc za recept a pokud budu první, kdo vyzkouší, přidám foto. Nepřipaluje se to? Stačí obyčejný pekáč?

1 23 24 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA