Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2012 13:51
yanull:díky Jani, to možná zkusím také. Ale ty povidla Jani ty jsou. Moje segra je dělá už snad celý týden ona ráda peče a taky je z nich nadšená.
17. 8. 2012 13:35
jarka skrobakova: Jaru, recept nehledej, on už tu byl tento a tak jsem ten svůj smazala, ale to mi došlo až dnes
http://www.toprecepty.cz/recept/7709-svestky-ve-vl...
Já jsem je ještě vylepšila lžící rumu nakonec a zavařovali jsme je 20 min. při 80 stupních nebo 5 minut při 100 stupních,což úplně stačilo, víčka jsme otírali vatou namočenou v alpě a nekazily se žádné. Je do nich možno přidat i kousek celé skořice a hřebíček, pokud je chcete mít aromatické
http://www.toprecepty.cz/recept/7709-svestky-ve-vl...
Já jsem je ještě vylepšila lžící rumu nakonec a zavařovali jsme je 20 min. při 80 stupních nebo 5 minut při 100 stupních,což úplně stačilo, víčka jsme otírali vatou namočenou v alpě a nekazily se žádné. Je do nich možno přidat i kousek celé skořice a hřebíček, pokud je chcete mít aromatické
17. 8. 2012 13:08
yanull:Yanull ta fotka tam je . Je poslední, dávala jsem to tam včera. A dívala jsem se teď a je tam A kde je ten recept na ty švestky to mně taky zajímá. Jdu se podívat
17. 8. 2012 13:03
jarka skrobakova:Jaruško, i Tobě díky za chválu na povidla, Tvé foto jsem tu ovšem neobjevila , i ty stávající fotky sem dala Janka Remková, protože jsem je tenkráte neměla vyfocená a ona byla pohotová, což jsem ocenila
Ještě mám ve svých receptech návod na výborné a jednoduché zavařování švestek, tak kdo chcete, jukněte
Ještě mám ve svých receptech návod na výborné a jednoduché zavařování švestek, tak kdo chcete, jukněte
17. 8. 2012 12:59
rihana:Ne, ne, peče se to odkryté, pod poklicí by vznikala pára a bylo by to zbytečně řídké
17. 8. 2012 12:57
senky:Jani, mám radost, že ses k povidlům vrátila, to je pro ně ta nejlepší reklama a i já mám křečkování ráda, když se pak zima zeptá, vidí, že hospodyňky nelenily a komu se nelení, tomu se zelení nebo se povidla hromadí ve spíži
17. 8. 2012 11:39
Jen jeden dotaz. Ten pekáč musím přikrýt poklicí?
16. 8. 2012 20:18
Yanulko - Janulko i já dneska pekla povidélka ze dvou dávek, ale asi ještě přidělám a jako vloni, zase skvělé Jablíčková letos nebudu...1.nejsou jablka ...2. mám ještě od loňska (jsem křeček) Takže zase přesně po roce díky bodík jsem dala dáááávno a je mi líto, že nemůžu letos přidat další a až se dobije foťák, přidám ještě foto
16. 8. 2012 20:03
Yanul, pekla jsem Tvá povidla, a musím říct, že je to úžasná pochoutka, voňavá prostě úžasná. Dělala jsem ze dvou dávek a musím říct, že tento recept budu dělat každý rok. Posílám velikánský bod a velikánský dík za perfektní recept. foto smaž pokud bude vadit
10. 8. 2012 11:02
maja f:Děvčata, skvěle se tu bavím nad vašimi komentíky, jste šikulinky a povidel napečte ze švestek i jablíček, bude vás chválit i mužíček
9. 8. 2012 16:52
maja f: To je jisté,skleničku si odlož ,je bez chuti !
9. 8. 2012 09:53
Veronika.Hrozna
To s tema buchtama zni skvele
Ja jsem je bohuzel delala z kupovanych, k cerstvym ze zahradky nemam pristup :- Kupovala jsem v Tescu za 18 nebo 19kc. V Albertu ted maji akci za 13 nebo 14kc, tak uvazuju... Bo jestli budou tak dobre jak za tepla, jdu do toho zas Bojim se otevrit sklenicku, mozna bych ji pak celou sezrala
To s tema buchtama zni skvele
Ja jsem je bohuzel delala z kupovanych, k cerstvym ze zahradky nemam pristup :- Kupovala jsem v Tescu za 18 nebo 19kc. V Albertu ted maji akci za 13 nebo 14kc, tak uvazuju... Bo jestli budou tak dobre jak za tepla, jdu do toho zas Bojim se otevrit sklenicku, mozna bych ji pak celou sezrala
8. 8. 2012 21:34
maja f:Já chutnala ihned,ty moje asi odleží v bříšku.Už se těším na buchty! Jsou řidší ,ale mně to vyhovuje,nemám ráda takové co jsou jako beton.
Promíchám je s troškou vanilkového hustého pudinku a šup s nima do buchet! To abych šetŕila,tolik švestek totiž nemám, a z kupovaných nechci dělat povidla,kdoví, jaká je na tom chemie.
Promíchám je s troškou vanilkového hustého pudinku a šup s nima do buchet! To abych šetŕila,tolik švestek totiž nemám, a z kupovaných nechci dělat povidla,kdoví, jaká je na tom chemie.
8. 8. 2012 21:21
Zaokrouhleno na hezkych 40 bodicku
Dneska jsem delala a jsou moc dobre Asi nevydrzim a vykaslu se na poradne odlezeni a za par dnu zkusim
Dekuju za jednoduchy receptik
Dneska jsem delala a jsou moc dobre Asi nevydrzim a vykaslu se na poradne odlezeni a za par dnu zkusim
Dekuju za jednoduchy receptik
7. 8. 2012 13:59
yanull: Já to zkusim i z jablek,kdybych si to přečetla ráno /já debil/ tak bych nevyhodila tři kila padaných jablíček po včerejší vichřici!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 2 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Tradiční povidla moderně: Při pečení v troubě se dají připravit rychleji a bez cukru
Znáte Havelské posvícení? Sestavte si s námi v říjnu sváteční posvícenské menu od snídaně až po večeři
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů