Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polštářkový koláč

Žádná suchá dusivka, to je pro tento moučník výstižné. Nadýchané kakaové těsto protkané tvarohovou náplní vytvoří po upečení typické vyboulení, které připomíná polštáře. Polštářková buchta je neuvěřitelně vláčná a zmizí dřív, než stihne vychladnout.

Hodnocení receptu je 5,0 (106×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

26. 7. 2010 16:03

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 730 kJ / 4 238 kcal
Bílkoviny137,39 g
Tuky203,84 g
Vláknina23,58 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 750 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy451,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Upečené těsto je neuvěřitelně nadýchané a spolu s tím tvarohem je krásně vláčné, takže žádný suchar:)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 4. 2024 11:20

Proč nikde není napsán rozměr plechu, evidentně se podle videa, jedná o plech menších rozměrů, jako standartních !:-((

SenBri SenBri

14. 4. 2024 17:38

Rychlý, výborný

jubull jubull

20. 5. 2023 06:22

vynikající,rychlý.Ale dokud manželovi neteče pod rukama,je suchý.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 3. 2019 18:45

Eja57: Ano , robot samozřejmě, mám takový ne moc drahý Kenwood Prospero , ale ten si taky někdy neporadí , už se mi vícekrát stalo i s ním , že to prostě nešlo dotuha a bála jsem se to tam nechat déle šlehat, abych to neprošlehala úplně. Z 99 % se podaří ,ale ....:-(( prostě se to nepodaří na 100% vždycky.

magdalenka magdalenka

27. 3. 2019 11:26

maris: samozrejme, ze vzdy vyslaham kupovane vajicka z obchodu. Nikdy nemam problem. Po zaruke nekupujem.

Eja57 Eja57

27. 3. 2019 09:43

maris: to je asi přežblebt od Verči - určitě má na mysli šlehací metly u robota....

maris maris

27. 3. 2019 09:15

Veronika.Hrozna: já musím souhlasit s Ejou. Vajíčka mám taky kupovaná a sníh se vždycky krásně vyšlehá. Používám el. ruční šlehač , nikdy jsem nezkoušela sníh umixovat v mixeru, který používáš Ty a nějak si to neumím představit. Jen jednou se mi sníh nepovedl, protože jsem přehlídla, že se mi do bílku dostal kousek žloutku. To byla moje chyba, jinak si stojím za svým, že sníh se z kupovaných vajec vyšlehat dá;-):-)

Eja57 Eja57

27. 3. 2019 08:57

Veronika.Hrozna: Ti nevím...domácí vejce "ulovím" tak 2x do roka, jinak kupovaná - pokud mají pokojovou teplotu, tak se špetkou soli bílky skoro do tuha a pak s krupicovým cukrem došlehat, vždy se mi povede ( a to si to ještě zjednodušuji - nejdřív sníh, tu čepici vyklopím ze šlehací mísy do hlubokého talíře a prsknu tam žloutky s ostatním a sníh vydrží těch cca 5 nebo možná i víc minut šlehání žloutkové směsi netknutý...). Souhlasím s Florentýnou ( Kuchařka pro dceru), že prášek do pečiva je v naprosté většině pečení - ne vždy, třeba muffiny ho potřebují - úplně zbytečný...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 3. 2019 21:08

Eja57: Někdy ty bílky ani nejdou vyšlehat dotuha , protože nejsou domácí vajíčka a ty z obchodu jsou už, kulantně řečeno "ne čerstvé" !:no: A to mám opravdu dobrý mixér! S ručním elektrickým šlehačem se o to ani nepokouším!

Eja57 Eja57

26. 3. 2019 09:50

jubull: že nejdřív tvaroh a pak těsto to bylo dobře...ale podle mne fakt chybka v přípravě - mi našlehané žloutky skoro lezou z mísy robota, fakt pěna, sníh tuhý a vmíchat ho do těsta lehce nejlépe stěrkou...
Příště se podaří:-K

jubull jubull

26. 3. 2019 09:20

právě,že jsem nejdřív udělala tvaroh a pak teprve těsto.Je pravda,že pěna z bílků nebyla moc tuhá.Tak snad příště,děkuji:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 3. 2019 19:02

Eja57: Možná , ale jenom možná ji dlouho trvalo udělat tvaroh a těsto mezi tím spadlo. Já vždycky dělám tvaroh dopředu a první várku už v sáčku na zdobení. Stejně mi dlouho trvá než to tam majznu.

Eja57 Eja57

24. 3. 2019 18:48

jubull: tím to nebude. Málo našlehané žloutky, musí to být fakt nadýchaná žlutá pěna, nebo sníh...stačí ho "srazit" moc intenzivním vmícháním do těsta....prdopeč je tady zbytečný.
A dodržet cukr krupice ( ne moučka) ! A hned do trouby.
( Vykynout ani nemůže...to není kynuté těsto)

jubull jubull

24. 3. 2019 18:25

Asi jsem někde udělala chybu,ale nevykynula mi.Dala jsem tedy jen jednu lžičku prdopeče.Není to málo?:-Q

Ajkalajka

2. 10. 2018 21:53

Výborná rychlá buchta. Pekla jsem již několikrát a znovu se k ní budu vracet :-8

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláč peřina koláč z bílků koláč buchta peřina prošívaný koláč tvarohová buchta peřina polštářková buchta kolace s tvarohem perina tvarohová peřina tvarohový koláč peřina recept buchta peřina buchta prošívaná peřina peřina koláč nadýchaná peřina buchta z bílků buchta perina s tvarohem peřinkové řezy koláče z bílku recepty z bílků perina buchta

Suroviny: vejce, mouka hladká, cukr krupice, olej, voda, prášek do pečiva, kakao, tvaroh, pudink vanilkový, cukr krupice, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Polštářkový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYg2