Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polštářkový koláč

Žádná suchá dusivka, to je pro tento moučník výstižné. Nadýchané kakaové těsto protkané tvarohovou náplní vytvoří po upečení typické vyboulení, které připomíná polštáře. Polštářková buchta je neuvěřitelně vláčná a zmizí dřív, než stihne vychladnout.

Hodnocení receptu je 5,0 (106×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

26. 7. 2010 16:03

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie17 730 kJ / 4 238 kcal
Bílkoviny137,39 g
Tuky203,84 g
Vláknina23,58 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 750 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy451,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Upečené těsto je neuvěřitelně nadýchané a spolu s tím tvarohem je krásně vláčné, takže žádný suchar:)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucasinka Lucasinka

17. 8. 2010 20:20

Elisko, kdyz do bilku pridat trochu cukru (kdyz peces sladke) nebo soli (kdyz peces slane), tak se ti tuhy snih urcite povede. Krystalky totiz pomahaji s vyslehanim. A bilky nech chvili venku z lednice - lepe se slehaji, kdyz maji pokojovou teplotu ;-)

rebeka rebeka

17. 8. 2010 20:15

eliško,dovolím si odpovědět za Lemarti:-8ano,je to tak..pár zrníček soli nebo pár kapek citronu a máš sníh jako hrom:yes:;-)

eliška

17. 8. 2010 20:11

například jak dobře našlehat sníh?kolikrát se mi stalo že se ne a ne našlehat pěkně dotuha, používám klasický elektrický šlehač s metličkami...:-//někde jsem slyšela že pomáhá špetka soli

eliška

17. 8. 2010 20:09

díky a nějaké typy a rady?..nejsem moc zkušená pekařka:-)pak dám vědět jak to dopadlo.

lemarti

17. 8. 2010 12:41

Eliško,normální kakao-tedy žádné granko;-)Já používám nejčastěji holandské;-)
Děkuji za chválu i za bodíčky:-K

eliška

17. 8. 2010 10:42

a to má být klasické kakao, takové to holandské co je bez chuti,nebo granko které je sladké?

LoLa

13. 8. 2010 13:56

Vyborné! :) Chutná celé rodině!:-K ...Bílky musí být opravdu dobře vyšlehané, jinak buchta nebute tolik nadýchaná, ale i tak chutná výborně! ;) :-* ...Buchty moc nejíme, ale tahle je opravdu výborná! :) už je skoro pryč, a to jsem ji dělala včera!:yes:
Doporučuji!

neligrej

12. 8. 2010 23:11

Bodík nestačí :-D:yes:

lemarti

12. 8. 2010 15:23

Všem Vám děkuji za komentáře a bodíky:-K

vera.fabianova

12. 8. 2010 15:16

:yes: Vynikající, všem doporučuji.

Jitka+2

11. 8. 2010 20:50

Klasická Prošívaná deka,ale jinak výborná buchta.Přidávám bodík.:yes:

Renata

11. 8. 2010 09:56

Tak jsem zkousela tento kolac a musim rict, ze me hodne prekvapil.Buchta byla nadherne mekka a vlacna i druhy den. Mocna by se nemuselo davat tolik tvarohu, myslim, ze by stacilo i 250 g, protoze druhy den, byla ta buchta mokra a tvarohu bylo prilis moc.

Ale jinak doporucuji vsem :-D:-))

srettka

9. 8. 2010 16:38

fešné bochte;-):yes:

Martin Volejník

7. 8. 2010 17:59

Zkusil jsem tuto buchtu a musím podoknout, že vážně výborná moc děkuji za recept přidám si ho do mé kartotéky :-*;-)

Otavanka

4. 8. 2010 21:13

Také znám tento moučník jako"prošívanou deku". mezi kosočtverce dávám kousky meruněk:-p

1 3 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláč peřina koláč z bílků koláč buchta peřina prošívaný koláč tvarohová buchta peřina polštářková buchta kolace s tvarohem perina tvarohová peřina tvarohový koláč peřina recept buchta peřina buchta prošívaná peřina peřina koláč nadýchaná peřina buchta z bílků buchta perina s tvarohem peřinkové řezy koláče z bílku recepty z bílků perina buchta

Suroviny: vejce, mouka hladká, cukr krupice, olej, voda, prášek do pečiva, kakao, tvaroh, pudink vanilkový, cukr krupice, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Polštářkový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYg2