Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polštářkový koláč

Žádná suchá dusivka, to je pro tento moučník výstižné. Nadýchané kakaové těsto protkané tvarohovou náplní vytvoří po upečení typické vyboulení, které připomíná polštáře. Polštářková buchta je neuvěřitelně vláčná a zmizí dřív, než stihne vychladnout.

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

26. 7. 2010 16:03

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie17 730 kJ / 4 238 kcal
Bílkoviny137,39 g
Tuky203,84 g
Vláknina23,58 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 750 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy451,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Upečené těsto je neuvěřitelně nadýchané a spolu s tím tvarohem je krásně vláčné, takže žádný suchar:)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janusa

29. 3. 2011 12:59

dělám podobně, jen tomu říkáme Prošívaná deka :-K:yes:

Rozarka

19. 2. 2011 17:03

Ted jsem ho upekla,je výbornej! Doporučuji! Je to mnamka!:-p

JitkaKourilova

13. 12. 2010 14:11

Dobrý den.Tak koláč jsem vyzkoušela a asi byl dobrej,pomalu ještě nevystydl a byl fuč;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 8. 2010 18:48

Tak a je upečeno,vybrala jsem si ten tvůj receptík Lemi,zítra ho povezu,na návštěvu,sice tak pěkně nazdobený ho nemám,ale myslím,že bude dobrý i tak.:-p:-K+1:yes:

vera.fabianova

27. 8. 2010 13:31

Také jsem recept malinko zjednodušila, vyšlehám žloutky s cukrem a pak přidám všechny přísady a smíchám, nakonec vmíchám sníh z bílků. Vždy se buchta povedla a doma se po ní jen "zaprášilo".

isindy isindy

26. 8. 2010 22:39

dělala jsem již několikrát a v rámci zjednodušení a zrychlení jsem po prvních dvou pečeních přesně podle receptu udělala změnu a vyšlehala celá vejce s cukrem do husté pěny, poté přimíchala zbytek surovin a byl výborný:yes: - nadýchaný, tvaroh se nikam nepropadal, vypadal přesně jako na fotkách...ráda bych poradila, co je špatně, ale nic mě nenapadá....:-8

Eva J.

26. 8. 2010 15:27

Koláč je velmi dobrý , ale mám menší problém. Už jsem ho dělala 2x a pokaždé když jsem ho začala krájet, zjistila jsem že je uprostřed SRAŽENÝ:-(. Vůbec nevím kde dělám chybu. Všechno mám ok, sníh také hodně tuhý, a nakonec ho tam dávám opravdu opatrně. Můžete mi někdo poradit. Díky za odpověd ;-)

Káťa

25. 8. 2010 12:06

tak a je v troubě, jsem zvědavá :-) na obrázku je nádherný, uvidim, jak se povede mně :-) jsem začátečník :-))

Olynka

24. 8. 2010 22:26

U nás se tomu říká peřina...klasika :-D

Sara Kolopa Sara Kolopa

24. 8. 2010 14:53

Pekla jsem o víkendu, i mě se udělaly mezi tvarohem nepěkné díry, mezery - popraskání. Když budu dělat příště, nebudu přidávat sníh postupně, ale najednou nakonec, ušetří práci a myslím, že se tím nic nezkazí (zrovna tak jako s cukrem, který najednou ušlehám se žloutky).

Alexxa

23. 8. 2010 10:56

Včera jsem pekla a dnes zbyly už jen tři kousky, vynikající-moje maminka to dělala pod názvem peřina

jahoda jahoda

21. 8. 2010 09:21

eliško:nesmí se do bílků dostat ani trošku žloutku. Aby byl sníh krásně našlehaný, je dobré přidat špetku soli, šlehat a postupně! přidávat po malých dávkách cukr a opatrně zašlehávat.
Bílky šlehat jen do sněhu a hotovo, jinak se stane, že se přešlehají a srazí.. Já šlehám jen bílky samostatně se špetkou solí a cukr šlehám se žloutky. Ale pokud jsou vejce starší, jde sníh také špatně vyšlehat....

eliška

21. 8. 2010 09:03

buchta byla dobrá,ale ten tvaroh mi uplně vyšuměl, propadl se mi dolů jako by se vypařil a mezitím vznikly takové nehezké díry...tak nevím.:-/

eliška

18. 8. 2010 16:27

stejně se mi ty bílky nevyšlehali,dělala jsem to podle návodu,jen s cukrem a nic trvalo to hrozně dlouho než se našlehal...tak nevím co je špatně.

Bejuna:-)

18. 8. 2010 13:49

Opravdu moc dobré :-) Celá rodina si pochutnala :-) :-) Jinak moc krásné fotečky!! :-) :yes: :yes:

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koláč peřina koláč z bílků koláč buchta peřina prošívaný koláč tvarohová buchta peřina polštářková buchta kolace s tvarohem perina tvarohová peřina tvarohový koláč peřina recept buchta peřina buchta prošívaná peřina peřina koláč nadýchaná peřina buchta z bílků buchta perina s tvarohem peřinkové řezy koláče z bílku recepty z bílků perina buchta

Suroviny: vejce, mouka hladká, cukr krupice, olej, voda, prášek do pečiva, kakao, tvaroh, pudink vanilkový, cukr krupice, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Polštářkový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NYg2