Vepřový perkelt / pörkölt /
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 458 kJ / 1 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,40 g |
Tuky | 34,23 g |
Vláknina | 23,24 g |
Cholesterol | 214 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 64,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perkelt se nikdy nezahušťuje, ale komu by to tak opravdu hodně vadilo, může šťávu zahustit lžící mouky rozmíchané v trošce vody a nechat provařit. Už to ale nebude perkelt a žádný Maďar ho nepochválí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2010 20:47
Teda děvčata, vy jedete jako fretky, to jsou samé lahůdky, člověk neví, co by si dal dřív. + 12
23. 7. 2010 20:41
Maruško, tohle papu musí chutnat úžasně
23. 7. 2010 20:11
Zeleninu v jídle mám moc rádaa fotka je opravdu nádherná+1
23. 7. 2010 20:05
Magdalenko díky, zase jsem chytřejší
23. 7. 2010 19:59
Slovo tokan pochádza z rumunčiny, Transylvánie...typické pre tokáň je krájanie na podlhovasté kúsky - ceruzovitý tvar (perkelt a ragu=kocky), použitie majoránky a veľa čierneho korenia. Málo šťavy (vždy nechať vydusiť a odpariť a doliať) a pôvodne bez cibule a papriky.
23. 7. 2010 19:55
Vypadá to moc dobře...něco podovného dělám,ale zkusím i tento.Fotká úplně láká.....mňammmm....dávám bodík...
23. 7. 2010 19:55
Maris krásná fotka.
23. 7. 2010 19:50
Děkuju za bodíky
magdalenko, já taky neznám rozdíl mezi perkeltem a tokáněm, jen bych řekla, že tokáň může být se smetanou a perkelt ne. Ale nevím...
magdalenko, já taky neznám rozdíl mezi perkeltem a tokáněm, jen bych řekla, že tokáň může být se smetanou a perkelt ne. Ale nevím...
23. 7. 2010 19:45
23. 7. 2010 19:43
A varia aj hovädzí, z diviny, z barana, z hydiny, aj húb alebo vnútorností (napr. držkový p.), v podstate je to zhruba niečo ako český guláš, mne to ešte splýva s tokányom...
23. 7. 2010 19:42
hmmmm, lákavé....to by mi rodinka baštila +
23. 7. 2010 19:37
Mňam
23. 7. 2010 19:37
Maris, máš to pekné. +
Maďar k tomu papá najradšej halušky - nokedli, ale kľudne aj ryžu alebo zemiaky, v reštaurácii ti dajú na výber. Iba knedlíky nevedia variť.
(ja paradajky aj papriku dávam na začiatku a nechávam v podstate rozvariť)
Maďar k tomu papá najradšej halušky - nokedli, ale kľudne aj ryžu alebo zemiaky, v reštaurácii ti dajú na výber. Iba knedlíky nevedia variť.
(ja paradajky aj papriku dávam na začiatku a nechávam v podstate rozvariť)
23. 7. 2010 19:33
Blikni - dobrá otázka, já jsem to tam chtěla napsat, že my jsme to měli s rýží a s tou by to v Maďarsku určitě neměli, tam by to měli nejspíš s tarhoňou, ale potom jsem na to zapomněla
23. 7. 2010 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 24 minutami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 40 minutami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 1 hodinou
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 3 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Oloupat rajčata s námi zvládne každý začátečník. Poradíme jednoduchý postup a pomůže i názorné video
Další recepty
Tématické fráze: perkelt z vepřového masa recept perkel vepřový perkelt se smetanou pörkölt perkelt perkelt recept výborný perkelt drzkovy perkelt perkelt z vepřového masa madarský vepřový perkerlt recept perkel drzkovy gulas vepřový perklet gulaš perkel maďarský perkelt maďarský vepřový perkelt madarský perklet nokedli porkolt recept perkel recept
Suroviny: maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pasta perkelt, sádlo, sůl
Vepřový perkelt / pörkölt /
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6x5
35 názorů