Uzená žebra - prostě jen uvařená
Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 205 kJ / 2 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,00 g |
Tuky | 200,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vývar z žebírek můžeme použít dál, například na polévky (hrachová, s rýžovou zavářkou). Příloha u nás vítězí čerstvě nastrouhaný křen, chléb a hořčice - a vůbec nejlepší je, když zapomeneme na příbor a mlsáme příborem králů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2010 11:31
janku, kde je ten kouzelný Impost s takovými cenami absolutně neznám
23. 7. 2010 11:24
Sice na první pohled obyčejné, ale bohužel cenově luxusní. V Impostu mají kilo zhruba za 75 českých za stejnou cenu mají uzenou krkovičku nebo kotletu a to je vzhledem k poměru masa a kostí ten luxusní rozdíl. Neva, bodík už letěl
23. 7. 2010 11:20
Isahu,díky,mám to hned vedle-z Libuše.
Psala jsem Ti os.vzkaz - asi současně s Tvým komentářem.
Psala jsem Ti os.vzkaz - asi současně s Tvým komentářem.
23. 7. 2010 10:28
Nadi, já to nebrala jako útok na sebe nebo recept jen jsem zjistila, že člověk kolikrát přemýšlí a vymýšlí a pro inovace zapomene na staré dobré osvědčené klasiky našich babiček a navíc, ne všichni, kdo sem nakukují, mají znalosti od maminek
ta masna v Jesenici je fakt dobrá, tahle, co jsem objevila, je v Kunraticích hned u kruháče - od Jesenice kousek, nevím, ze kterého směru tam jezdíte...
ta masna v Jesenici je fakt dobrá, tahle, co jsem objevila, je v Kunraticích hned u kruháče - od Jesenice kousek, nevím, ze kterého směru tam jezdíte...
23. 7. 2010 10:22
Isahu, jak jsem psala,takováto žebírka nemají chybu a míváme je poměrně často v různých úpravách - jen jako obíračku s chlebem, fleky, obrané se zelím a knedlíkem, do plněných knedlíků.
Nijak nenapadám Tvůj recept, jen jsem konstatovala,že mne by to vůbec nenapadlo, zrovna tak jako jak uvádíš brambory na loupačku nebo třeba chleba s máslem. To považuji za základní dovednosti,které známe od maminky.
Anna Kocikova - jsem ráda,že díky mně nebudeš mít promarněný dnešní den.
Svetlana - pro žebírka,sice ne plochá,ale od kotletek,jezdíme do Jesenice u Prahy; mají je snad stále (krámek je šikmo přes parkoviště proti Lidlu,vedle čínské restaurace Voňavá zahrada).
Nijak nenapadám Tvůj recept, jen jsem konstatovala,že mne by to vůbec nenapadlo, zrovna tak jako jak uvádíš brambory na loupačku nebo třeba chleba s máslem. To považuji za základní dovednosti,které známe od maminky.
Anna Kocikova - jsem ráda,že díky mně nebudeš mít promarněný dnešní den.
Svetlana - pro žebírka,sice ne plochá,ale od kotletek,jezdíme do Jesenice u Prahy; mají je snad stále (krámek je šikmo přes parkoviště proti Lidlu,vedle čínské restaurace Voňavá zahrada).
23. 7. 2010 09:55
Nadjo, myslím, že ne každý recept musí být komplikovanou kulinářskou záležitostí , i brambory na loupačku jsou vlastně jen obyčejné brambory bez zvláštní úpravy - a jaká je to dobrota...
Světlanko, já jsem objevila úžasnou masnu, kde je mají pořád spolu s uzenými ocásky, jazykem a ostatními masovými vymoženostmi, které v supermarketech ani neznají
Světlanko, já jsem objevila úžasnou masnu, kde je mají pořád spolu s uzenými ocásky, jazykem a ostatními masovými vymoženostmi, které v supermarketech ani neznají
23. 7. 2010 09:38
Ivuš a takto uvařená žebírka hodit na gril, taky není k zahození......já je používám moc ráda na šunkafleky, ale vždycky musím uvařit toho hodně, protože minimálně půlku mi rodinka zbaští "jen tak"...a víš že jsem je už dlouho u nás neviděla?......musím se po nich mrknout...
23. 7. 2010 08:34
Isahu - asi s nimi lomcuje vztek. Příprava vařených žebírek tu opravdu nebyla a tak je prima, když jsi ji sem šoupla
23. 7. 2010 08:03
výborně,isujá ještě přidávám pár stroužků česnekua dobrý tiptohle jsme už dlouho neměli..a je to hned..a téměř bez práce
23. 7. 2010 06:03
Nadjo,jak máš v mottu:"Je promarněný den,kdy ses nezasmál",tak já ho dnes promarněný rozhodně po tvém komentáři mít nebuduI ty obyčejné kosti musí někdo uvařit,naaranžovat a vyfotit
Pro neregistrovaného X
Pro Isahu+1
Pro neregistrovaného X
Pro Isahu+1
23. 7. 2010 05:41
23. 7. 2010 05:35
Hlavně, že tvoje černá buchta vložená ve dvě ráno měla zvláštní úpravu.
22. 7. 2010 23:50
Dobře uvařená, měkká uzená žebírka nemají chybu. Děláme je od nepaměti - za totáče stálo kilo 6 Kčs. Vůbec by mne ale nenapadlo dát je sem jako recept,vždyt jsou to jen vařené kosti bez nějaké zvláštní úpravy.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 3 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 3 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 6 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 12 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 20 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 2 hodinami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jsou výhody vaření v tlakovém hrnci? Uvaříte v něm vývar, přílohu nebo omáčku - rychle a s minimálními náklady na energii
Uzeniny v teplé kuchyni: Výrazně zlepší chuť pokrmů, vaření s nimi je obvykle jednoduché a rychlé
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Další recepty
Tématické fráze: uzená žebra jak dlouho vařit uzená žebra uzene zebra uzená žebra recept impost masna impost jak dlouho varit uzene kosti jak uvarit uzene zebra uzena zebirka varena uzená žebra v papiňáku vaření uzených žeber impost otrokovice uzená žebra cena recept uzena zebra uzene zebro impost masna uzená žebírka jak vařit uzená žebra uzeny zebra žebra v papináku
Suroviny: žebra uzená, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkWy
28 názorů