Blbouny z pekárny
Suroviny
Porce: Podle hladu
Nutriční hodnoty
Energie | 9 865 kJ / 2 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,38 g |
Tuky | 18,36 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 237 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 454,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to super těsto, nic se nemusí upravovat, dobře se s ním pracuje. Knedlíky plním borůvkami, my je měli s meruňkami. Knedlíky naplním, přikryji a nechám ještě 10 minut kynout.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 8. 2022 11:23
Při dodržení přesného receptu bylo těsto tekuté, musela jsem přidávat dost mouky. Míchala jsem v robotu jako vždy. Dělat je budu jako všechny knedlíky v parním hrnci. Tak uvidíme, jak budou chutnat strávníkům.....
Tak ano, potvrzuji, že s těstem se krásně pracuje. Je dobré. V parním hrnci jsem knedlíky dělala 15 minut. Ani jeden se nesrazil. Kynuté knedlíky se u nás dělají zcela vyjímečně, raději mlsáme tvarohové.
Tak ano, potvrzuji, že s těstem se krásně pracuje. Je dobré. V parním hrnci jsem knedlíky dělala 15 minut. Ani jeden se nesrazil. Kynuté knedlíky se u nás dělají zcela vyjímečně, raději mlsáme tvarohové.
2. 10. 2019 19:04
Úžasné knedlíky. S těstem se krásně pracuje, dělala jsem na pařáčku asi 7-8 min. Všichni si je pochvalovali. Určitě doporučuju vyzkoušet!
12. 6. 2018 11:50
Všem chutnalo
18. 6. 2016 13:23
...dnes byly k obědu - těsto z pekárny super, knedlíky na pařáčku taky super, všichni si pomlaskávali a všechny snědli - taky super
21. 9. 2015 17:09
Tak jsem vyzkoušela a jsou luxusní.Celkem 21 kousku a jen se zaprašilo.Vařila jsem je 10 min.v páře a plnila švestkama.Doporučuji.
11. 6. 2013 10:23
Jsou vynikajici!!!!
13. 8. 2012 18:23
Týýýjo,ty jsou luxusní
28. 7. 2012 11:19
Výborné a ani mi nepraskly ,měla jsem 21 knedlíků
9. 7. 2012 16:58
7. 7. 2012 17:06
vyzkoušeno a jsou výborné :)Na rady zde jsem zkusila udělat v páře a pro zkoušku dva ve vodě. Z páry byly úžasné, nadýchané anebyli slizské, jako to bývá z vody. Takže odedneška jedině v páře.přidávám foto
7. 6. 2012 19:21
A jdou jednoduše i dělat i bez pekárny tradičním způsobem???
25. 5. 2012 19:57
Tak jsem je zkousel a jsou vytecne, jen bych doporucil delat je na pare jsou tak daleko lepsi
6. 7. 2011 21:14
Zítra prověřím recept , pak napíšu ....
29. 7. 2010 11:59
Vynikající
21. 7. 2010 15:13
Blbouni byly krásné vojenské jídlo a nikde jinde než v kasárnách nebyly tak dobré. Tam je plnili výhradně švestkovými povidly.
Nechci říct že doma dělané nejsou nikdy tak dobré, asi mi je ještě nikdo správně neuvařil.
Každopádně recept zaslouží bod a kyičku pro autorku.
Nechci říct že doma dělané nejsou nikdy tak dobré, asi mi je ještě nikdo správně neuvařil.
Každopádně recept zaslouží bod a kyičku pro autorku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit ovocné knedlíky z kynutého těsta. Letní pochoutku zvládnou i začínající hospodyňky
Milujete kynuté ovocné knedlíky? My také, a proto vám přinášíme hned dvě varianty na jejich vaření
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Další recepty
Tématické fráze: blbouni blbouni recept kynuté ovocné knedlíky z domácí pekárny ovocné knedlíky z pekárny blbouni recepty blbouni na páře recept na blbouny blbouni z domaci pekarny kynuté jahodové knedlíky z domácí pekárny kynuté ovocné knedlíky z pekárny blbouni v páře kynuté knedlíky z pekárny blbouny blbouni s jahodami ovocné knedlíky z domácí pekárny babiččiny blbouny kynuté knedlíky z domácí pekárny ovocné kynuté knedlíky z pekárny blboun kynutý knedlík z domácí pekárny
Suroviny: mouka hrubá, mléko, vejce, droždí, cukr, sůl
Blbouny z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYo8
26 názorů