Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky velmi dobré

Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min Doba přípravy dle množství okurek.

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava, Doba přípravy dle množství okurek.)

19. 7. 2010 08:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie208 kJ / 50 kcal
Bílkoviny1,41 g
Tuky0,21 g
Vláknina4,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy9,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aknelka

2. 1. 2014 19:45

ještě dodám, že steriluji při 150*C vtroubě asi 20 minut

aknelka

2. 1. 2014 19:32

nálev jsem vyzkoušela, moc jsem neměla důvěru k té skořici, ale jsou super
dělala jsem i řezy, tam jsem vynechala skořici i hřebíček, a taky vynikající
přepisuji do kuchařky

Pecka Pecka

11. 7. 2011 15:21

zítra vyzkouším.......... jakou minimální dobu je třeba nechat uležet?

magdalenka magdalenka

18. 3. 2011 10:35

Na základe tohoto receptu som do uhoriek začala pridávať štipku škorice a manžel zahlásil, že toto sú tie "pravé", najlepšie...:-D
Zdravím!

stanik

22. 8. 2010 16:36

Výborný, díky za recept

Monika

2. 8. 2010 14:06

Omlouvám se nečetla jsem to celé.Voda se dává.Nevyplácí se číst v rychlosti.

Monika

2. 8. 2010 13:00

Dobrý den,nevím jestli to čtu špatně,ale nenašla jsem kolik se tam dává vody?můžu poprosit o množství kolik jí mám nalít do sklenice.A jestli se tam nedává tak nejsou okurky moc kyselé ,když je tam jen ocet?Děkuji za odpověď.Monika

magdalenka magdalenka

29. 7. 2010 14:47

Zaváram roky takto, takže viem, že cukor sa časom rozpustí, nevšímajte si ho...;-)

Ivana79 Ivana79

29. 7. 2010 14:27

Tá cukrová škrupina tam zostala aj mne,snažila som sa to tiež otáčať,niekde sa to rozpustilo,niekde nie.Ale po sterilizovaní som ešte nepozerala,dúfam že sa rozpustila.Ako písala Jahoda,bola by škoda keby nie,lebo nálev by bol tým pádom asi kyselší:-/ Tiež mi to prišlo na prvý raz pracnejšie,ale robila som 3 nálevy naraz,takže som v tom mala trochu chaos:-8:-DSom na ne zvedavá:-)

Vlastimil Mitrovský

29. 7. 2010 13:09

až sklenice vychladnou před uklizením do špajzu je párkrát obrátím, aby se vše promíchalo.K dnešnímu dni jich máme zatím přes 70 z vlastní úrody.

suzanna

29. 7. 2010 11:32

Já jsem s tím nejdřív zkoušela třepat, abych to rozmíchala. Bylo to ale horké, tak jsem si musela vzít kuchyňské rukavice a vypadala u toho jako mickey mouse:-D Nakonec jsem to vzdala a nechala svému osudu. A ejhle rozpustilo se to samo;-)

rebeka rebeka

28. 7. 2010 18:28

to jahoda:cukrová krusta se rozpustila během několika minut,takže to na funkci rostlináře:-D:-D:-Dpardonia.na chuť nálevu,vliv mít nebude:-!:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 7. 2010 11:46

Znám je, jsou skvělé:-p:yes:

rebeka rebeka

28. 7. 2010 01:08

Zuzko z Brnka;-):-Dtaky jsem se trochu lekla té cukrové krusty:-Oale ono se to za chvilenku rozpustilo:-!v poho:yes::-Djo a taky jsem zvědavá jak čert..na tu chuť;-):-D

jahoda jahoda

27. 7. 2010 21:44

Já dávám jednu lžíci cukru a 2 tablety umělého sladidla a ten cukr i sůl dávám naposledy a jak to zaleji octem+ vodou, tak se to rovnoměrně dostane do sklenice. Ta krusta je asi z většího množství cukru a že je naspodu, nestačí se rozpustit, což je podle mne škoda a asi ovlivní chuť nálevu.
Tento nálev dělám každý rok, ale tím, že je tam česnek, tak jsou okurky takové specifické, že je lepší zavařit více druhů, ne na všechno se česnekové okurky hodí a člověk se jich lehce přejí (aspoň u nás doma):-p;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lak na okurky výborný lák na okurky znojemský dobrý nálev na okurky výborný lák na okurky lak na znojemske okurky recepty z okurek jak dlouho vařit okurky nálev na okurky s cukerinem lák na okurky do sklenice zaváření okurek recept na znojemské okurky výborné nálev na okurky přímo do sklenic lák na okurky bez vaření nálev na znojemské okurky okurky vyborny nalev na okurky nálev na okurky do sklenice lak na okurky s cukerinem znojemský lák na okurky recept na lák na okurky

Suroviny: mrkev, křen, cibule, koření hřebíček, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, skořice celá, kopr, česnek, semínka hořčičná, cukr krystal, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Okurky velmi dobré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkjm