Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka mojí babičky

V nevlídném počasí přijde vhod sytá a teplá polévka plná vitamínů. Taková je i klasická česká zelňačka. Připravíme ji z kysaného zelí, brambor a vepřového masa. Na závěr ji zjemníme vysokoprocentní smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

23. 5. 2010 19:14

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

4-6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 771 kJ / 662 kcal
Bílkoviny47,02 g
Tuky28,00 g
Vláknina19,49 g
Cholesterol 132 mg
Sodík 3,37 g
Sůl8,35 g
Sacharidy48,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BronislavaP BronislavaP

18. 2. 2021 10:21

Uvařila jsem bez masa...výborná polévka :yes:

Pajaja

9. 5. 2016 11:04

Moc hezká zelňačka. . . :yes: Brambory vždy vařím rovnou v polévce, není důvod je vařit zvlášť. ;-)

aubin 59

14. 8. 2014 01:24

Vynikající!!!:-p

Blanka23

17. 8. 2010 18:52

Petrželko fotka mi vůbec nevadí, klidně tam může zůstat.:-))

Simona Skolakova Simona Skolakova

17. 8. 2010 14:00

I já vařím brambory zvlášť,když se to vaří dohromady,tak většinou se dobře díky octu ze zelí neuvaří do měkka.Já dávám brambory včetně vody ve které jsem je vařila.A ještě přidávám kus uzeného na kostky nakrájet.Šlehačku dávám každému do talíře;-):-K+1:yes:

petrzelka

17. 8. 2010 13:45

Tak jsem tuto polévečku udělala,vždycky jsem vařila brambory dohromady se zelím,ale takto je to mnohem lepší.Nahoru ještě osmažím nějakou dobrou klobásku.Blani,kdybys foto nechtěla,tak písni a smáznu.Bodík udělen již dříve:-K

vybusna vybusna

24. 5. 2010 07:36

robim skoro tak isto...akurat miesto zaklechtky davam len smotanu rozhabarkovanu s mukou

J. A.

24. 5. 2010 03:07

Zelňačka je mňamka, vaříme tři druhy, všchny skvělé.
přikládám foto - s mletým masem a pikantní klobáskou.
Klik :yes:;-)

petrzelka

23. 5. 2010 20:37

Milujeme zelnačku,kvůli ní jsme si pořídily kamenák na zelí,na podzim namačkáme 40kg a do jara je fuč:-D:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 5. 2010 20:30

:-)Zelňačku máme rádi ve všech podobách;-)A tahle vypadá také moc zajímavě:yes:

Brutzel-Svejk

23. 5. 2010 19:25

zelnacka je vzdy perfekt, mam jeste par starych receptu ty nekdy pridam

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelňačka podle babici zelňačka recept vynikající zelňačka s uzeným masem vynikající zelňačka zelňačka hrnce klik zelňačka bez masa zelnačka podle babičky zelňačka naší babičky recept na zelnačku klasicka zelnacka zelnačka-recept zelnacka recepty babicova zelnacka zelňačka s mletým masem zelňačka z veproveho masa zelňačka s klobáskou kameňák na zelí zelňačka foto recept zelnacka

Suroviny: cibule, paprika sušená sladká, maso vepřové, sůl, pepř mletý, kmín celý, bobkový list, česnek, koření nové koření, pepř celý, zelí kysané, brambory, smetana, mouka

TopRecepty.cz

Zelňačka mojí babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlj7