Nadýchaná piškotová roláda
Potřebujete snadný a rychlý, přesto efektní moučník pro návštěvu? Piškotová roláda vás nenechá na holičkách. Naplňte ji sladkým máslovým krémem s vanilkovým pudinkem, promažte marmeládou, ozdobte oříšky nebo strouhaným kokosem - a je to!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 933 kJ / 3 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,97 g |
Tuky | 251,09 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 707 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 258,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 3. 2015 17:40
Omlouvám se, že jsem nereagovala, dlouho jsem tu nebyla.
Zároveň děkuji těm, které odpověděly za mně a moc děkuju za pochvalu těm, které byly s roládou spokojené.
Zároveň děkuji těm, které odpověděly za mně a moc děkuju za pochvalu těm, které byly s roládou spokojené.
16. 3. 2015 17:38
abudantia: To mě těší, že chutnala. Taky jí ráda dělám. A když chci, aby to bylo superrychlé, namažu jí marmeládou. To nepřipravuji krém.
16. 3. 2015 17:37
mmagic: Tak. . . to bude asi něčím jiným než receptem. Nikdy jsem tento problém neměla.
15. 3. 2015 13:40
Superluxusní,vláčná a rychlá.Jen se po ní zaprášilo
12. 3. 2015 17:26
Testo vubec nejde odlepit od pecicího papiru, přichytává se a je to tedy o nervy to pomalu odlepit. Ani moc nenaběhlo. Nadýchané bylo krásně, dokud se nevyndalo z trouby
11. 12. 2014 16:37
nika:Řekla bych, že krupice nebo krystal, to by mělo být asi jedno..Já používám krupici...
14. 11. 2014 12:49
hloupý dotaz co je to pískový cukr?krupice?krystal?moučka?
1. 11. 2014 12:06
andrea:já nejdřív malinko pečící papír pomažu olejem a pak na něj těsto rozetřu a upeču.A pak hned jak vyndám z trouby oděluju papír od těsta a roloju,jde to krásně,během minutky je hotovo.Když vychladne tak zas rozroluju a potřu krénem.
andrea:
andrea:
23. 10. 2014 14:51
Andrea: ne,upečený piškot se i s tím papírem vyklopí na vlhkou útěrku, takže papír máte nahoře, pod ním piškot a dole je ta útěrka. Pak ten papír začnete pomalinku stahovat. Opravdu to dělejte dost pomalu ať se piškot nepoškodí a až se vám to podaří stáhnout, tak i s tou útěrkou piškot srolujete. Necháte to tak a až to celé vychladne tak to rozrolujete, útěrku dáte pryč a naplníte čím chcete. Marmeládou, krémem, obojím atd.
4. 10. 2014 21:42
DOBRÝ VEČER,
CHCI SE ZEPTAT, JAK JE TO DÁL KDYŽ SE ROLÁDA UPEČE, HNED SE POTŘE KRÉMEM A PAK SE RULUJE A TEN PEČÍCÍ PAPÍR POMALU ODLUPUJI KDYŽ STÁČÍM ROLÁDU, NEBO JAK. BOHUŽEL SE MI JEŠTĚ ROLÁDA NEPOVEDLA ODLOUPNOU OD PAPÍRU. DĚKUJI
CHCI SE ZEPTAT, JAK JE TO DÁL KDYŽ SE ROLÁDA UPEČE, HNED SE POTŘE KRÉMEM A PAK SE RULUJE A TEN PEČÍCÍ PAPÍR POMALU ODLUPUJI KDYŽ STÁČÍM ROLÁDU, NEBO JAK. BOHUŽEL SE MI JEŠTĚ ROLÁDA NEPOVEDLA ODLOUPNOU OD PAPÍRU. DĚKUJI
2. 10. 2014 11:06
Základ k piškotovému těstu , kolik vajec tolik polévkových lžic krystalového cukru a stejné množství hladké mouky , kterou po lžičkách lehce vmícháváme do ušlehané hmoty. Polohrubá mouka se do tohoto piškotového těsta NEDÁVÁ. Pokud budeme hl.mouku přidávat šlehačem, těsto nám spadne a nebude nadýchané. Takto já dělám piškotové těsto již 50let.
2. 10. 2014 10:53
Základ k piškotovému těstu , kolik vajec tolik polévkových lžic krystalového cukru a stejné množství hladké mouky , kterou po lžičkách lehce vmícháváme do ušlehané hmoty. Polohrubá mouka se do tohoto piškotového těsta NEDÁVÁ. Pokud budeme hl.mouku přidávat šlehačem, těsto nám spadne a nebude nadýchané. Takto já dělám piškotové těsto již 50let.
21. 9. 2014 10:37
Markéta: 30x40 je dobrý, dělám stejně
21. 9. 2014 10:35
Markéta: jde o to, jak velkou asi máte troubu, mně osobně se větší pekáč do trouby nevejde. Je to dost univerzální rozměr pekáčů.
Navíc tato roláda určitě delší nebude.
Navíc tato roláda určitě delší nebude.
21. 9. 2014 10:29
Dnes chci dělat.... ikdyž pochybuji, že mi někdo odpoví včas stejně se zeptám ) pečete na klasickém plechu 30x40? nebo na nějakým větším?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 10 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 11 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 4 hodinami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 4 hodinami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 4 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 4 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 6 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 6 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 6 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 6 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 7 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: piskotova rolada piškotová roláda recept luxusni piskotova rolada rolada piskotova recept na roládu recept na piškotovou roládu piškotové rolády roláda recept roláda piskot na roladu nejlepší piškotová roláda piskotova rolada recepty recept piškotová roláda piškotové rolády s obrázky piškotová roláda z bílků piškotové rolády pečení recept roláda piškotová roláda bez vážení rolády piškotová roláda top recepty
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, máslo, oříšky
Nadýchaná piškotová roláda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/krRJ
180 názorů