Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaná piškotová roláda

Potřebujete snadný a rychlý, přesto efektní moučník pro návštěvu? Piškotová roláda vás nenechá na holičkách. Naplňte ji sladkým máslovým krémem s vanilkovým pudinkem, promažte marmeládou, ozdobte oříšky nebo strouhaným kokosem - a je to!

Hodnocení receptu je 4,9 (157×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 37 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby chladnutí piškotu a pudinku

45 min (37 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby chladnutí piškotu a pudinku)

23. 5. 2010 17:08

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 933 kJ / 3 569 kcal
Bílkoviny67,97 g
Tuky251,09 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 707 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy258,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaja

16. 3. 2015 17:40

Omlouvám se, že jsem nereagovala, dlouho jsem tu nebyla. :-(
Zároveň děkuji těm, které odpověděly za mně a moc děkuju za pochvalu těm, které byly s roládou spokojené. :-K

Pajaja

16. 3. 2015 17:38

abudantia: To mě těší, že chutnala. Taky jí ráda dělám. A když chci, aby to bylo superrychlé, namažu jí marmeládou. To nepřipravuji krém. :-)

Pajaja

16. 3. 2015 17:37

mmagic: Tak. . . to bude asi něčím jiným než receptem. Nikdy jsem tento problém neměla. ;-)

abudantia

15. 3. 2015 13:40

Superluxusní,vláčná a rychlá.Jen se po ní zaprášilo:-K:-K:-K:-K:-K

mmagic

12. 3. 2015 17:26

Testo vubec nejde odlepit od pecicího papiru, přichytává se a je to tedy o nervy to pomalu odlepit. Ani moc nenaběhlo. Nadýchané bylo krásně, dokud se nevyndalo z trouby :no:

Dayisa

11. 12. 2014 16:37

nika:Řekla bych, že krupice nebo krystal, to by mělo být asi jedno..Já používám krupici...

nika

14. 11. 2014 12:49

hloupý dotaz co je to pískový cukr?krupice?krystal?moučka?;-)

gábina

1. 11. 2014 12:06

andrea:já nejdřív malinko pečící papír pomažu olejem a pak na něj těsto rozetřu a upeču.A pak hned jak vyndám z trouby oděluju papír od těsta a roloju,jde to krásně,během minutky je hotovo.Když vychladne tak zas rozroluju a potřu krénem.

andrea:

Minuša

23. 10. 2014 14:51

Andrea: ne,upečený piškot se i s tím papírem vyklopí na vlhkou útěrku, takže papír máte nahoře, pod ním piškot a dole je ta útěrka. Pak ten papír začnete pomalinku stahovat. Opravdu to dělejte dost pomalu ať se piškot nepoškodí a až se vám to podaří stáhnout, tak i s tou útěrkou piškot srolujete. Necháte to tak a až to celé vychladne tak to rozrolujete, útěrku dáte pryč a naplníte čím chcete. Marmeládou, krémem, obojím atd.

andrea

4. 10. 2014 21:42

DOBRÝ VEČER,
CHCI SE ZEPTAT, JAK JE TO DÁL KDYŽ SE ROLÁDA UPEČE, HNED SE POTŘE KRÉMEM A PAK SE RULUJE A TEN PEČÍCÍ PAPÍR POMALU ODLUPUJI KDYŽ STÁČÍM ROLÁDU, NEBO JAK. BOHUŽEL SE MI JEŠTĚ ROLÁDA NEPOVEDLA ODLOUPNOU OD PAPÍRU. DĚKUJI

kalivodova mirka

2. 10. 2014 11:06

Základ k piškotovému těstu , kolik vajec tolik polévkových lžic krystalového cukru a stejné množství hladké mouky , kterou po lžičkách lehce vmícháváme do ušlehané hmoty. Polohrubá mouka se do tohoto piškotového těsta NEDÁVÁ. Pokud budeme hl.mouku přidávat šlehačem, těsto nám spadne a nebude nadýchané. Takto já dělám piškotové těsto již 50let.

kalivodova mirka

2. 10. 2014 10:53

Základ k piškotovému těstu , kolik vajec tolik polévkových lžic krystalového cukru a stejné množství hladké mouky , kterou po lžičkách lehce vmícháváme do ušlehané hmoty. Polohrubá mouka se do tohoto piškotového těsta NEDÁVÁ. Pokud budeme hl.mouku přidávat šlehačem, těsto nám spadne a nebude nadýchané. Takto já dělám piškotové těsto již 50let.

jana j

21. 9. 2014 10:37

Markéta: 30x40 je dobrý, dělám stejně

spagetka spagetka

21. 9. 2014 10:35

Markéta: jde o to, jak velkou asi máte troubu, mně osobně se větší pekáč do trouby nevejde. Je to dost univerzální rozměr pekáčů.
Navíc tato roláda určitě delší nebude.

Markéta

21. 9. 2014 10:29

Dnes chci dělat.... ikdyž pochybuji, že mi někdo odpoví včas stejně se zeptám :-))) pečete na klasickém plechu 30x40? :-) nebo na nějakým větším?

1 4 5 6 7 8 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piskotova rolada piškotová roláda recept luxusni piskotova rolada rolada piskotova recept na roládu recept na piškotovou roládu piškotové rolády roláda recept roláda piskot na roladu nejlepší piškotová roláda piskotova rolada recepty recept piškotová roláda piškotové rolády s obrázky piškotová roláda z bílků piškotové rolády pečení recept roláda piškotová roláda bez vážení rolády piškotová roláda top recepty

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, máslo, oříšky

TopRecepty.cz

Nadýchaná piškotová roláda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krRJ