Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Božský reveňový koláč (jako dortík)

Když začne sezóna rebarbory, tak je ideální čas si udělat třeba tenhle koláč. Chuť sladká, vanilková, s jemnou kyselostí je v tomhle koláči prostě a jednoduše dokonalá a zcela jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

22. 5. 2010 15:43

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 404 kJ / 4 638 kcal
Bílkoviny86,43 g
Tuky140,11 g
Vláknina39,78 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 625 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy737,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moje sestra mě poctí čas od času nějakým receptem se sladkou dobrotou, která stojí za to! Zda za to stojí, to zaručeně musíte vyzkoušet!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aanicka

16. 2. 2020 18:07

Ahoj, zkoušel někdo s rybízem? Asi by to taky šlo.

Bibinka Bibinka

13. 5. 2014 09:59

Radana:Radano, velmi, velmi děkuji za krásné ocenění této dobroty a jsem ráda, že chutnalo:yes:;-)

Radana

12. 5. 2014 20:32

Dobrý den, kuchařinky.
Právě jsem vytáhla z touby plech s tímto pokladem a hned jsem kousek musela dát na okno vychladnout. Neskutečně krásně to voní a láká....
Přídomek "božský" má tento koláč opravdu oprávněně. Budu jej šířít dál, protože dobro se má množit.:-))
;-):yes:

Marcela

1. 7. 2013 18:31

Bibinko, děkuji za info. Koláč dopadl výborně, už je celý pryč. Manželovi a mně chutnal moc, dětem zase až tolik ne pro kyselou chuť rebarbory. Ale určitě by se dal udělat třeba s jahodami, to by jim jelo. Díky moc :-)

Bibinka Bibinka

30. 6. 2013 08:33

Marcela:Marcelko, toho cukru na krém je 250 g jak je psáno v rp. a rebarbory nemusíš dávat kilo, těch půl kila stačí-my máme rádi, když je jí hodně, aby to bylo hodně šťavnaté.
Letos jsem ho nemohla udělat, protože mi rebarboru ožrali ti hnusní slimáci:-((:no:

Marcela

29. 6. 2013 21:27

...a ještě něco-kilo rebarbory jsem neměla ani náhodou, spíš jen půl kila a i tak se mi toho zdá celkem hodně, tak nevím :-O ...

Marcela

29. 6. 2013 21:09

Bibinko, Váš recept mi byl doporučen jako opravdu božský, tak jsem ho dnes vyzkoušela, pomalu se dopéká. Akorát mi taky není dost jasný postup, i když peču docela dost. Těsto jsem nějak "splácala" po svém, ale potřebovala bych upřesnit postup u krému. Když jsem se pokoušela vařit kys. smet. se šťávou a pudinkem, začalo se to zdrcávat, tak jsem raději hned přidala cukr, tuk a vajíčka-nevařila jsem tedy 2 min a krém dopadl docela dobře. Prosím o upřesnění množství cukru-250 g je myšleno část na rebarboru a zbytek do krému nebo celé množství do krému a na rebarboru ještě něco navíc, jen tak od oka? Předem děkuji za odpověď. Až ochutnáme, dám vědět jak to dopadlo :-)

Bibinka Bibinka

18. 5. 2013 15:58

cattleya:Cattleyo, je to 8 polévkových lžic vykrájených z tuhé kostky a neboj jestli toho bude trochu víc, nebo méně-nic se tím nezkazí;-)

cattleya

18. 5. 2013 11:22

Bibinko, 8 lžic másla se považuje za rozpuštěné nebo v pevném stavu? Nešlo by to na gramy? Nebo např. půl kostky másla/Hery? Děkuju :)

Bibinka Bibinka

23. 5. 2012 19:42

dadina:Dadi, tak to jsi mě potěšila, že u vás koláč zdomácněl a chutná:yes: Díky, že jsi ho vyzkoušela;-)

dadina

23. 5. 2012 17:42

Tento koláč peču již po několikáté a vždy se po něm jen zapráší,děkuji moc za recept!

Martas40

29. 5. 2011 16:16

Recept na koláč je výborný - uděluji bodík. Akorát bych příště rebarboru přelila vařící vodou, aby byla měkká. Děkuji za recept a ukládám do oblíbených.:-K

Bibinka Bibinka

28. 7. 2010 16:15

Petraš(neregistrovaná), jelikož jsem to se šlehačkou nedělala, tak nevím, ale myslím si, že by to jít mělo. Moc jsem ti teda nepomohla viď:-?za pokus by to stálo.;-)

petraš

28. 7. 2010 14:43

Nešlo by místo "máslového mléka" zadělat těsto ušlehanou šlehačkou??:-8

Márinka

30. 5. 2010 14:45

rebeko děkuji moc:-)),no já bych to příště udělala také tak,jen jsem se držela z neznalosti receptu popsaného.Akorát jsem to mírně přehnala s cukrem,ale jinak všem doporučuji!:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: reveňový koláč s tvarohem rebarborový koláč se zakysanou smetanou reveňový koláč s jahodami revenový moučník rychly revenovy kolac reveňový koláč s pudinkem reveňové řezy reveňový závin dorty od markéty fotogalerie kolač s reveni reveňová bublanina výborný revenový koláč revenovykolac reveňové moučníky božské dorty od markéty recepty na krém kynutý reveňový koláč božský rebarborový koláč reveňový koláč kynutý revenový koláčky koláč s rebarborou a tvarohem

Suroviny: máslo, cukr moučkový, mléko, mouka hladká, cukr vanilkový, žloutek, prášek do pečiva, reveň, cukr, pudink vanilkový, smetana zakysaná, tuk, vejce

TopRecepty.cz

Božský reveňový koláč (jako dortík)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8M2r