Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)

Domácí chléb, rohlíčky nebo třeba tradiční buchty by neexistovaly bez pomoci poctivého kvásku. Jak ho vyrobit doma, aby vám krásně vyběhl a dílo se vždy povedlo? Tento osvědčený návod určitě vyzkoušejte!

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

16. 5. 2010 10:44

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie528 kJ / 126 kcal
Bílkoviny6,25 g
Tuky2,45 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy19,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Každý dělá kvásek malinko jinak....někdo ho třeba, místo v misce, udělá přímo v důlku v mouce....

Popsaný způsob je vyzkoušený, vyjde vždycky a kuchařka hned vidí, jak kvásek v misce narůstá.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Rd

29. 8. 2012 13:18

Před odložením těsta posypte směs na kvašení moukou, kvásek je pak pevnější a výce nadýchannný :yes:

Jitule

9. 8. 2012 19:18

děkuju moc poprvé jsem měla kvásek uzasny. SUPEEER TIP;-)

leňa

10. 9. 2011 14:20

kvásek jsem se snažila dělat už několikrát a nikdy to nedopadlo, teď zadělávám kvásek podle toho dle receptu, tak mi držte pěsti ať se mi to pevede :) a můžem si dát langoše :D

Dominik

28. 4. 2011 11:30

Moc DÍK :-)) :yes:

cathleen cathleen

30. 8. 2010 08:40

:-K Tak to moc gratuluju, michelle! Mám radost i za tebe.:-):yes:

michelle76 michelle76

28. 8. 2010 08:44

Děkuji moc za pomoc, buchty se povedly. :-D Sice to bylo stylem "patlám-matlám", ale výsledek byl nad mé očekávání. Příště už to bude určitě ještě lepší. :-K michelle

cathleen cathleen

24. 8. 2010 15:25

Michelle, množství cukru a droždí je dáno receptem na kynuté těsto, který se rozhodneš realizovat. Zahustíš to částí mouky, která je taktéž v receptu (tzn. pokud je psána hladká, dáš hladkou, když polohrubá, tak polohrubou) a na jakou hustotu - mrkni na 4. fotku u receptu. Asi jako na lívance nebo na kapání do polévky.
Doba, za jak dlouho kvásek vykyne, je závislá na teplotě okolního prostředí (teď, v teple, asi čtvrt hodinky?). Když se podíváš na tu 4. fotku a pak na první, titulní, vidíš, jak moc kvásek vyběhl.
Přeji ti hodně úspěchů v pečení a pokud budeš mít jakýkoliv dotaz, klidně piš. Určitě ti někdo z nás tady odpoví:yes:

michelle76 michelle76

24. 8. 2010 13:06

Ahoj, jsem začátečník a chybí mi tu v návodu kolik dát cukru, kolik kvasnic a jakou moukou to zahustit a jak dlouho čekat na to vykynutí. Chtěla bych to zkusit, ale takhle bych to dělala jen od oka. Nikdy jsem kvásek nezadělávala, prosím, připište to tam nebo mi poraďte. :-/

misza misza

1. 6. 2010 18:38

Cathleen, moc děkuji za tento recept. Poprvé se mi povedl kvásek. :-D +9:yes:

zizala zizala (moderátorka)

19. 5. 2010 12:19

Já myslím, že kvasinky nemají moc rády světlo, proto se těsto přikrývá. Ten vzduch nevím...třeba ta speciální mísa na kynutí je takřka neprodyšně uzavřena a těsto vykyne :-)

cathleen cathleen

19. 5. 2010 11:21

Jani, myslím, že vzduch se ke kvásku dostane i skrz utěrku:yes:A zakrytí kvásku nebo i kynoucího těsta slouží, podle mě, k udržení tepla v míse a zabrání i osychání těsta ;-)

Jana

19. 5. 2010 11:14

Já dělám kvásek jenom:tekutina,cukr,kvasnice.A v pořadu Sama doma říkala jedna pekařka,že se nemá zakrývat,prý kvasnice potřebují ke kynutí i vzduch.Já ho podle mamky a babičky taky ale přikrývám utěrkou,už asi 30let.

hamanek

16. 5. 2010 13:38

Děkuji za pěkný návod na kvásek.Nikdy jsem nedělala nic kynutého,protože jsem se obávala jak to dopadne.Zde je moc pěkný popis.Posílám bodíka:-p:yes:

petrzelka

16. 5. 2010 12:34

:yes:Dobře,že tady tento recept je.Vzpomínám si na svoje začátky a s kynutým těstem jsem dloho bojovala,než bylo dokonalé:-D

pipre pipre

16. 5. 2010 12:08

Hambro, já to také tak pochopila, jen jsem ještě nezkoušela nechat vzejít kvásek bez přikrytí:-) Jak vidím, lze i tak, hlavně nechat vzejít kvásek v teple.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kvasek z drozdi jak udělat kvásek z droždí jak se dělá kvásek kvásek jak udelat kvasek kvasek na buchty jak zadělat kvásek kvásek na kynuté těsto jak dlouho nechat vzejít kvásek jak dlouho kyne kvásek jak udělat kvásek na buchty jak nechat vzejít kvásek kvásek recept jak se dela kvasek na buchty vzejít kvásek jak dlouho se dělá kvásek jak připravit kvásek rohlíky z kvásku jak na kvásek kvásek na buchtu

Suroviny: mléko, cukr, droždí, mouka

TopRecepty.cz

Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQXM