Řezy s vaječným likérem
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech 30x40 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 21 210 kJ / 5 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,83 g |
Tuky | 304,16 g |
Vláknina | 24,85 g |
Cholesterol | 2,09 g |
Sodík | 979 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 414,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Knihovnička receptů
Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:
Sodovka - 11.1.2011 13:19
Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34
Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 1. 2012 16:30
petra: jo, ještě jsem zapomněla na krém - v tomto případě bych uvařila pudink jen z 1/2 l + 2 pudinky (hodně míchat, bude hustý, ale to je dobře), másla také ubrat (tak 1/2 a podle chuti přidáš).
Šlehačka bude stačit jedna.
Pokud ale budeš chtít proříznout, tak natřeš třeba jen marmeládou, nebo uděláš krému stejně, jako v receptu a to Ti vyjde na obě vrstvy
Šlehačka bude stačit jedna.
Pokud ale budeš chtít proříznout, tak natřeš třeba jen marmeládou, nebo uděláš krému stejně, jako v receptu a to Ti vyjde na obě vrstvy
26. 1. 2012 15:10
petra: Petruš, já tyto v dortovce ještě nepekla, ale prošla jsem komentáře a některé holky už jako dort pekly (nevím sice rozměr formy), ale já mám doma také pr.26cm a piškot z 5 vajec v ní peču - určitě na jedno rozříznutí vyskočí.
26. 1. 2012 14:33
měla by jsem prosbu mám dortovou formu 26cm a chtěla by jsem udělat tyto řezy jen nevím jestli mám nechat tento poměr surovin.Poradte prosím
22. 1. 2012 13:53
Dava: jestli je obvyklý, nebo neobvyklý - bohužel nerozumím otázce, nebo mám dlouhé vedení
Tyto řezy obvykle upeče ten, kdo má rád krémové a šlehačkové moučníky. Kdo na ně netrpí, upeče bábovku, nebo třeba koláče.
Tyto řezy obvykle upeče ten, kdo má rád krémové a šlehačkové moučníky. Kdo na ně netrpí, upeče bábovku, nebo třeba koláče.
22. 1. 2012 13:12
já bych se chtěl zeptat,jestli je tento recept neobviklý nebo obviklýděkuji za odpověď.
9. 12. 2011 22:05
lovie: máš recht, každý po svém
Někdo rád sladké, druhý zase ne. Někdo rád ostré, druhý oponuje, že je nezdravé
Ne, vážně, díky za vyzkoušení a pokud bude nějaké příště, určitě upravíš podle Vašich chutí.
Já se přiznám, že pokud zkouším jakýkoli recept ze zdejších Topek, tak si stejně nakonec závěrečné dochucování udělám podle svých představ. Málokdy se držím striktně receptu.
Ale to je myslím zcela normální.
lovie: díky za moc pěknou fotku, ta mě těší nejvíce, protože, pokud si dá někdo práci s tím, že nafotí a zde zveřejní, znamená, že ho recept nějakým způsobem zaujal.
Někdo rád sladké, druhý zase ne. Někdo rád ostré, druhý oponuje, že je nezdravé
Ne, vážně, díky za vyzkoušení a pokud bude nějaké příště, určitě upravíš podle Vašich chutí.
Já se přiznám, že pokud zkouším jakýkoli recept ze zdejších Topek, tak si stejně nakonec závěrečné dochucování udělám podle svých představ. Málokdy se držím striktně receptu.
Ale to je myslím zcela normální.
lovie: díky za moc pěknou fotku, ta mě těší nejvíce, protože, pokud si dá někdo práci s tím, že nafotí a zde zveřejní, znamená, že ho recept nějakým způsobem zaujal.
9. 12. 2011 16:57
Po všech nevýslovných chválách jsem nemohla tyto řezy také nevyzkoušet. Samozřejmě že nebyly špatné, ale na náš vkus málo sladké a nepříliš výrazné chutě. Pařížskou šlehačku bych udělala víc čokoládovou a vaječnolikérový krém příště také přiostřím (byť jsem použila domácí vaječňák). To je vše otázkou osobního vkusu. Jinak chutnaly a určitě jsem nepekla naposled. Bodík právem posílám.
7. 12. 2011 19:44
Pavlína: mám to v receptu, ale doplnila jsem i nahoru - klasika 30x40cm (je to ten s vyšším okrajem)
Držím palce, ať nezklamou
Držím palce, ať nezklamou
7. 12. 2011 18:30
Dobrý den, chtěla bych upéci tyto řezy, můžete mi, prosím, napsat, na jak velký plech je tento recept? Děkuji Pavlína
17. 11. 2011 17:01
Přidávám se k ostatním, kteří už vyzkoušeli a jelikož jsem byla pochválená, posílám chválu dál a přidávám bodíka. Je to opravdu chuťové labůžo, lepší než zákusek z cukrárny
7. 11. 2011 14:44
market87: tak to je super, až bude nějaké příště, přihoď fotku, byla bych moc ráda
7. 11. 2011 14:30
Tak tyhle řezy jsou naprosto parádní! Pekla jsem je v sobotu a dnes budu ještě jednou (přítelovi do práce - má narozeniny). Všechno sedělo, řezy dopadly jako na obrázku :) Navrch jsem použila Pařížskou šlehačku Kunín - 2 kelímky + 1 kelímek 33% obyčejné. Zamíchala jsem pytlíček stužovače na šlehačku a poslední kousky, které do dneška zbyly pořád krásně drží a hlavně mám pocit, že jsou řezy den ode dne lepší Jo a marmeládu jsem dala domácí, meruňkovou. Tyhle řezy mají prostě šmrnc, až budeme příště zase něco slavit, nic jiného už péci nebudu
24. 10. 2011 08:40
Radka:Ahoj Radko, já ráda používám tu uvedenou Ramu Cremefine (je rostlinná a vydrží i několik dní stále stejná), je fakt super, žádný ztužovač se už nepřidává.
Ale někdo tady píše, že používá normální na šlehání (ale tu víceprocentní, nejlépe 40%, bývá v červených kelímcích) a drží také dobře tvar i další dny.
Držím palce, ať se Ti podaří ke Tvé spokojenosti.
Ale někdo tady píše, že používá normální na šlehání (ale tu víceprocentní, nejlépe 40%, bývá v červených kelímcích) a drží také dobře tvar i další dny.
Držím palce, ať se Ti podaří ke Tvé spokojenosti.
23. 10. 2011 22:58
Řezy vypadají úžasně!! Chtěla bych je péct tchýni k narozeninám! Chci se zeptat, jestli šlehačka vydrží tuhá do druhého dne? Díky
10. 10. 2011 20:51
Barča: Ahoj Barči, pokud se bráníš alkoholu, byť ve vaj. koňaku je ho min., klidně jej vynechej. Řezy budou i tak šmrncovní, protože sama kombinace kakaového piškotu, jemného pudink.krému a kakaové šlehačky má něco do sebe.
Nebudou holt vonět po rumíku
Když tak můžeš do krému při šlehání kápnou aspoň trochu citron.šťávy, aby se trochu zvedla chuť krému, ale záleží na Tobě - není podmínkou.
Pokud jakkoli vyzkoušíš, dej prosím vědět. Díky
Nebudou holt vonět po rumíku
Když tak můžeš do krému při šlehání kápnou aspoň trochu citron.šťávy, aby se trochu zvedla chuť krému, ale záleží na Tobě - není podmínkou.
Pokud jakkoli vyzkoušíš, dej prosím vědět. Díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 1 hodinou
Ananasové kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 6 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 7 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 48 minutami
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 1 hodinou
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 3 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 4 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao
Řezy s vaječným likérem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpBD
217 názorů