Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 5. 2010 19:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 30x40 cm

Nutriční hodnoty

Energie21 210 kJ / 5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

26. 1. 2012 16:30

petra: jo, ještě jsem zapomněla na krém - v tomto případě bych uvařila pudink jen z 1/2 l + 2 pudinky (hodně míchat, bude hustý, ale to je dobře), másla také ubrat (tak 1/2 a podle chuti přidáš).
Šlehačka bude stačit jedna.;-)
Pokud ale budeš chtít proříznout, tak natřeš třeba jen marmeládou, nebo uděláš krému stejně, jako v receptu a to Ti vyjde na obě vrstvy

jahoda jahoda

26. 1. 2012 15:10

petra: Petruš, já tyto v dortovce ještě nepekla, ale prošla jsem komentáře a některé holky už jako dort pekly (nevím sice rozměr formy), ale já mám doma také pr.26cm a piškot z 5 vajec v ní peču - určitě na jedno rozříznutí vyskočí.;-)

petra

26. 1. 2012 14:33

měla by jsem prosbu mám dortovou formu 26cm a chtěla by jsem udělat tyto řezy jen nevím jestli mám nechat tento poměr surovin.Poradte prosím:-8

jahoda jahoda

22. 1. 2012 13:53

Dava: jestli je obvyklý, nebo neobvyklý - bohužel nerozumím otázce:-O, nebo mám dlouhé vedení:-*
Tyto řezy obvykle upeče ten, kdo má rád krémové a šlehačkové moučníky. Kdo na ně netrpí, upeče bábovku, nebo třeba koláče.;-)

Dava

22. 1. 2012 13:12

já bych se chtěl zeptat,jestli je tento recept neobviklý nebo obviklý:-?děkuji za odpověď.:-/:-/:-/

jahoda jahoda

9. 12. 2011 22:05

lovie:;-) máš recht, každý po svém:-)
Někdo rád sladké, druhý zase ne. Někdo rád ostré, druhý oponuje, že je nezdravé:-D
Ne, vážně, díky za vyzkoušení a pokud bude nějaké příště, určitě upravíš podle Vašich chutí.
Já se přiznám, že pokud zkouším jakýkoli recept ze zdejších Topek, tak si stejně nakonec závěrečné dochucování udělám podle svých představ. Málokdy se držím striktně receptu.
Ale to je myslím zcela normální.
lovie: díky za moc pěknou fotku, ta mě těší nejvíce, protože, pokud si dá někdo práci s tím, že nafotí a zde zveřejní, znamená, že ho recept nějakým způsobem zaujal.;-);-):-K

lovie

9. 12. 2011 16:57

Po všech nevýslovných chválách jsem nemohla tyto řezy také nevyzkoušet. Samozřejmě že nebyly špatné, ale na náš vkus málo sladké a nepříliš výrazné chutě. Pařížskou šlehačku bych udělala víc čokoládovou a vaječnolikérový krém příště také přiostřím (byť jsem použila domácí vaječňák). To je vše otázkou osobního vkusu. Jinak chutnaly a určitě jsem nepekla naposled. Bodík právem posílám.;-)

jahoda jahoda

7. 12. 2011 19:44

Pavlína: mám to v receptu, ale doplnila jsem i nahoru - klasika 30x40cm (je to ten s vyšším okrajem)
Držím palce, ať nezklamou;-)

Pavlína

7. 12. 2011 18:30

Dobrý den, chtěla bych upéci tyto řezy, můžete mi, prosím, napsat, na jak velký plech je tento recept? Děkuji Pavlína

ilonah

17. 11. 2011 17:01

Přidávám se k ostatním, kteří už vyzkoušeli a jelikož jsem byla pochválená, posílám chválu dál a přidávám bodíka:yes:. Je to opravdu chuťové labůžo, lepší než zákusek z cukrárny:-8:-p

jahoda jahoda

7. 11. 2011 14:44

market87: tak to je super, až bude nějaké příště, přihoď fotku, byla bych moc ráda;-);-):-K

market87

7. 11. 2011 14:30

Tak tyhle řezy jsou naprosto parádní!:-K Pekla jsem je v sobotu a dnes budu ještě jednou (přítelovi do práce - má narozeniny). Všechno sedělo, řezy dopadly jako na obrázku :) Navrch jsem použila Pařížskou šlehačku Kunín - 2 kelímky + 1 kelímek 33% obyčejné. Zamíchala jsem pytlíček stužovače na šlehačku a poslední kousky, které do dneška zbyly pořád krásně drží a hlavně mám pocit, že jsou řezy den ode dne lepší :-8 Jo a marmeládu jsem dala domácí, meruňkovou. Tyhle řezy mají prostě šmrnc, až budeme příště zase něco slavit, nic jiného už péci nebudu :-) :yes:

jahoda jahoda

24. 10. 2011 08:40

Radka:Ahoj Radko, já ráda používám tu uvedenou Ramu Cremefine (je rostlinná a vydrží i několik dní stále stejná), je fakt super, žádný ztužovač se už nepřidává.
Ale někdo tady píše, že používá normální na šlehání (ale tu víceprocentní, nejlépe 40%, bývá v červených kelímcích) a drží také dobře tvar i další dny.
Držím palce, ať se Ti podaří ke Tvé spokojenosti.;-)

Radka

23. 10. 2011 22:58

Řezy vypadají úžasně!! Chtěla bych je péct tchýni k narozeninám! Chci se zeptat, jestli šlehačka vydrží tuhá do druhého dne? Díky

jahoda jahoda

10. 10. 2011 20:51

Barča: Ahoj Barči, pokud se bráníš alkoholu, byť ve vaj. koňaku je ho min., klidně jej vynechej. Řezy budou i tak šmrncovní, protože sama kombinace kakaového piškotu, jemného pudink.krému a kakaové šlehačky má něco do sebe.
Nebudou holt vonět po rumíku:-)
Když tak můžeš do krému při šlehání kápnou aspoň trochu citron.šťávy, aby se trochu zvedla chuť krému, ale záleží na Tobě - není podmínkou.
Pokud jakkoli vyzkoušíš, dej prosím vědět. Díky;-)

1 4 5 6 7 8 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD