Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 5. 2010 19:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 30x40 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 210 kJ / 5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alcakv

5. 6. 2016 10:49

Jelikož se mi nepodařilo druhý den vyšlehat pařížskou šlehačku, dala jsem do ní želatinu a bylo to také super, vynikající, všichni se oblizovali <3 děkuji za recept:yes:

1974andrea 1974andrea

1. 4. 2016 08:39

Lída: Vlevo pod fotografií jsou ingredience vypsané :-)

Lída

1. 4. 2016 07:21

Buď jsem slepá nebo vůbec nevidím ingredience, kolik čeho se dává. Můžete mně navést na ně.:-?

EMarhoulova

25. 9. 2015 17:57

Ano jsou moc výborné. Dělám je také, ale místo pařížské šlehačky smíchám dle oka a chuti 2-3 zakysané smetany al-2 ušlehané šlehačky, cukr dle chuti. Je to taky veliká ňamka, ale nesmíme koukat na kalorie, ale úspěch to má ohromný, tak zkuste:yes:

gillan63 gillan63

5. 4. 2015 17:18

No... tak teda jahoda ....to je neskutečná lahůdka ...udělal jsem pekáč o té velikosti co píšeš a už je ho tam sotva půlka ! Vnoučata se na to vrhla .....a je skoro po pekáči. Je to fakt bombastiko ! Díky za recept určitě bude repete....Bodík za tu nádheru už je tam ! :-K:-K:yes::yes:

gillan63 gillan63

4. 4. 2015 20:46

Mockrát díky ....už mám šlehačku připravenou v lednici ....jen ten piškot... tam jsem tápal :-)) ....zítra jdu na to ! Měj se fajn a ještě jednou moc a moc díky jahoda.:-K:yes:

jahoda jahoda

4. 4. 2015 17:22

gillan63:
Ahoj, promiň, že jsem Ti hned neodpověděla, ale objevila jsem Tvůj dotaz na emailu až teď:-(.
Já peču cca 10min. na 180st., nebo 15min. na 170st. - ale to je maximální doba. Každá trouba peče jinak. Poznáš upečené, že se těsto pečením nejdříve trochu nadzvedne a když je upečené, zase trochu klesne a odlepuje se i s papírem od boků plechu. Tento tenký piškot, nebo i roláda se nepeče moc dlouho, jednak to nepotřebuje a dlouhým pečením by tvrdší.
Ať se Ti to podaří;-)

gillan63 gillan63

4. 4. 2015 16:55

Ahoj jahoda ....asi to bude pro většinu profi uživatelů tady úsměvná otázka ,ale pro začátečníky tu není nikde v receptu popsána doba pečení a na kolik stupńů péci ten piškot ....díky moc za upřesnění.

jarkave

9. 11. 2014 14:25

:yes::yes:+1:-K

Lenika

5. 10. 2014 17:07

Ano, ano, i já musím potvrdit, že řezy jsou moc dobré. ;-)

Pouzina

14. 5. 2014 10:36

to vypadá božsky, určitě vyzkouším, doufám že tak bude i chutnat;-):yes:

yyylenka

15. 4. 2014 16:22

Díky , super inspirace na velikonoce :-K

jahoda jahoda

12. 3. 2014 18:03

Lenka: u nás je poslední dobou k dostání také jen Cremefine na vaření.
1.Já používám místo ní 40% šlehačku ke šlehání a přidávám (pro jistotu, i když myslím není ani třeba) jednu šlehačku v prášku. Drží to také bezvadně.
Dá se přidat i třeba 2 ztužovače šlehačky.
2.Můžeš ale koupit přímo hotovou Pařížskou šlehačku ke šlehání. U nás moc není vidět, tak ji nepoužívám.

Lenka

11. 3. 2014 15:23

Máme tyto řezy oblíbené, ale prý přestali vyrábět Ramu Cremefine na šlehání? Čím ji nahrazujete, pokud nechcete vařit šlehačku den dopředu?

Arween

10. 1. 2014 15:31

Božínku, to vypadá na luxusní záležitost!:yes: Asi se do něj brzy pustím, ingrediencí je tedy dost, ale když to má stát za to...:-p;-) Bodík posílám a pak vyzkouším.

1 2 3 4 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD