Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí sádlo - jeho zpracování

Kuřecí sádlo většinou končí v odpadu a to je velká škoda. Přitom i toto vyškvařené sádlo můžete dokonale využít. Samotné škvaření sádla by mělo probíhat co nejpomaleji, aby se tuk při škvaření nepřepaloval.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

13. 5. 2010 14:00

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V poslední době dosti často koupím kuře nebo jeho díly, které přímo oplývají sádlem. Původně jsem ho vyhazovala, ale teta mi poradila, že i toto sádlo lze vyškvařit a dále používat. Moc dobré je přidávat ho do těsta na buchty - jsou potom křehčí.

Toto sádlo musí být v lednici - v pokojové teplotě je tekuté.

Škvaření sádla v mikrovlnce:

1/ http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=17489

2/ http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=434

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

23. 4. 2023 18:40

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Děkuji za doplnění - určitě se dá udělat z jakékoliv drůbeže, asi nejznámější a nejchutnější je husí sádlo. ;-)

A už jste taky dělali sádlo z krůty? Je vynikající. A škvarky též. Stejný postup stejná dobrota jen jiná surovina. Chce to jen koupit celého krocana, pak toho je víc. Škvarky pak používám ke zlepšení chuti různých zapekanych jídel, neb jak známo, tuk je nositelem chuti! 🤩

Nadja Nadja

27. 1. 2012 19:57

Hela: mám ho vždy jen trochu, takže dlouho neskladuji, ale když jsem byla mimo domov, tak bylo asi měsíc v chladničce a nic se mu nestalo.

Hela

26. 1. 2012 13:11

Mě by zajímalo, jak dlouho tohle sádlo vydrží - tedy než se zkazí. Nemáte někdo zkušenost?

Nadja Nadja

27. 11. 2011 17:53

:-K Evi, děkuji za krásné fotečky - no, kdo umí, umí.

eva hubova eva hubova

22. 11. 2011 07:54

Dobrý nápad:yes:+10

Vera.a Vera.a

24. 5. 2010 10:48

Díky za radu, taky jsem ho dodnes vyhazovala, nevěděla jsem, co sním. Někdy je ho opravdu hodně.
Teď už vím, co a jak s tím sádlem. Díky a bodík je zasloužený.:-K

tejaja tejaja

24. 5. 2010 05:26

Kuracie a slepačie sadlo škvarím, zlejem spolu so škvarkami a nechám stuhnúť. Je výborné na chlieb :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 5. 2010 16:08

Já ho nevyhazuji, dávám do polévky, ale tohle je taky super nápad!!:-O:yes:

Jenny

13. 5. 2010 14:43

:yes::-K:yes:+:yes:

AniCiz

13. 5. 2010 14:28

:-O:yes: taky to vyhazuji..

bara.it bara.it

13. 5. 2010 14:06

Take sadlo vyskvaruji a pridavam i kuzi jak z kureciho tak krutiho masa. S klidnym svedomim davam bodik:yes:1:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slepičí sádlo kraliči sadlo kachní sádlo použití krůtí sádlo husí sádlo použití sádlo ze slepice co se slepičím sádlem jak vyškvařit sádlo sádlo z kuřete využití kachního sádla jak vyškvařit kachní sádlo použití kachního sádla buchty s králičím sádlem co s králičím sádlem vaření pro začátečníky kruti sadlo pouziti využití králíčího sádla škvaření sádla slepičího škvaření kachního sádla použití králičího sádla

Suroviny: kuře, voda

TopRecepty.cz

Kuřecí sádlo - jeho zpracování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpvD