Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená jelení kýta nebo plecko

Zvěřina má velmi hodnotné maso, ale ne každý je jí přivyklý. Odležením masa v marinádě a následným dušením se směsí koření získá výbornou chuť, které neodolá ani zapřísáhlý odpůrce takových pokrmů.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min + doba odležení

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, + doba odležení)

5. 3. 2008 13:00

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie10 881 kJ / 2 601 kcal
Bílkoviny216,12 g
Tuky178,98 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 724 mg
Sodík 2,22 g
Sůl5,50 g
Sacharidy29,49 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdenka1

30. 1. 2012 14:25

Přidávám bodík a fotku:yes::-p. Pochutnali jsme si, jen té šťávičky bylo málo;-)

Helena Hájková

29. 12. 2010 23:01

Recept je to sice staršího data, ale budu teď dělat jelení maso a toto se mi docela líbí. Mám dotaz, mohlo by se to jíst s jemným bramborovým knedlíkem?? dík:-)

maris maris

28. 7. 2009 18:46

vybusna - vypadá to, že jste si fakt pochutnali :yes::yes: posílám Lence i Tobě bodík :-))

vybusna vybusna

28. 7. 2009 18:24

:-)no aby som to vysvetlila....ja vozim z nemecka repkovy olej s maslovou prichutou, ktory neskodi malickemu chlapcekovi s akutnou leukemiou na pecen a tak mu varia iba na nom a jeho ocko je polovnik...takze ja olej, on divinu...prave vcera som dostala diviaka....btw som velmi prekvapena, ako rychle sa to maso urobila...ocakavala som poctive cca 2 hodiny...a neviem ci som to robila hodinu...ale je fakt, ze maso bolo poctivo ulezane v masle 2 dni v bystrici, 1 den na ceste bystrica mnichova a dnes som to konecne uvarila uz v nemeckej kuchyni...inak divinu uz nepacujem...len tym maslom...raz som robila diviaka od maris a tam som to ocenila a mam s tym velmi dobru skusenost.

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 7. 2009 18:16

vybusna, ty jsi odvážlivec!! Já bych do toho taky asi šla, už ze zvědavosti, ale kde v Orlové potkáš jelena, že:-// a fakt ani v Hypru nemají. Mají jen kance a jehněčí, už jsem taky hledala. Možná Kaufland, ale tam jsem se zase zapoměla zeptat. Ode mnáš plus už za tu odvahu, protože, co kdyby to manželovi nechutnalo a určitě je jelen drahý!!:yes::yes:

vybusna vybusna

28. 7. 2009 18:12

nemala som maso vkuse, ale nakrajane medajlonky...tak som ich nespikovala slaninou a chybalo to tam, pretoze to bolo malicko suche...ale nahradili sme si to skvelou chutou omacky a celkove aj masa....nabuduce by som ubrala cukor, neviem, ci je jelenie maso sladkaste, ale nesla som tu sladku chut prebit, okrem ingediencii v recepte, som tam nasypala este zmes korenin na divinu....klinceky to nadherne prevonali...velmi prijemny recept...davam plusko

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty jelení maso jelení maso recepty pečené jelení maso jelení maso recepty z jeleního masa recepty na jelení maso úprava jeleního masa jeleni recepty recepty z jelena jelení maso recept jelen recepty recept na jelení maso recepty jelen jelení maso pečené vepřové plecko recepty jelen recept pecene veprove plecko bratislavské plecko veprove plecko pecene bratislavská pečeně

Suroviny: kýta jelení, slanina, máslo, sůl, cibule, cukr, koření hřebíček, pepř, zázvor čerstvý, bobkový list, kůra citronová, šťáva citronová, ocet

TopRecepty.cz

Pečená jelení kýta nebo plecko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjN