Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.

Hodnocení receptu je 4,9 (149×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

8. 5. 2010 15:52

Suroviny pro 22 kusů

22 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 701 kJ / 4 231 kcal
Bílkoviny74,49 g
Tuky326,98 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,34 g
Sacharidy244,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maryje12

9. 8. 2014 19:43

Máslo je potřeba koupit 82% a nejlépe z české mlékárny. Ty, kde není výrobce můžou být dlouho uskladněné v mrazácích. Většinou jsou ty v akcích...

meya.z

2. 8. 2014 06:58

Ahoj, já bych do těsta omegu nepoužila, raději se držet receptu :-)
Nemuselo by to dobře dopadnout;-)

Alena

1. 8. 2014 15:29

Ahoj :) vypadá to hoodně dobře, myslíte ale, že bych jako tuk do těsta mohla použít Omegu? :-S díky za odpověď :))

Katka B Katka B

15. 7. 2014 20:19

POPRVÉ V ŽIVOTĚ se mi povedlo odpalovaný těsto :-) moooooc děkuji za recept a jsem moc ráda, že jsem se k tomu odvážila ;-)

Deny

11. 7. 2014 07:45

Skvostné! Včera jsem dělala a můžu říct kam se hrabou kupované! Děkuji za krásný recept:-K

mikklik

30. 6. 2014 13:31

Přečetla jsem si komentáře a dospěla k názoru, že recept není napsán zcela správně! Hlavně co se týče svaření tuku, vody a špetky soli. Není důvod psát, že nesmí vařit. Právě tam si myslím vznikl u mnoho pekařinek ten problém s řídkým těstem. Nechceme přece získat výslednou hmotu kašovité konzistence, ale měla by vzniknout odpálená hmota. Výsledek vypadá tak, že v hrnci je hmota, která se odděluje od stěn hrnce a na dně se tvoří mírně přichytlá bílá vrstva. Takže zásadně mouku vsypat až do bublající tekutiny a poté na mírném ohni chvilku (cca 1-2 minutky) za stálého míchání odpalovat. Pak do mírně prochladlé odpálené hmoty zašlehávat poctivě po jednom vejce. :-)

tejaja tejaja

29. 6. 2014 16:53

Pavlaaaa: Vajíčka musíě pridávať nie naraz, ale po jednom. Až po důkladnom všľahaní jedného vajíčka pridáš ďalšie a opat ho musíš dobre do cesta všľahať. a tak postupne po jednom.
Kedy dáš tuk je v podstate jedno, ja dávam naraz, azahrievaním sa tuk hneď topí.;-)

Pavlaaaa

29. 6. 2014 16:37

Dobrý den. Mě se těsto vůbec nepovedlo a to s odpalovaným těstem mám zkušenosti :-(;-(;-(;-( Může mi prosím někdo poradit,co dělám špatně? Po přidání vajíček mi těsto prostě strašně teče. Dělala jsem 2x po sobě se stejným výsledkem ;-(;-( Takže - tu Heru mám dát do té vody rovnou a pak to postupně zahřívat dokud se nerozpustí nebo Heru vložit až do horké vody? A té mouky opravdu jen 125g? Prosím, help. Všichni to máte krásní, i vy co jste to dělali odpalované těsto poprvé si chválíte, takže v těstě problém nebude. Problém sem já - ale co dělám špatně ;-(;-(;-(;-(;-(

Hanka

27. 5. 2014 10:50

Věnečky (větrníky - neboť těsto je stejné, jen záleží na tvaru a velikosti) se dají rozříznout i později. Dělám těsto ze dvou i více dávek nejednou a hotové, upečené věnečky naskládám do krabice a dám do mrazáku "na později" a dle potřeby vyndám a plním krémem. Vyzkoušený mám krém od Dr.Otkera, jen dávám 1/3 doporučené dávky cukru. A je to super.:-*

meya.z

10. 5. 2014 07:11

Lepší je věnečky rpzkrájet pilkovým nožem.Ao,

zizala zizala (moderátorka)

4. 5. 2014 20:29

Gabi: Já je rozřezávám pilkovým nožem a až napůl vychladlé ;-)

Gabi

4. 5. 2014 19:56

Tak venecky se povedly, akorat jsem mela problem s rozkrajovanim - dost jsem jich zlamala a to jsem je rozkrajovala hned po vytazeni, nevite v cem muze byt problem? Jinak jsou ale super :) diky a pridavam i foto.

michal

30. 4. 2014 20:58

manzelka pekla v plynovej troube strudl a musela ho obracet:-):-)

marlyn

28. 3. 2014 22:17

tak dnes jsem je dělala..poprvé odpalované těsto, takže začátečník.. dodržela jsem poměr surovin a povedli se báječně..pekla jsem na 220 15min a pak na 190-200stupnu.. akorat do krému jsem dala jen pul masla a stacilo to bohate..dekuji za recept.. dnes jsem delala na zkousku a zitra udelam zas, dojede tchyne :-D dnesni davku jsem totiz snedla s manzelem:-p vyslo mi cca 40ks

Jana

2. 3. 2014 21:45

Petra:
Ahojky, já jsem taky úplný začátečník a měla jsem stejný problém. Jak do krému tak do těsta jsem však nakonec použila klasické máslo, žádnou Lukanu, Heru ap. Za sebe recept doporučuji i pro začátečníka! Mini věnečky se mi tak povedly, že mi nikdo nechtěl věřit, že je to má vlastní výroba.:-D Příští víkend dělám znova!:yes:

1 6 7 8 9 10 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků

Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum

TopRecepty.cz

Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0Xg