Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,49 g |
Tuky | 326,98 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 244,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2014 19:43
Máslo je potřeba koupit 82% a nejlépe z české mlékárny. Ty, kde není výrobce můžou být dlouho uskladněné v mrazácích. Většinou jsou ty v akcích...
2. 8. 2014 06:58
Ahoj, já bych do těsta omegu nepoužila, raději se držet receptu
Nemuselo by to dobře dopadnout
Nemuselo by to dobře dopadnout
1. 8. 2014 15:29
Ahoj :) vypadá to hoodně dobře, myslíte ale, že bych jako tuk do těsta mohla použít Omegu? díky za odpověď :))
15. 7. 2014 20:19
POPRVÉ V ŽIVOTĚ se mi povedlo odpalovaný těsto moooooc děkuji za recept a jsem moc ráda, že jsem se k tomu odvážila
11. 7. 2014 07:45
Skvostné! Včera jsem dělala a můžu říct kam se hrabou kupované! Děkuji za krásný recept
30. 6. 2014 13:31
Přečetla jsem si komentáře a dospěla k názoru, že recept není napsán zcela správně! Hlavně co se týče svaření tuku, vody a špetky soli. Není důvod psát, že nesmí vařit. Právě tam si myslím vznikl u mnoho pekařinek ten problém s řídkým těstem. Nechceme přece získat výslednou hmotu kašovité konzistence, ale měla by vzniknout odpálená hmota. Výsledek vypadá tak, že v hrnci je hmota, která se odděluje od stěn hrnce a na dně se tvoří mírně přichytlá bílá vrstva. Takže zásadně mouku vsypat až do bublající tekutiny a poté na mírném ohni chvilku (cca 1-2 minutky) za stálého míchání odpalovat. Pak do mírně prochladlé odpálené hmoty zašlehávat poctivě po jednom vejce.
29. 6. 2014 16:53
Pavlaaaa: Vajíčka musíě pridávať nie naraz, ale po jednom. Až po důkladnom všľahaní jedného vajíčka pridáš ďalšie a opat ho musíš dobre do cesta všľahať. a tak postupne po jednom.
Kedy dáš tuk je v podstate jedno, ja dávam naraz, azahrievaním sa tuk hneď topí.
Kedy dáš tuk je v podstate jedno, ja dávam naraz, azahrievaním sa tuk hneď topí.
29. 6. 2014 16:37
Dobrý den. Mě se těsto vůbec nepovedlo a to s odpalovaným těstem mám zkušenosti Může mi prosím někdo poradit,co dělám špatně? Po přidání vajíček mi těsto prostě strašně teče. Dělala jsem 2x po sobě se stejným výsledkem Takže - tu Heru mám dát do té vody rovnou a pak to postupně zahřívat dokud se nerozpustí nebo Heru vložit až do horké vody? A té mouky opravdu jen 125g? Prosím, help. Všichni to máte krásní, i vy co jste to dělali odpalované těsto poprvé si chválíte, takže v těstě problém nebude. Problém sem já - ale co dělám špatně
27. 5. 2014 10:50
Věnečky (větrníky - neboť těsto je stejné, jen záleží na tvaru a velikosti) se dají rozříznout i později. Dělám těsto ze dvou i více dávek nejednou a hotové, upečené věnečky naskládám do krabice a dám do mrazáku "na později" a dle potřeby vyndám a plním krémem. Vyzkoušený mám krém od Dr.Otkera, jen dávám 1/3 doporučené dávky cukru. A je to super.
10. 5. 2014 07:11
Lepší je věnečky rpzkrájet pilkovým nožem.Ao,
4. 5. 2014 20:29
Gabi: Já je rozřezávám pilkovým nožem a až napůl vychladlé
4. 5. 2014 19:56
Tak venecky se povedly, akorat jsem mela problem s rozkrajovanim - dost jsem jich zlamala a to jsem je rozkrajovala hned po vytazeni, nevite v cem muze byt problem? Jinak jsou ale super :) diky a pridavam i foto.
30. 4. 2014 20:58
manzelka pekla v plynovej troube strudl a musela ho obracet
28. 3. 2014 22:17
tak dnes jsem je dělala..poprvé odpalované těsto, takže začátečník.. dodržela jsem poměr surovin a povedli se báječně..pekla jsem na 220 15min a pak na 190-200stupnu.. akorat do krému jsem dala jen pul masla a stacilo to bohate..dekuji za recept.. dnes jsem delala na zkousku a zitra udelam zas, dojede tchyne dnesni davku jsem totiz snedla s manzelem vyslo mi cca 40ks
2. 3. 2014 21:45
Petra:
Ahojky, já jsem taky úplný začátečník a měla jsem stejný problém. Jak do krému tak do těsta jsem však nakonec použila klasické máslo, žádnou Lukanu, Heru ap. Za sebe recept doporučuji i pro začátečníka! Mini věnečky se mi tak povedly, že mi nikdo nechtěl věřit, že je to má vlastní výroba. Příští víkend dělám znova!
Ahojky, já jsem taky úplný začátečník a měla jsem stejný problém. Jak do krému tak do těsta jsem však nakonec použila klasické máslo, žádnou Lukanu, Heru ap. Za sebe recept doporučuji i pro začátečníka! Mini věnečky se mi tak povedly, že mi nikdo nechtěl věřit, že je to má vlastní výroba. Příští víkend dělám znova!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 1 hodinou
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 7 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 7 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 38 minutami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 38 minutami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 58 minutami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Nejlepší špenát
simei uvařila před 2 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 2 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 3 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 3 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
286 názorů