Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu vytvoří dokonalou karamelovou krustu.

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

7. 5. 2010 21:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie22 643 kJ / 5 412 kcal
Bílkoviny76,53 g
Tuky235,72 g
Vláknina36,30 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 1,03 g
Sůl3,00 g
Sacharidy727,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucie

25. 10. 2016 15:13

Vynikající recept :-) Přidávám pár zkušeností: pekáček jsem vzala střední (také jich mám víc velikostí), cca 21x36 cm s vyšším okrajem (vyšší než plech), koláč krásně vystoupl a zbylo i místo na polevu.. Polevu jsem po roztátí másla odstavila a rozšlehaná vejce jsem tam dala až asi po 1 minutě, vůbec se nezdrcly, a pak hned na těsto. Pekla jsem přesně podle návodu 30 min a pak s polevou ještě 20 min, ale jenom asi na 150-160 C (mám horkovzduch). Koláč je po těch 30 minutách skoro hotový, ale pak pod tou polevou se už moc nedodělá, tak proto těch 50 minut asi... Snad to někomu pomůže :-)

Zdenka1

25. 9. 2016 11:18

Koláč byl dobrý, hrušky jsem dala kompotované, u vaječné polevy jsem ubrala 3 lžíce cukru.:yes::-K

R.Rose R.Rose

18. 9. 2016 19:28

naprosto božský moučník :yes:
poleva je skvělá, jen těsta je na koláčovou formu trochu moc, příště musím zvolit větší formu nebo přidat ještě malý koláček, koláč totiž vyběhl a nebylo moc kam polevu nalít, takže mi lehce přetekla... přesto výborné <3

caaat

10. 9. 2016 22:36

Tak se to opravdu povedlo, koláč je výborný, možná trochu ubrat cukru. Jinak dávám bodík, je moc suprová. Vejce se v polevě nezdrcnou, je skvělá, karamelová.

troli

4. 9. 2016 18:23

Chápu to tak, že dohromady vejce 4, ale spíš mi přijde, když ty 2 dám do rozehřátého medu... nebudou z toho míchaná vejce? Že se v tom teplym zdrcnou?

caaat

4. 9. 2016 18:00

Mám dotaz. 2 ušlehaná vejce do těsta a další dvě do polevy? Postup je trochu matoucí. Ty "suroviny" jsou jenom na těsto?

Kapřice

26. 4. 2016 11:54

Výborný,jednoduchý,rychle hotový,sežrán raz-dva <3

Edita

30. 7. 2015 10:53

dnes som ho piekla- FAMOOOOOOZNY:-*:yes:

Ada

15. 8. 2014 13:16

Ahoj dnes odpoledne vyzkousim doufam ze se podari vypada bajecne .-)

Nikolw

19. 12. 2013 16:22

Neuvěřitelná dobrota! Do té finální polevy jsem ještě přidala rozemleté oříšky, které mi tu zbyly a je to vynikající! Moc děkuji za receptík! :yes::yes::yes::-K

Martina29 Martina29

11. 10. 2013 20:46

:yes: výýýborný - mňam - ještě za tepla pulka plechu v čudu:-8

Petra

14. 10. 2012 20:27

Dnes jsem upekla,výborný!!!!!!!:-K

Arielka

6. 10. 2012 10:24

no za čerstva je to luxusní báječně chutnající křupavoučký koláč, druhý den zvlhne a už je jako běžná litá buchta

Terka

4. 10. 2012 20:50

Jo tak dobře, tak já vám budu věřit;-). Mně se to jen zdálo moc, protože obvykle se peče buchta tak 30 maximálně 40 minut. Ani bábovku nepeču takhle dlouho. No ale uvidíme co z toho vyleze.

rebeka rebeka

4. 10. 2012 19:45

Terka: já myslím, že je to tak akorát.. samozřejmě záleží, jak ti peče trouba, musíš to hlídat.. ale moc to není, jajine uměla:yes:, škoda, že už tu nechodí:-(

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vynikajíci hruskovy kolac hruškový koláč francouzský koláč s hruškami francouzky hruskovy kolac výborný hruškový koláč hruškový koláč se skořicí francouzský koláč francouský hruškový koláč francouzký koláč francouzské moučníky hruškový koláč recept francouzské zákusky francouzsky kolac s hruskama francouzský tvarohový koláč francouzky kolac s hruskami francouzský koláč s tvarohem jednoduchy hruskovy kolac výborný francouzký hruškový koláč luxusní hruškový koláč francozský hruškový koláč

Suroviny: hruška, cukr, skořice mletá, mouka polohrubá, cukr, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva, sůl, máslo, med, cukr, vejce

TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQOR