Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu vytvoří dokonalou karamelovou krustu.

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

7. 5. 2010 21:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 643 kJ / 5 412 kcal
Bílkoviny76,53 g
Tuky235,72 g
Vláknina36,30 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 1,03 g
Sůl3,00 g
Sacharidy727,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lapetitwitch

29. 9. 2023 23:53

Toto je recept tak na slušný břichabol. Ale po drobných úpravách je docela použitelný. Cukru jen 150g a to pouze do korpusu, tam také nezapomeňte přidat vanilkový extrakt, aby měl nějakou chuť. Na zálivku stačí 80-100g másla, 2 lžíce medu a případně trochu rumu.

AtenkaH

15. 5. 2023 05:22

Kolac je vyborny, ale taaaaak sladky. Nejsem velky priznivce cukru (pecu hlavne kvuli detem), dala jsem do testa 150g a kolac ani neposypala cukrem (pouze skorici). Na politi jsem pouzila pouze 3 lzice cukru (misto sesti) a stejne je kolac preslazeny.
Nevadi, jime s bilym jogurtem a priste jeste cukr ubereme, myslim, ze do zalivky neni vubec potreba!

CaukyMnauky

3. 12. 2022 19:49

Boží recept!!!!!!!! Fantasticky funguje i v bezlepkové verzi a s náhradou mlíka za kokosové. Děkuji <3:yes:

bofinka

20. 1. 2021 21:20

https://www.marmiton.org/recettes/recette_gateau-a...
Hodne podobny francouzsky hruskovy kolac, testo se pece 20' na 180° , zatim se spoji 1 vejce, cukr + rum, kolac se polije a vlozi pod gril na pouhych 5 minut a zda se mi, ze vysledek je skoro stejny. Jen suroviny jsou vahove odlisne.

tejaja tejaja

20. 1. 2021 20:33

Teraz už je to snáď zrozumiteľnejšie. :-K

Bohumil Stejskal

20. 1. 2021 18:57

Milé dámy, já myslím, že je to tam jasně napsáno, kolik vajec použít. Je napsáno - Suroviny a pak - ze surovin uděláme těsto. Tedy tam padne těch prvních pár vajec do těsta. No a potom další dvě vajca padnou na tu zálivku. :yes::-8 Podle zkušeností milých dam v diskuzi péct při 150 - 160 " C nejprve 30 a poté 20 minut. ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 11. 2020 14:43

MarSkl: k tomu se nemůžu vyjádřit,já jsem koláč nepekla;-)Původně jste se ptala na vejce o ostatním nebyla řeč.

MarSkl

4. 11. 2020 14:16

Simona Skolakova: teplota pečení na tu dobu, co se má tato "buchta" péct je tak maximálně 150-155° jinak to spálíte... jinak s Francií to nemá krom toho másla nic společného... nechápu, jak z takového receptu může být někdo nadšený :-?
Přidám sem svůj první recept, jak hruškový koláč dělám já ;-)
Hezký den všem

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 11. 2020 12:10

MarSkl: Musím souhlasit,připadá mi,že suroviny jsou na těsto a na polevu jsou suroviny napsané až v postupu,tak tomu rozumím já.;-)

MarSkl

4. 11. 2020 11:43

Recept tedy zavádějící... ani jediná neodpověděla na to, zdali ty vejce jsou v receptu 2+2 ...
Tedy 2 do těsta a 2 na zalití?
Podle množství mouky a všeho ostatního tipuju, že vajec tam bude 2+2
Na můj vkus nepřesné...:no:

Majkaa Majkaa

4. 10. 2020 12:05

Opět jsem pekla a stihla jsem ho i vyfotit<3 Posílám bodík a fotku:yes: Pekla jsem z poloviční dávky.

Jana Elisabeth

25. 9. 2020 08:06

Koláč jsem pekla včera, přesně jsem dodržela postup, pouze jsem do polevy přidala trochu rumu a výsledek je úžasný vláčný voňavý koláč<3<3. Děkuji za recept!!!!!:yes::-K

Palika Palika

4. 12. 2019 01:55

ufff, to je mňamkááááááá ;-) :yes::yes::yes::yes::yes:

Majkaa Majkaa

8. 12. 2018 20:27

Koláč je moc dobrý, do polevy jsem přidala rum:yes:<3

Monulka

9. 8. 2017 11:13

Tuhle dobrůdku peču každoročně, když jsou na zahrádce hrušky a je výborná. Letos mi zbylo pár broskví a zkusila nahradit ty hrušky broskvema a je to taky luxusní! Před chvíli jsem dopekla a za chvilku už nebude. Moc děkuji za úžasný recept! <3:-K;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vynikajíci hruskovy kolac hruškový koláč francouzský koláč s hruškami francouzky hruskovy kolac výborný hruškový koláč hruškový koláč se skořicí francouzský koláč francouský hruškový koláč francouzký koláč francouzské moučníky hruškový koláč recept francouzské zákusky francouzsky kolac s hruskama francouzský tvarohový koláč francouzky kolac s hruskami francouzský koláč s tvarohem jednoduchy hruskovy kolac výborný francouzký hruškový koláč luxusní hruškový koláč francozský hruškový koláč

Suroviny: hruška, cukr, skořice mletá, mouka polohrubá, cukr, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva, sůl, máslo, med, cukr, vejce

TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQOR