Smažená vepřová játra
Tato pochoutka z vepřových jater je výborná a velmi rychle hotová. Játra obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na sádle do zlatova. Podáváme s brambory jako hlavní chod, nebo za studena s chlebem jako skvělou večeři.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 020 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,70 g |
Tuky | 45,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,73 g |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 3,53 g |
Sacharidy | 40,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2024 13:20
Proč by se jako nemohly játra solit??? Namočte játra na 2 hodiny do mléka a pak s nima můžete dělat co chcete. Solit, kečupovat, glutamanovat,...
Ja praví můj kámoš šéfkuchař z bratislavského Carltonu - kdo neví vařit, ať nedává recepty. Jenom se bude blamovat.
Ja praví můj kámoš šéfkuchař z bratislavského Carltonu - kdo neví vařit, ať nedává recepty. Jenom se bude blamovat.
13. 12. 2022 02:53
tara23: To já drůbeží játra také běžně solím, ale tentokrát jsem dělal vepřové a jak už jsem psal níže, nemusíme se bát je předem posolit. Játra opravdu neztvrdnou. Jinak, já vajíčka na obalování nikdy nesolím, hlavně z toho důvodu, že zbytek vajíčka pak dostane za odměnu můj pejsek, takže sůl NE.
11. 12. 2022 19:04
kuřecí játra normálně solím, když dělám smažená vepřová solím vajíčko
11. 12. 2022 17:40
Tak jsem si je udělal k obědu a fakt moc dobrý, A jen tak mimochodem, zkusil jsem jeden kousek jater před obalením osolit a ve výsledku, žádný rozdíl. Chutnaly stejně výborně oboje a i ten posolený před obalením vůbec nebyl tvrdý. Takže od nynějška se už nebudu zdráhat játra osolit předem. Přidávám i foto.
19. 3. 2022 09:19
14. 8. 2014 09:51
to že se játra nemají solit předem je jen kec a pověra
i sami kuchaři to říkají a mě taky nikdy při osolení předem játra nezdvrdla.. vždy pěkně měkkoučký
i sami kuchaři to říkají a mě taky nikdy při osolení předem játra nezdvrdla.. vždy pěkně měkkoučký
30. 11. 2013 12:10
savlinka:... ten se má :))))
30. 11. 2013 12:05
dnes je měl manžel k obědu
15. 8. 2013 13:37
Ivana79:
15. 8. 2013 12:16
Pridávam fotku a bod túto úpravu pečienky moc nepoužívam ale občas to príde vhod a je to moooc dobré
15. 5. 2012 14:32
Tak na mě vykouknul tento recept v náhodných. Musím si objednat játra u řezníka, vyzkouším telecí. Už mě honí mlsná víc než měsíc....Vodochodský jednou v TV říkal, že nesolit játra je pověra, ale raději solit nebudu.
7. 5. 2010 08:09
jj, napíši, jen jsem upozornila, že není metr na všechny stejně.
7. 5. 2010 07:25
Pokud máš jahodo pocit, že je tu nějaké nakládané maso vícekrát, tak to autorovi pod recept napiš.
7. 5. 2010 06:14
Když používat vyhledávání, tak pro všechny. Játra jsou tady 4x, ale nakládané masíčko xxxxxxx
6. 5. 2010 23:15
Otíkuať je tu receptík či není, nad Tvé fotografie tu jen tak někdo nenía protože játra také smažíme, má drahá polovička je přímo miluje...5.tý bodík už tam je
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 45 minutami
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Právě bylo uvařeno:
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 36 minutami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 55 minutami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 2 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 4 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Řízek není jen plátek obalovaného masa. Víte, co vše se dá usmažit v trojobalu?
Další recepty
Tématické fráze: smažená játra obalovana jatra obalovaná smažená játra vepřová játra obalovaná smažená játra recept smažené játra obalovaná vepřová játra obalované játra játra v trojobalu vepřová játra v trojobalu vepřová játra obalovaný játra vepřové játra vepřová játra recepty vepřová játra recept smazeny jatra smazene jatra recept játra smažená smažená játra v trojobalu smažení jater
Suroviny: játra vepřová, mouka hladká, vejce, strouhanka, pepř mletý, sůl, sádlo vepřové
Smažená vepřová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OgmG
18 názorů