Výborné lasagne
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to. Skvělý pokrm je dobrou volbou i k nedělnímu obědu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 859 kJ / 3 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,92 g |
Tuky | 67,72 g |
Vláknina | 22,16 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 441,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od skvělého kuchaře a kamaráda Vlastíka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2015 21:36
Jsou naprosto výborné!
26. 2. 2015 13:03
pořád se na ně chystám,tak snad už to vyzkouším,ještě jsem je nikdy nedělala
13. 11. 2014 15:35
Luxus
28. 10. 2014 15:22
Včerejší večeře ... a moc jsme si pochutnali.
25. 1. 2014 14:38
Moc děkuji za skvělý recept. Všichni jsme se oblizovali a už jiné nedělám
11. 11. 2013 19:49
Hanka: Myslím, že mäsová zmes, alebo omáčka, bešamel musia byť dosť riedke a dostatok. Ja keď robím lasagne, nepredváram ich. Navrstvím, nechám stáť aj hodinu (pláty sa začnú nacucávať), až potom dám do rúry a pečiem pomaly - dlho - asi 40 minút, 180 stupňov, alebo ak pichneš do cestovín a zbadáš, že sú mäkké. Najprv pod alobalom, až ku koncu odkryjem, aby sa syr nepripálil, len roztopil na povrchu.
11. 11. 2013 18:45
Hanka:Možná to nebude o bešamelu, ale můžete mít sušší tu masovou směs a má pak málo šťávy na to, aby se v ní těstoviny uvařily. Jinak nevím, jak by to bylo možné, nikdy se mi to nestalo
11. 11. 2013 18:42
Milá Leni, můžete mi poradit?..... už jsem je sice zkoušela (jiný recept), ale bohužel se nepovedly. Koupila jsem lasagne od Panzani, nepředvařila.... a byly tvrdé, i když bešamelu jsem tam měla dle mého dost. Při kolika °C pečete? A bešamelu )omáčky tam máte hodně, že skoro "plavou"? Pžedem děkuji za radu pro začátečníka.....
27. 9. 2013 12:03
O masove smesi se vyjadrovat nebudu, bylo by to hrozne dluohe. Co se tyce besamelu pravdu nemate, neb se opravdu dela z mleka. Tedy ten na lasagne. Ze smetany bude fantasticky, ale na lasagne, alespon v Italii, se pouziva zasadne mleko.
27. 9. 2013 11:38
Recept máš sice pěknej ale svému kamarádovi "kuchařovi" prosím vzkaž, že bešamel se dělá v zásadě ze smetany a kečup asi taky nebude to pravé ořechové ;) .. namísto kečupu se používá protlak + dochucení cukrem. K té plechovce rajčat už se samozřejmě vyjadřovat ani nebudu, protože kdykoliv můžu přeci použít rajčata čerstvé, spařené a oloupané + namísto gril koření bych určitě spíš použil koření na mletá masa, které maso vychutí o dost více
1. 8. 2013 19:21
Dnes jsem je dělala.Jsou vynikající.
26. 3. 2013 11:50
Výborný recept Lasagne jsem dělala už několikrát a pokaždé sklidily velký úspěch
19. 3. 2013 13:10
nedávám předvařit...
19. 3. 2013 12:56
Dáváte lasagne předvařit?Mám od panzani koupené..díky
6. 2. 2013 13:34
Miško, kečup je jen pro dochucení omáčky, nemusí tam být vůbec. Ale postačí pár lžic.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 9 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 12 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 2 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 3 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 4 hodinami
Salát s kuřecím masem
Jitka J. uvařila před 5 hodinami
Bezová limonáda
MagdalenaMarie uvařil před 6 hodinami
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 8 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 8 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 9 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 10 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na domácí těstoviny. Připravit můžeme široké, polévkové, celozrnné i špenátové
Gouda promění obyčejné lasagne v delikatesu. Zárukou delší trvanlivosti tohoto oblíbeného sýra je koření
Pasta a basta! Jak uvařit těstoviny jako Ital? Fíglem je dát je do vody ve správný okamžik a pak ihned zamíchat. Co ještě nepodcenit?
Další recepty
Tématické fráze: lasagne lasagne recept recept lasagne bešamel na lasagne recept na lasagne besamel na lasagne recept lasagne bolognese bešamel na lasaně tradiční recepty na lasagne nejlepší lasagne lasaně lazaně recept na lazaně výborné lazaně recept lasaně recept top recepty lasagne bešamel lasagne lasagne recepty lasagne se smetanou nejlepsi lasaně
Suroviny: těstoviny lasagne, cibule, česnek, maso hovězí mleté, olej, bazalka čerstvá, koření grilovací, sůl, pepř mletý, kečup sladký, rajče loupané, máslo, mouka hladká, mléko, ořech muškátový, sůl, sýr tvrdý
Výborné lasagne
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng6l
99 názorů