Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurková omáčka.

Okurková omáčka patří ke stálicím české kuchyně. Receptura se liší dle regionu. Vždy je ale výsledkem sladkokyselá chuť, která se skvěle hodí k novým bramborám, vařenému hovězímu, nebo vepřovému masu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

10. 6. 2010 11:58

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 134 kJ / 510 kcal
Bílkoviny20,05 g
Tuky28,50 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 94 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy42,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pisisvor

26. 9. 2015 10:58

to dohádováni k čemu?

HankaPu HankaPu

18. 7. 2010 11:52

Omáčku jsem dělala ze 3/4 l mléka, 1 kelímek smetany 12%, 4 středně velké kyselé okurky /pro 4 osoby/ a záklechtku 2 plné lžíce hl. mouky rozmíchat v trošce vody.
Omáčka byla dobrá a hlavně rychlá:yes: Kristýnko, posílám bodík a fotky:yes::yes: +

Eva

11. 6. 2010 18:07

Smetana profesionál je 12ti% smetana na vaření

annveros

10. 6. 2010 16:22

Vypadá to dobře a jednoduše. Nevím co na tom kdo nechápe?:-/ Určitě vyzkouším, aby se u nás zase trochu pozměnil jídelníček;-):-D. Díky a bodík letí:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 6. 2010 15:58

Já nevím, co je na tom receptu nejasného, asi je tedy už opraven. Já tedy nevím, jak kde, ale tady u nás se záklechtce říká "kvásek";-). Nevím, nakolik je to opraveno, ale myslím, že bych podle toho uvařila. Takže ode mne je to bez zbytečných řečí za plus;-), Kristýno..:-)

Midla

10. 6. 2010 15:04

Maris, je to přesně naopak. Že jsi četla kvásek ti věřím, ale vypadalo to, že ty nevěříš mě, že jsem recept četla pořádně ("...jsi recept ani nečetla"). Co je nejasného na smetaně? Informace by měly být právě u exotických ingrediencí spíše než u smetany. Recept je tak jednoduchý až triviální, že průměrná začínající a přemýšlející kuchařka to myslím zvládne uvařit ("Podle něj nikdo neuvaří"). Když tam Krystýna dopíše množství nebude na škodu, ale takhle veřejně se do ní pustit mi přišlo nepěkné.

zizala zizala (moderátorka)

10. 6. 2010 14:51

Midla: Kvásek na záklechtku a několik drobností jsem opravila já a autorce jsem napsala důvod.

maris maris

10. 6. 2010 14:36

Midlo, já Tě přesvědčovat nehodlám, ten kvásek jsem si nevymyslela, původně tam byl. Jinak nevím, kdyby někdo chtěl podle receptu vařit, proč by si měl nejdřív vygooglit suroviny na internetu. Doufám že uznáš, že ty by měly být jasné přímo z receptu. Něco jiného by bylo u méně známých exotických ingrediencí, ale proč u smetany. Tak to by bylo všechno, co jsem Ti k tomu ještě chtěla říct.

Eliza Eliza

10. 6. 2010 14:35

Midlo, proč se zastáváš "receptu", který je evidentně nedbale napsaný? :-O Podle něj nikdo dobré jídlo neuvaří. Takové jednoduché předpisy by měly být právě pro začínající kuchařky (i když i ty by to mohly udělat lépe...) a těm je tento konkrétní k ničemu.
Asi proto, že mě psaní živí, osvojila jsem si úctu ke čtenáři a také bych byla pro doplnění množství surovin...;-)

Midla

10. 6. 2010 14:24

Já jsem ho četla, ale byla tam záklechtka, takže tvoje zmínka o kvásku byla naprosto nesrozumitelná. Smetanu Profesionál si každý vygooglí i s obrázkem.

maris maris

10. 6. 2010 14:15

Midlo - máš pravdu, je to úplně zbytečná diskuze. Je vidět, že když jsi psala svůj první komentář,tak jsi recept ani nečetla, nyní už je opravený - někdo už opravil kvásek na záklechtku.

Midla

10. 6. 2010 14:03

Co se týká množství čeho: v minulém receptu (myslím hrášková pol.) to nikomu nevadilo. A proč kvásek? Nezlobte se na mě, ale je to zbytečná diskuze.

Nadja Nadja

10. 6. 2010 13:55

Midla (neregistrovaný/á) - jediný,kdo tu někoho napadá,jsi Ty. Přečti si pozorně komentář Maris - do nikoho se nepouští,jen radí,jak by měl recept vypadat, aby měl smysl a hlavně,aby podle něj mohla uvařit právě taková děvčata jako je kristynka-cze, ale i mladší a ve vaření zcela nezkušená.

zizala zizala (moderátorka)

10. 6. 2010 13:48

Midlo, ale Maruška to nemyslí zle. Při psaní receptů je třeba dodržet určitá pravidla, aby recept byl srozumitelný i pro začátečníky. A na ně Maruška myslela především ;-)

Midla

10. 6. 2010 13:37

Je to 18-tiletá holčina. Tak se do ní pustíme, co? je mladá, tak ať si užije.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: okurková omáčka okurková omáčka recept okurky recepty okurky recept omáčky recept zaklechtka okurková voda okurková omáčka se smetanou recepty na omáčky jednoduchá okurková omáčka okůrkováomáčka okurková omáčka bez smetany omáčka okurková jak uvařit okurkovou omáčku recept okurková omáčka top okurkova omacka okurková omáčka top recepty recept na okurkovou omacku ogurkova omáčka recept byla omáčka

Suroviny: mléko, smetana 33%, okurky sterilované, mouka hladká, voda, sůl, pepř mletý, cukr, máslo

TopRecepty.cz

Okurková omáčka.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kr6E