Fazole na kyselo
Čočku na kyselo netřeba představovat, tu zná každý. Ale zkoušeli jste takto připravit i fazole? Levný a vydatný pokrm do chladných dnů, který zvládne i začátečník. Doplnit je můžete opečenou uzeninou nebo sázeným vejcem.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 156 kJ / 1 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,98 g |
Tuky | 4,17 g |
Vláknina | 94,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 256,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Abychom skoro úplně odstranili u strávníků plynatost po konzumaci pokrmu, přidáme jak výše uvedeno sušenou nebo čerstvou nasekanou bazalku. Uzenina opečena - dle model Jenda1.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 7. 2013 08:22
Jarda: Tady je důkaz, že bazalka působí proti nadýmání, kromě jiných účinků
http://abecedazahrady.dama.cz/default.aspx?article...
http://abecedazahrady.dama.cz/default.aspx?article...
21. 7. 2013 08:19
To slyším poprvé, že na odstranění plynatosti cibule je bazalka. Kdysi jsem slyšel v TV, že se cibule - třeba do bramborového salátu - má spařit.
18. 7. 2013 20:49
Výborná klasika!ocet trochu cukruju,jako nálev na okurky.Musí to být
chutička jak se říká "ne jehlu".
chutička jak se říká "ne jehlu".
24. 4. 2013 11:22
Tak to vím náhodou docela přesně, mám to vyzkoušené. Fazole se v tlakkovém hrnci vaří 30 - 35 minut. Já to dělám tak, že po 30 minutách hrnec sundám z plotny a hrnec ochladím pod vodou, otevřu ho a fazole zkusím. Jestli nejsou měkké, hrnec zavřu a nechám ještě cca 5 minut vařit. Ale pozor, 5 minut vařit, ne nechat 5 minut na plotně. Když necháte fazole vařit 35 minut, bude to akorát.
31. 3. 2013 11:39
katka:
... 25 minut
... 25 minut
31. 3. 2013 10:16
Chtěla bych se zeptat jak dlouho asi bych měla nechat dusit fazole v tlakovém hrnci.Děkuji za odpověď
21. 1. 2013 17:10
Výborná klasika To mi připomnělo, že jsme tyto fazole dlouho neměli.
21. 1. 2013 10:50
Dnes je právě vařím, myslím že večer jdu raději spát do vedlejšího pokoje, abych měla opravdu pokoj. ,,ČUCHALKA ,,
2. 12. 2012 16:46
ivana herudkova:
... ano, druhý den se fazole scedí a vaří ve vývaru. Cibulka dle chuti, ale doporučuji jen do sklovata
... ano, druhý den se fazole scedí a vaří ve vývaru. Cibulka dle chuti, ale doporučuji jen do sklovata
2. 12. 2012 09:19
Kdy se přidává ten vývar. Myslí se tím, že se fazole druhý den vaří ve vývaru s přidanou sibulkou. Cibulka má být jen zesklovatělá bebo více opečená
6. 11. 2012 12:25
Tuto "máčku", jak my říkáme, pravidelně vařívala babička a já ji nikdy neměla moc ráda. Ale od včerejška jsem na ni měla strašnou chuť, tak jsem ji zrealizovala na dnešní oběd. Dávám a dovoluji si přidat foto
25. 10. 2012 14:36
Dnes jsem si uvařila fazole na kyselo. Jako základ jsem vzala tento recept. Fazole jsem uvařila spolu s kořením (celý pepř, nové koření, bobkový list, šalvěj-do čajového vajíčka), zahustila jsem jíškou (sádlo, hladká mouka), osolila, osladila, okyselila a na závěr ochutila sušeným tymiánem. K tomu opečený buřtík a místo chleba volské oko. Musím se pochválit, byla to dobrota
Někde jsem se dočetla, že když se luštěniny vaří v jiné vodě než se máčely a s kořením, potom prý nenadýmají. U mě to tak funguje.
Někde jsem se dočetla, že když se luštěniny vaří v jiné vodě než se máčely a s kořením, potom prý nenadýmají. U mě to tak funguje.
24. 10. 2012 18:58
tygr z mompracemu:
... upraveno tak, aby to bylo jasné i tygrům
... upraveno tak, aby to bylo jasné i tygrům
24. 10. 2012 17:09
mozna je to jednoduchy recept, ale ten postup je zmatecne napsany.
tu bazalku po konzumaci pridame kam? :)
tu bazalku po konzumaci pridame kam? :)
27. 2. 2011 12:18
Je to dobrota .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 21 minutami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 41 minutami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 2 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 4 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: fazole na kyselo fazolky na kyselo bílé fazole na kyselo fazole na kyselo recept fazole na kyselo recepty recept fazole na kyselo fazole po kyselu fazole na kyselo s uzeným červené fazole na kyselo recepty fazole na kyselo fazula na kyselo bílá fazole na kyselo recept na fazole na kyselo fazola na kyselo fazole nakyselo fazolky na kyselo recepty fazolový salát na kyselo recept fazolky na kyselo zelené fazole na kyselo červené fazole na kyselo recept
Suroviny: fazole bílé, cibule, vývar masový, olej, sůl, pepř mletý, ocet, mouka hladká, voda, bazalka čerstvá
Fazole na kyselo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4z9V
42 názorů