Kvásková variace na šumavský bochník
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 270 kJ / 2 694 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,68 g |
Tuky | 37,41 g |
Vláknina | 32,93 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,71 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 491,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.
Chléb je nadýchaný, měkoučký a pružný.
Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2014 06:53
5. 6. 2010 12:06
Žitný kvásek nemá s kvasnicemi nic společného, viz. odkaz od Merylas nebo www.kvaskovychleb.cz
5. 6. 2010 04:56
4. 6. 2010 20:56
4. 6. 2010 16:14
4. 6. 2010 16:12
4. 6. 2010 15:55
4. 6. 2010 15:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 45 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 2 hodinami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: kvaskova polevka kvásková bábovka šumavský kvaskovy chleb kvaskovychleb.cz kvásková vánočka mail sak.gr loc:cz šumavský bochník polévka kvásková kvásková polévka šumavský chleba z kvásku recept kvaskovychleb chléb šumava kvásková kvaskova chleb recept bochník na polévku kvásková polévka recept kvásková šumavský bochník recept šumavský kváskový chléb recept kolik kvasku na bochnik chleba kvásková pizza
Suroviny: kvas žitný, voda, brambory, mouka celozrnna pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, olej, kmín celý, sůl, kvasnice
Kvásková variace na šumavský bochník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DQ8y
8 názorů