Selský pečený bůček
Kdo by odolal vůni pečeného bůčku. A co teprve jeho chuti? Kůži bůčku nařežeme na drobné kostičky a pořádně jej okořeníme. Během pečení podléváme vodou a maso pak výpekem. Bůček pečeme dokud není kůžička křupavá.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 799 kJ / 3 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,75 g |
Tuky | 298,50 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 592 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím. Kdo má rád může mít knedlík houskový a někde se jí s bramborem. Zelí může být z kvašeného, ale i čerstvého. Co zbude, je náramně dobré jen tak za studena s dobrým chlebíčkem, cibulí, hořčicí a nebo okurčičkou. Mňam
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 6. 2011 17:54
Zrovna ho pecu neni nad bucek light
15. 1. 2011 21:28
10.0 bodů
10. 10. 2010 09:57
TEDA to miluju česká klasika
30. 6. 2010 17:19
Tak to je teda fotečkaSíce robievam rovnako a dosť často,ale teda...dala bych si
30. 6. 2010 14:22
krutibrko, to je nálož, to chce bod
1. 6. 2010 18:32
Václave,mňama bdč.19
1. 6. 2010 18:25
Vašku +18
1. 6. 2010 18:12
Jak se píše v komentářích, Vašičku, není nad starou dobrou klasiku. Já též bodík přidávám, protože ji ráda mám. +17
1. 6. 2010 16:11
Krásná fotka. +
31. 5. 2010 20:46
Ježíš, já bych si dala, vždyť se říká, že se má jíst všechno a s mírou. Tak si dám tuto baštu s Mírou a není co řešit
31. 5. 2010 16:41
Dělám o žrádle celej život , ale nikdy se mi to nezprotivý . Dobré jídlo dobré pití a milování to jsou tři největší radosti na světě. Kdo nesouhlasí tak lže.
31. 5. 2010 16:37
Stará česká ale stále obdivovaná klasika ,ten sos to je ham ham . bodík potěší
31. 5. 2010 13:42
bůček
31. 5. 2010 13:00
No fakt mňam, Václave. +11
31. 5. 2010 12:36
Posílám boď. To je super klasikaV létě dělám to letní zelí, nebo kedlubnové zelíčko.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 3 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečeny buček pečený bůček recepty bůček recept pečený bůček recept bůček pečený recept na dobrý pečený bůček bůček recepty recepty pečený bůček buček maso recepty bůček jak upéct bůček buček nej recepty pečení bučku recept peceny bucek recept na pečený bůček pečený bok recepty z bůčku jak se pece bucek recept na bůček pečený bůček v troube
Suroviny: bůček, sádlo, kmín celý, paprika sušená sladká, pepř mletý, sůl, voda
Selský pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M33
40 názorů