Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec od Helenky Růžičkové

Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a nadýchaný máslový velikonoční bochánek můžete vyzkoušet i u vás doma.

Hodnocení receptu je 5,0 (69×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby kynutí na plechu

100 min (55 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby kynutí na plechu)

1. 4. 2010 19:50

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie31 224 kJ / 7 463 kcal
Bílkoviny164,36 g
Tuky274,88 g
Vláknina44,64 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 3,57 g
Sůl8,80 g
Sacharidy1 050,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Už několik let dělám tento od Helenky, vyzkoušela jsem jich hodně a tento nám chutná nejvíc a vůbec není vatový, je opravdu moc dobrý!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pipre pipre

2. 4. 2010 11:59

Bibinko, krásný mazanec!:yes:+11

Dana61

2. 4. 2010 09:38

Bibinko opravdu nádherný bochánek:yes::-D Bochánky peču také, zadělávám v pekárně Moulinex XXL, která zvládne bez problémů 750g mouky, ale nikdy nenechávám v pekárně kynout, ale vyklopím do mísy,kde nechám kynout.(těsto pochopitelně podsypu malým množstvím mouky, aby se mi nechytalo mísy). Mojí kamárádce, přestože má též dvouhákovou pekárnu, těsto při kynutí přeteklo a určitě si dovedete představit tu práci s čištěním. Takže odpoledne peču beránky a zítra bochánky. Přeji vám krásné velikonoční svátky

Bibinka Bibinka

2. 4. 2010 09:19

Iljušo, trochu sem to do recepru připsala-mazance se dělají v pečce z poloviční dávky a každý zvlášť-neměla jsem s tím žádné problémy a rozinky zůstali celé! Dneska až ho upeču dám průřez a tam budou ty rozinky vidět. Jinak pečku mám ETU-DELLICA.

Bibinka Bibinka

2. 4. 2010 09:12

Jirko66, určitě poloviční dávku, taky jsem pekla 2 za sebou a je opravdu moc dobrej a takovej hutnej-žádnej prašan;-)

jirka66 jirka66

2. 4. 2010 09:08

Bibi,krásný:-pDnes odpoledne asi vyzkouším, ale taky musím do pekárny dát pouze poloviční dávku jinak by mně těsto uteklo:-D:-Ddávám bodík:yes:

Věrka.

2. 4. 2010 08:53

Moc pěkný mazenec a přeju všem hezké velikonoce.

Iljusa Iljusa

2. 4. 2010 07:56

Akrim - do pekárny by se možná ten kilogram mouky "našlapal" (Moulinex XXL) ,ale nedovedu si představit, jak by vypadala pekárna po skončení procesu "kynutí". Pokud zadělávám z 1 kg mouky, mám na to doslova "lavor" - po vykynutí velmi plný ;-)(Má oblíbená věta - zadělávám v rokli kolotočem ;-)) Na toto množství používám elektrický hnětač - mám problém jej utáhnout i vařečkou.

Bibi - nebylo by lepší snížit dávku do pekárny u všech surovin na půlku a nebo spíše tento recept dát jako klasické těsto, nezadělávané v pekárně:-? Ty rozinky přidávám také až po skončení hnětení - stalo se mi to, co ostatním - byly totálně "nenalezeny" - jen těsto znečistily :-S

Akrim

2. 4. 2010 07:43

Krásný mazanec, Dávám bodík.:yes: Jen by mne zajímalo, jakou máš pekárnu, do mé Alasky by se zřejmě 1kg mouky nevešel.
Zizalo, rozinky se vždy rozdrtí, zvlášť ty namočené v rumu;-(, Já to dávám až na konci( ty nenamočené),rumové až při tvarování.

AniCiz

2. 4. 2010 06:29

:yes::-K

ruzena ruzena

1. 4. 2010 21:57

No opět krásný mazanec:-KBibi:yes::yes:+

drahulin drahulin

1. 4. 2010 21:55

Bibinko:yes::yes::-p

Bibinka Bibinka

1. 4. 2010 21:50

Žížalko, dávám je na droždí i mandle a někdy taky kandované ovoce a vždycky je to bez problémů. Možná, že záleží na metlách-nevím....

mneneznas

1. 4. 2010 21:31

ten krásně upečený :yes::yes: bodík:-p

zizala zizala (moderátorka)

1. 4. 2010 20:08

Bibi, dáváš rozinky hned na začátku hnětení? Já mám nedobrou zkušenost, rozinky se jako když rozbily a těsto od nich bylo nahnědlé, nehledě na to, že tam ty kousíčky ani nebyly znát :-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 4. 2010 20:04

Bibi, nádhera!!!!!!:yes::yes::yes::yes:

1 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonocni mazanec kluci v akci kluci v akci - velikonoční mazanec velikonoční mazanec top recepty mazanec kluci v akci kluci v akci mazanec dobrý mazanec velikonoční bochánek kluci v akci mazanec recept kluci v akci dobrý recept na mazanec vynikající mazanec vynikající velikonoční mazanec vánočka kluci v akci recept mazanec kluci v akci na kolik stupňů pect mazanec mazanec recept na mazanec mazanec recept velikonoční mazanec kluci v akci recept recept na dobrý mazanec kluci v akci recepty mazanec

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, žloutek, rum, droždí čerstvé, sůl, mléko, citron, cukr vanilkový, rozinky, mandle, bílek, mandle, máslo

TopRecepty.cz

Mazanec od Helenky Růžičkové

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZRD