Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový beránek

Minimálně jednou za rok pečeme klasického velikonočního beránka. Někdo sází na piškotového či třeného, my přinášíme recept na beránka ze šlehačky. Těsto je vláčné, voňavé a krásně světlé. Po upečení stačí jen pocukrovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (64×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

1. 4. 2010 17:19

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie10 048 kJ / 2 402 kcal
Bílkoviny64,72 g
Tuky33,24 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 524 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy456,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doba pečení je uvedena pro dvoudílnou hrubší keramickou formu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petuleff Petuleff

1. 4. 2021 13:41

<3 úplně přesně do mojí formy i doba pečení odpovídá, takže peču dnes už druhého, děkuji za úžasný, jednoduchý recept :yes:

zlatovlaska

10. 4. 2020 17:38

Dneska pekla moje dcera a moc se jí povedl. :yes: Těsto je nadýchané a krásně voní: -K už se těším, až zakrojíme <3

verushka verushka

10. 4. 2020 11:52

Blanchet: Dobrý den, je možné, že máte menší formu než já a tudíž se všechno těsto do formy nevlezlo a muselo někam pryč :-) jiná možnost mě nenapadá, ještě nikdy se mi to nestalo

Blanchet

10. 4. 2020 11:24

Dobrý den . Nevím kde se stala chyba , ale těsto mi z formy vyteklo ;-( ( částečně), mám dvoudílnou kameninovou po babičce. Poradíte prosím ?:-)

Lenkalenkalenka

4. 4. 2020 14:25

Veronika.Hrozna: Dajda: update - beranek je úspěšně upečen a je vynikající. Dekuju za rady a verushce za recept :-K
Zkusím uložit fotku

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 4. 2020 11:41

Dajda: Zkusí a uvidí, jestli se povede!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 4. 2020 11:37

Lenkalenkalenka: Měli by mít ! Ovšem, co bylo, bylo, terazky je korona!:-((

Lenkalenkalenka

2. 4. 2020 09:36

Dajda: Já jsem použila hladkou mouku u všech českých receptu s úspěchem (doposud) ale nikdy jsem nepoužívala smetanu tak sem nevěděla jestli to bude mít nějaký vliv. Asi je mezi upecenou buchtu s hladkou a s polohrubou moukou rozdíl ale já nejsem odborník a tudíž to nepoznám. Cukrari by to určitě viděli jinak.

Dajda Dajda

2. 4. 2020 08:48

Lenkalenkalenka: VeronikaHrozna:

Tohle bylo oblíbené těsto maminky mého muže. Pekla z něj bábovky, bublaniny, na Vánoce rybu a na Velikonoce beránka. Používala výhradně hladkou mouku a moučník se vždycky podařil!::-K Takže není třeba se bát hladké mouky.

Výborná je z tohoto těsta ořechová bábovka - část mouky se nahradí strouhanými ořechy v objemovém poměru 2 díly ořechů na 1 díl mouky. Takže v praxi můžete nahradit zhruba 1 decku mouky 2 deckami ořechů. Do části těsta pak můžete přidat lžíci rozpustné kávy. ;-)

Lenkalenkalenka

2. 4. 2020 08:42

Veronika.Hrozna: Já jsem v Anglii a je tu obchod v Londýně co rozvazi potraviny ale poštovné je děsne. Zajdu do polského obchodu jestli ji tam náhodou nemají. Dekuju za info xx

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 4. 2020 08:38

Lenkalenkalenka: Kolega mi právě sdělil, že u polských kuchařů, lze taky vymámit trošku polohrubé mouky. A prý existuje, nějaký obchod, který posílá potraviny z ČR do celého světa.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 4. 2020 08:28

Lenkalenkalenka: Obyčejně se balí po 250 ml ! Pozor na mouku, pokud není polohrubá, ale hladká , tak se to nemusí podařit.
Mám zkušenost ze zahraničí, že obyčejně ve francouzské restauraci polohrubou i hrubou mouku mají, v obchodě ne! Pokud máš známého kuchaře, tak trošku dostaneš. ;-)

Lenkalenkalenka

1. 4. 2020 22:32

Kolik ml je v jedné šlehačce prosím? Žijí v zahraničí a šlehačky tu mají různé objemy. Dekuju.

O.Renda

21. 4. 2019 14:33

je to super recept,beránka jsem dnes upekla a vypadá krásně.je nadýchaný a vyklouzl z formy skoro sám)))).Posílám bodík a jiný už dělat nebudu:yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K

RubyRom RubyRom

31. 3. 2018 18:04

Upekla jsem beránka podle Vašeho receptu a přidala jsem fotku. těsto je výborné. Pekla jsem v silikonové formě.:yes::yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šlehačkový velikonoční beránek recept na beránka v keramické formě velikonoční beránek ze šlehačky velikonoční beránek šlehačkový recept na velikonočního beránka ze šlehačky velikonoční beránek se šlehačkou recept na šlehačkového beránka velikonoční beránek keramická forma recept velikonoční beránek šlehačkový recepty jednoduchy recept na beranka recept na beránka ze šlehačky šlehaný velikonoční beránek recept velikonoční beránek šlehačkový recept jak dlouho péct beránka v keramické formě beránek v keramické formě recept jednoduchý velikonoční beránek jednoduchý beránek velikonoční slehackovy beranek recepty rychlý beránek pečení beránka v keramické formě recept

Suroviny: mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, vejce, smetana ke šlehání, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Šlehačkový beránek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8RK