Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek plněný kořeněnou masovou směsí

Lilek není chuťově příliš výrazný, a proto v této kombinaci zapečený s kořeněným mletým masem a balkánským sýrem je to skvělá kombinace a také výborná příležitost zužitkovat úrodu.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

31. 3. 2010 19:06

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 712 kJ / 1 126 kcal
Bílkoviny123,78 g
Tuky44,70 g
Vláknina17,35 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 2,30 g
Sůl5,50 g
Sacharidy50,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petaja Petaja

8. 10. 2021 18:01

Dneska jsem opět uvařila, držela jsem se receptu, ale udělala dvě menší obměny. Maso jsem pomlela kuřecí prsa a místo lilku dala cukety. Také moc dobré. S dovolením přidávám fotečku. Děkuji za recept :-K

Petaja Petaja

19. 4. 2020 13:13

Dnes jsem poprvé dělala a moc nám chutnalo. Recept jsem malinko pozměnila. Mleté vepřové maso jsem opekla na zpěněné cibulce, přidala dužninu z lilku (pokrájenou na kostičky), přidala rajčata v konzervě a přikořenila kořením Formaggio (od Antonína). Zapekla jsem v lilcích a posypala balk. sýrem...Příště zkusím do půlky směsi přidat feferonky (pro přítele), fááákt velká dobrota :yes::yes::-8:-K

Sarovka

10. 8. 2019 18:34

Výborný recept :yes::-). Před pečením jsem pokryla trochou bešamelu se sýrem. Velmi dobrá a rychlá večeře:-K

ALENA BLAHOUTOVÁ st.

19. 8. 2016 14:20

Děkuji za recept skvělé,ještě jsem si to expedimentálně vylepšila,pekla jsem v hlubokém pekáčku a pod plněné lilky jsem udělala směs z 3 velkých rajčat,třech paprik a středně velkou žlutou cuketu vše na drobné kostišky ochutila 4 stroužky drceného česneku ,sůl,pepř saturejku oleje trochu a 4dc vody zamíchala a přidala rozdrobenou půlku zeleninového masoxu.
Dle své trouby pekla hodinku.
Úžasná dobrota,doplněno rustikální bagetkou.:yes:

pazderka83

19. 2. 2016 21:00

:-p :yes:

Jamka

20. 8. 2014 19:32

Teď jsem dodělala a já si opravdu pochutnávám :) uvidím zda uspěji u přítele ale je to pecka takže bodík je tam :)

fazolka2009 fazolka2009

14. 9. 2013 10:12

Delam take, nekdy s kurecim masem nekdy veprovym jen nakrajenym na drobne kosticky. Je to moc dobre. Davam bodika.:-p:yes:

Eliza Eliza

12. 8. 2013 22:15

Kristina: To jsem moc ráda, děkuji za komentář a vyzkoušení receptu :-K:-K:-)

Kristina

12. 8. 2013 22:12

Dobrý večer nic tak dobrého jsem už dlouho nejedla. Trošku jsem si to přizpůsobila, ale pochutnala si celá rodina. Pod maso jsem usmažila do hněda cibulku aby maso dostalo chuť, místo mletého jsem dala sojové - mlété, 150g a rajčata, 2 PL sladkého kečupu,provensálské koření. Bylo moc dobré. Děkujeme za recept.:yes::-*

Lilkovo

15. 8. 2012 22:17

díky výborny recept na lilek :) http://lilek.net/

spagetka spagetka

21. 4. 2012 15:53

Bazi: nemáš pravdu, autorka psala dle své trouby a je naprosto nutné dodržovat vlastnosti své trouby!!!!!!!!
Myslels to určitě dobře, jen sis neuvědomil, že fakt každá trouba peče jinak a to i téže značky!!!!!!!!

Bazi

21. 4. 2012 15:44

Zkusil jsem třikrát. Zjistil jsem, že doby přípravy (pražení masa i pečení) jsou zbytečně dlouhé, mně stačilo 20 minut na pánvi a pak půlhodinka v troubě. Taky jsem to zkusil s eidamem namísto balkánu a musím říct, že jemnější sýr tomu dodal i celkově jemnější chuť - ten balkán je možná zbytečně výrazný. Jinak je to ale velmi chutné, dá se i bez přílohy (není z toho šťáva, takže rýže se moc nehodí, možná ta česneková nebo bylinková zapečená bagetka by byla dobrá). A kombinoval jsem to i s plněnými žampiony, které jsou taky výtečné. :yes:

Květa

17. 11. 2011 12:50

tajja: dělám k němu rýži a je to mooc chutné :-)

Eliza Eliza

23. 6. 2011 22:06

Čerstvá křupavá bagetka, teplá i studená, samotná, nebo s olivovým olejem s česnekovou či bylinkovou chutí.

tajja

23. 6. 2011 20:06

co se hodi k lilku jako přiloha? nikdy sme ho nedělala :-( pečivo?brambory? nebo spiš nějaky těstoviny??

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plněný lilek plněné lilky lilek lilek plněný mletým masem plněný lilek mletým masem recepty lilek plněný plněný lilek recept plneny lilek recepty lilek plněný recept na plneny lilek lilek s mletým masem recepty na plněný lilek zapečený lilek s mletým masem lilek mleté maso lilek plněný masem recept plněné lilky plněný baklažán plněný lilek s mletým masem a rajčaty recepty z lilku recept plněný lilek

Suroviny: lilek, míchané mleté maso, rajče, česnek, rozmarýn sušený, tymián sušený, koření oregáno sušené, koření nové koření mleté, olej olivový, pepř černý, sůl, sýr balkánský

TopRecepty.cz

Lilek plněný kořeněnou masovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jYky