Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šoulet

Máte rádi luštěniny ale už nevíte, na jaký způsob je připravit? Nejedná se sice o pravý šoulet, protože ten by neobsahoval vepřové maso, ale zapečená směs hrachu, krup, uzeného masa, česneku a majoránky provoní celý dům. Toto jednoduché, syté jídlo si okamžitě zamilujete.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min bez doby bobtnání hrachu

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava, bez doby bobtnání hrachu)

29. 3. 2010 19:05

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 247 kJ / 3 166 kcal
Bílkoviny135,24 g
Tuky101,42 g
Vláknina81,30 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 2,71 g
Sůl6,00 g
Sacharidy395,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nějaké recepty na podobné téma jsem tu našla, ale tento klasický nikoli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

20. 3. 2011 14:26

Eliško, to mě moc potěšilo, díky. :-K Že přítele pozdravuji...:-)

Eliska Bacharka Eliska Bacharka

19. 3. 2011 14:27

Elizo, tak ten tvůj šoulet si můj přítel zamiloval a už ho dělám po druhé. Poprvé dle tvého receptíku, dnes podruhé dělám jako přílohu k pečeným kuřecím stehýnkům :-))

maris maris

31. 3. 2010 20:05

Koukám, že jsem zapomněla:-8 poslat bodík - tak tedy 10.:yes::-)

maris maris

31. 3. 2010 19:58

Jendo, to musela být dobrůtka:-p

Eliza Eliza

31. 3. 2010 18:04

Jendo :-), krásné fotky, děkuju. Jsem ráda, že jsi se inspiroval - tohle je jedno z těch jídel, které se nedělá často, na něj musí člověk vyloženě dostat neodolatelnou chuť...:-p Já ji měla asi týden...:-D;-)
A také mi zbyly asi dvě sběračky, tak jsem je vmíchala do vývaru a byla dobrá polévka...:-p

Jenda1 Jenda1

31. 3. 2010 17:48

Maris, jsou to menší plodnice hlívy ústřičné, omyté, řádně osušené a smažené ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje(jako hranolky);-). Báječně křupavá delikatesa:-p:-p:-p.
Právě přemýšlím, jak si k večeři připravím zbytek včerejšího šouletu;-):-).

jahoda jahoda

31. 3. 2010 11:36

Tak tohoto bych se mohla ujíst.:-D Když dělám hrstkovou, tak tam stojí lžíce, :yes:8, vyzkouším

maris maris

31. 3. 2010 08:29

mirco, asi máš pravdu - vypadá to jako osmažené lišky :-p:-)

mirca75 mirca75

31. 3. 2010 08:23

Maris:-)mě to spíš přijde jako houby;-).Jinak krásné fotečky od obou:yes:.

maris maris

31. 3. 2010 08:15

Jendo, prosím, co je to na té hromádce vedle šouletu, jak jsou na tom ty krásné mrkvové uzlíky ? Ať na to koukám jak chci, nepoznám to. Snad tenké plátky masa ?:-O:-)

Jenda1 Jenda1

30. 3. 2010 22:20

Eli, neodolal jsem a připravil dnes k večeři "příborskou variaci na šoulet";-):-O. Přidávám foto.

yanull yanull

30. 3. 2010 09:58

V jedné dávné říkance se praví: "Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den, ale buchty z bílé mouky sotva jednou za týden." Tak milá Eli, hrách a kroupy ve tvém podání jsou přímo "báječný" :-p:yes:, vyměnila bych je klidně i za ty buchty a posílám ti bodík :-K

Eliza Eliza

29. 3. 2010 20:22

Děkuju :-K, my na tohle jídlo dostaneme chuť tak jednou za půl roku, ale zato obrovskou...;-)
Jani, ty myslíš zelený mražený hrášek (třeba Bonduelle) ? To asi ne, tady by měl být hrách... třeba i žlutý...

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 3. 2010 20:03

Eli, kroupy bych si hned dala a ty tvoje..bych s....... hned!:-)):-D:yes::yes::yes: Ještě dotaz. Ten hrách by nemohl být mražený? Musí být takový na vaření? Díky!!

Věrka.

29. 3. 2010 19:52

To jsem ještě nikdy nejedla, snad to někdy vyzkouším.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šoulet šoulet recept recept na šoulet šoulet s uzeným masem šoulet-----hrách a kroupy recepty jak se vaří šoulet recept šoulet co je šoulet soulet recepty co je to šoulet šoulet s uzeným bůčkem recepty šoulet recepty na šoulet šoulet s vepřovým masem jak uvarit šoulet vepřové v šouletu recept na šoulet z vepřového vepřové maso v šouletu jak se delá šoulet vepřový plátek v šouletu

Suroviny: kroupy ječné, hrách, bůček uzený, cibule, česnek, majoránka, sádlo, sůl

TopRecepty.cz

Šoulet

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPlo