Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní Zelená polévka – zaklechtanka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 3. 2010 20:56

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 851 kJ / 1 637 kcal
Bílkoviny43,70 g
Tuky112,50 g
Vláknina13,25 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy105,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

U nás se jí říká zaklechtanka a dělala se vždy po velikonocích z nejmladších, právě rašících bylinek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

28. 4. 2011 14:00

spagetka: aspoň vidíš, ako poctivo čítam tvoje recepty!;-)

spagetka spagetka

28. 4. 2011 13:30

magdalenka: majdi - protože je to doslova opsaný recept a nějak mi to nedošlo, ale už jsem to upravila - prostě buď jen podmáslí,nebo napůl podmáslí a Valašskou kyšku, nebo i kefír. Mám to jako ty, smetanu v takovém množství asi néééé, ale neuvědomila jsem si suroviny v receptu

magdalenka magdalenka

28. 4. 2011 13:23

Špagi, ja smotanu obmedzujem, preto ma to trochu zaskočilo. V recepte nepíšeš nič o podmáslí a kýške...vlastne neviem, čo je kýška u vás, u nás kyslé mlieko...

spagetka spagetka

28. 4. 2011 13:19

magdalenka:já dávám fakt litr - ale smíchám podmáslí s kyškou, jo abylinekj dávám o dost víc!!!! u nás prostě kyselé polévky letěj - ty zvol své oblíbené množství i druh toho kyselého ;-);-)

magdalenka magdalenka

28. 4. 2011 13:09

Ďakujem, tak ja ešte tej pampeliške jednu šancu dám...;-)
Špagi, v recepte máš 1 liter smotany, to ozaj?

maris maris

28. 4. 2011 13:01

Já jsem trhala jen opravdu mladé a spařila jsem je jednou, zároveň s kopřivami. Jen jsem zapomněla napsat, že jsem udělala menší změnu, povařila jsem jen kopřivy, listy pampelišky a šťovíku, petrželky / kudrnku i hladkolistou /, medvědí česnek a pažitku jsem přidala už do hotové polévky a už nevařila.:-)

spagetka spagetka

28. 4. 2011 12:51

magdalenka:magdi, vždycky sbírej jen opravdu mladé lístky, uveď vodu do silného klokotu a dávku listů pomalinku prolévej, nevař, nespařuj, jen pomalinku prolévat - ne déle než cca 10 vteřin - asi v sítku abys to měla. Můžeš opakovat ale jen 1, pak zničíš vitamíny - já prolévám jen jednou - ale pozor, novou vroucí vodou, tou starou bys tam ty hořčiny vrátila. Tohle mám od babky a funguje to.
Vždycky jsou trochu nahořklé,ale mladé mlíčňáky (tak jsme jim říkali) jsou v podstatě sladké ;-), velké a staré už ne

magdalenka magdalenka

28. 4. 2011 12:45

Môžete mi poradiť, prosím, kedy a ktoré listy pampelišky nie sú horké a sa dajú konzumovať? Normálne ak ochutnám, nie sú konzumovateľné pre tú horkosť. Či sa zbierajú len niektoré, alebo sa namáčajú vo vode alebo aký to má fígeľ? Ďakujem!

spagetka spagetka

28. 4. 2011 12:10

Maris - ručičku bych ti urazila :-D:-D:-D, jen je tam hezky nech, udělalas mi velkou radost, děkuju:-K:-K. Já ji dělala na velikonoce v pondělí teda, je opravdu mňám :-p:-p

maris maris

28. 4. 2011 12:07

spagetko,:-) na tuto polévku už jsem měla zálusk minulý rok, je výborná, dovolila jsem si přidat fotky, ale jestli budeš chtít přidat své, tak je stáhnu. Posílám bodík:yes::-p:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 4. 2010 23:12

Gwynplain :-D:-)):yes::yes::yes: tak to jsem se na noc zasmála:-D

Gwynplain

10. 4. 2010 23:07

Rozhodl jsem se přestat pěstova kedlubny a mrkev.. Dám se na bylinky. Bazalka, rozmarýn třeby i marihuanu:-D a tak. Tu Tvoji polévku zkusím. Poraď jaké exotické bylinky se u nás mohou pěstovat.

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 3. 2010 23:31

:yes::yes:

misza misza

27. 3. 2010 21:23

:yes::-*

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: polévka z jarních bylinek jarní polévka z bylinek polévka z pampelišek zelená polévka zelená polévka z jarních bylinek jarní polévky recepty pampelišky polévka polevka z jarnich bylin polévka z pampelišky poléka z jarní zeleniny recepty na jarní polévku marihuana v polévce jak pěstova marihuanu marihuana do polévky gwynplain valasska jarni polevka polévka z marihuany marihuana recepty zelene jarni byliny jarní byliny-polévka

Suroviny: kopřivy, pažitka, šťovík, libeček, petrželka, listy pampeliškové, řebříček, brambory, voda, smetana kysaná, mouka hladká, sůl, máslo, ocet

TopRecepty.cz

Jarní Zelená polévka – zaklechtanka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46DJ