Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec

Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento.

Hodnocení receptu je 4,9 (172×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí )

26. 3. 2010 22:26

Suroviny pro 1 kus

1 kus

1 velký nebo 2 menší mazance

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 472 kJ / 4 415 kcal
Bílkoviny96,26 g
Tuky183,08 g
Vláknina27,92 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 665 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy550,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mazanců jsem už pekla hodně, tento je ale snad nejlepší. Kdo chce, může použít polovinu polohrubé a polovinu hladké mouky. Také jsem to tak udělala a těsto je hebké jako vata.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zirafka01

4. 4. 2012 09:50

:yes::yes::yes::yes: dokonalý mazanec, lepší sem nejedla mňam :-)

rebeka rebeka

2. 4. 2012 18:43

svarcova iveta: tak, tajemství nezdaru odhaleno.. prozradila mi to jedna výborná pekařka, které já osobně věřím:-K:yes:.. takže asi tak:
Stopro splasknul po vyndání z trouby proto, že ho měla málo dopečený. Není vevnitř pevný, neudrží tvar a splaskne. Jedlý je, ale nehezký. Může se to stát s vánočkou i věncem - prostě větší tvary třebují péct déle a na nižší teplotu.:-K;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 4. 2012 17:47

Jackie79: díky;-)

Jackie79

2. 4. 2012 15:34

Mazanec jsem pekla o víkendu a je vážně moc dobrý :-p. Těsto je vláčné a velice dobře se s ním pracuje. 300 ml mléka je opravdu moc a pro příště bych přidala ještě nejméně 80g cukru :yes::-p

Irrena Irrena

2. 4. 2012 08:45

Peču je dnes potřetí a musím souhlasit s Janou 300 ml mléka je moc, 200 ml úplně stačí:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 4. 2012 16:12

rebeka: Díky, taky mne to napadlo. Trouba by měla být vyhřátá. Pokud je mazanec dobře upečený, nemělo by to udělat po vyndání z trouby. Týká se to spíš piškotů, než kynutého těsta. Spíš to nešetrné vyndání z trouby. Fakt nevím..:-(

rebeka rebeka

1. 4. 2012 15:49

svarcova iveta: 100% ti poradí cathleen, já osobně si myslím, že MOŽNÁ byla vysoká teplota v troubě a následně rychlé ochlazení nebo nešetrné vytažení z trouby.. nevím.. písni cathleen, tam je jistota:yes:;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 4. 2012 15:44

svarcova iveta: tak to já vážně taky nevím!!:-(

svarcova iveta

1. 4. 2012 12:40

:-p když je upeču tak vtroubě jsou krasně vyběhle,ale jak je vyndám z trouby tak jsou jak přejeté parním válcem,nevím čím to je:

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2012 23:31

Potři mazanec žloutkem;-)

Jackie79

31. 3. 2012 19:56

Mazanec bych letos chtěla taky vyzkoušet, ale než se do něho pustím, ráda bych věděla, jak udělat ten krásný lesklý a hladký povrch ;-). Na některých fotografiích vypadá mazanec jinak, existuje nějaký fígl, jak toho pěkného povrchu dosáhnout? Posílám 62. bodík:yes::-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2012 12:57

LenkaD:;-)

LenkaD

31. 3. 2012 11:03

Nemá chybu :-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 4. 2011 16:50

petralak: Já taky moc děkuji!!:-)

petralak

26. 4. 2011 15:39

Za mazanec moc děkuji, opravdu jednoduchy recept, moje první kynuté těsto a hned jsem sklízela úspěch... svátky-nesvátky, ten bude na stole častěji v roce!! jinak 200ml mleka fakt bohatě stačí :yes: ještě jednou moc dík!

1 10 11 12 13 14 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mazanec mazanec recept velikonocni mazanec recept na mazanec recept mazanec velikonoční mazanec recept proč praská mazanec bochánek penny recept na velikonoční mazanec pleteny mazanec proč praskne mazanec mazanec recepty jednoduchý mazanec penny příští týden prasklý mazanec recept na mazance mazance recepty na mazanec proč praskají mazance proč vánočka praskne

Suroviny: droždí čerstvé, mouka polohrubá, cukr krupice, žloutek, máslo, mléko, rozinky, mandle, sůl, kůra citronová, anýz, rum, vejce, mléko

TopRecepty.cz

Mazanec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8jy