Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč kynutý litý s ovocem

Kynuté těsto ve spojení s ovocem je dokonalost sama. Podle tohoto receptu je těsto řidší, snadno se s ním pracuje a koláč je krásně nadýchaný. Ať už s kyselkavou rebarborou, nebo se sladkými švestkami, koláč je výborný.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

115 min (90 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

24. 3. 2010 01:16

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie15 037 kJ / 3 594 kcal
Bílkoviny69,56 g
Tuky151,60 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 696 mg
Sodík 237 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy479,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud těsto nejprve poprášíme lehce moukou a pak klademe ovoce, nezapadne do těsta. Můžeme použít rebarboru - oloupeme, nakrájíme na plátky, poklademe na těsto, pak sypeme cukrem se skořicí.

Nebo půlené švestky - na těsto dáváme slupkou dolů, sypeme žmolenkou. Také je dobré švestky posypat mletým mákem s cukrem a skořicí. Nebo můžeme dát jakékoliv jiné ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 6. 2011 15:05

Nadi, dovolila jsem si přidat foto varianty s třešněma a pochvalu za dobrý a rychlý recept:-):yes: Bod už jsem ti dala dříve;-)

Nadja Nadja

5. 6. 2011 22:11

Ivana79: děkuji za hezkou fotku a doufám, že vám chutnal.

Ivana79 Ivana79

1. 6. 2011 13:57

Ja som robila čerešňový so škoricou:-p:yes::yes:bez žmolenky

Nadja Nadja

21. 6. 2010 15:34

Omlouvám se všem,komu jsem neodpověděla (jsem teď dlouhodobě mimo dosah internetu) a děkuji za odpovědi Žížalce.
;-) Lenko - peču stejně jak Ti popsala Žížalka.
Teplota trouby - já mám ještě starý typ bez přesného označení teploty,ale typuji to také na těch 180°C. Když se z trouby line příjemná vůně,koláč okénkem sleduji jak je zabarven,pak zkusím špejlí (po vpichu musí zůstat suchá). Pokud už je koláč růžový a ještě není dostatečně propečený,snížím teplotu,příp.vypnu vrchní topení.
:-S Jiřičko - nemám pocit,že by koláč chutnal po lívancích. Dost se těsta liší - do lívanců dávám dvojnásobek mléka,žádný tuk,skoro žádný cukr,polovinu droždí a jen 1 vajíčko.

Jiřička

17. 6. 2010 14:51

Mám otázku je to podobné těsto jako na lívance. Moje maminka dělávala bublaninu a třešněmi a říkala jí litá a chutnala jako lívance. Místo drobenka sypala bublaninu krystalem se skořicí.
V jejím sešitu receptů nemá nic podobného. Asi jí dělala z hlavy

zizala zizala (moderátorka)

17. 6. 2010 12:28

:-)No, já čas nesleduju. Dělám to tak, že když buchta začne z trouby vonět, už nikam nechodím a hlídám ji. Ale asi tak 15-20 minut to trvá ;-)

Lenka

17. 6. 2010 12:25

A peče se to 15 nebo 20minut?
Jdu to zkusit poprvé, tak uvidím, jak to dopadne.
Díky za rychlou odpověď.

Ivana Ch

17. 6. 2010 12:01

Teď jsem dočetla a hned ho du dělat.

zizala zizala (moderátorka)

17. 6. 2010 11:41

Lenka: u kynutých těst předehřívám na 180°C, po vložení snižuju na 150 - 160°C.

Lenka

17. 6. 2010 11:38

Na kolik má být trouba předehřátá? Díky za doplnění.

rebeka rebeka

10. 4. 2010 13:09

Výborné těsto,chutný koláček je výsledkem:-pdíky za recept a bodík své jmenovkyni:-K

Nadja Nadja

29. 3. 2010 11:33

:-)) HankoPu děkuji za bodík a zvláště za pěkné fotečky.
DP nemám, ale u tohoto těsta se suroviny prakticky jen zamíchají, není třeba ho dlouze vypracovávat, tak je to i ručně rychle hotové.

HankaPu HankaPu

29. 3. 2010 10:16

Naďo, moc nám chutnalo:yes: s těstem mi pomohla pekárna:-D a použila jsem nakrájené meruňky. Posílám fotky a bodík:yes::yes: +

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lité kynuté těsto litý kynutý koláč kynutý lívanec na plech kynutý koláč litá kynutá buchta kynuté těsto lité na koláč litý koláč s ovocem kynutá litá buchta kynutý koláč s třesněmi litá buchta s ovocem kynutý litý koláč kynutá buchta se třešněmi kynutá bublanina litá buchta s merunkami kynutá buchta s třešněmi kynuté těsto lité kynute lite těsto lity kolac kynutá bublanina s drobenkou kynutý lívanec

Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr, mléko, žloutek, tuk, sůl, ovoce, tuk, mouka hrubá, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Koláč kynutý litý s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OgGQ