Jahodový dort ze Švédska
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Energie | 12 609 kJ / 3 014 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,36 g |
Tuky | 166,92 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 353 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 327,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tenhle dortík jsem ochutnala ve Švédsku od jednoho Čecha, který tam žije už spoustu let, tak snad mu nebude vadit, že jsem se o něj podělila i s vámi:-))
Bohužel nemám fotku na řezu dortík byl pro kamaráda, tak někdy později dodám:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2015 15:14
Sebeno, je to nádhera. Máš moc šikovné ručičky a vkus. Mňam, mňam. +10
30. 7. 2011 13:14
to vypadá přímo božsky ! posílám bodík a dortík určitě vyzkouším
14. 6. 2011 18:21
peču už asi stej dort a všechny jsou hnusný,hnusný,hnusný. prostě něco dělám blbě, nemam na to ruce, nebo já nevim. To těsto mi děsně smrdí, uplne se bojim ho rozkrojit že nebude dopečený,nebo něco. šlehačku jsem musela dělat čtyřikrát, a stejně mi nestačily dva kelímky. Končim s dortama, nechápu jak vám to všem může tak krásně vycházet. Já jsem na to šlehačku napatlala, i se ztužovačem, a ona se po pár minutách tak divně roztekla, jako bych ji vubec nenašlehala. Fakt, už na to kašlu, odtedka dorty kupuju. :/
11. 4. 2011 14:40
katka:Je to v receptu.Z dortu je 12 porcí.
11. 4. 2011 14:25
Mám dotaz pro kolik je cca lidí
19. 2. 2011 16:15
Nevím, jestli ti Ivonka odpoví včas, ale já tyhle moučníky peču při 175 st. a zkouším špejlí, jestli jsou uvnitř upečené.
19. 2. 2011 16:12
prosim, jak dlouho se mapect korpus? :(
6. 11. 2010 17:39
Je moc krásný už se těším až ho vyzkouším
10. 6. 2010 07:12
Ivonko dnes dělám dortík a jsem strašně překvapená, jak mi všechno krásně vychází. Je nádhernej a určitě i dobrej.Děkuji za recept.Hledala jsem něco pro moji budoucí tchýni.Myslím, že se ji bude líbit.Děkuji a posílám 19. bodík
7. 6. 2010 14:45
Tak to jsem moc ráda, že dortík měl takový úspěchA opravdu v těch severských zemích mají trošku jinačí korpusy na dorty a podobné koláče. Brzy se bude slavit ve Švédsku Midsommar a to všichni budou péct jahodové dortíky
6. 6. 2010 21:42
Sebeno, díky. Dnes jsem dortík pekla mladší dceři na slavnost. Dort je opravdu nádherný a rychlý. Měl velký úspěch Děti mi ho braly rovnou při krájení Tak jsem ani neochutnala Jen když jsem ho vyndávala z formy, přišel mi korpus tužší, ale starší dcera, která měla kousek dortíku a loni strávila pár týdnů na Islandu říkala, že to tak u sladkostí ze severských zemí má být. Takže zasílám pochvalu od dětí a bodík
21. 3. 2010 10:24
Jsem moc ráda že se dortík líbi a děkuji za moc pěkné komentáře, někdy vyzkoušejte je opravdu vynikající.....
20. 3. 2010 19:57
Ivonko, netřeba mnoha slov, stačí jen 2 - krásný dort a pochopitelně bod
20. 3. 2010 17:17
Hned bych si dala+15
20. 3. 2010 16:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 6 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 2 hodinami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 2 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma
Jak uvařit jahodový džem. Jahody výborně doplňuje rybíz, který má dobré želírovací schopnosti
Pěstujeme rajčata: Jak správně zasadit rajčata? Na balkonová stačí samozavlažovací truhlík, tyčková vyžadují hlubší nádobu
Další recepty
Tématické fráze: jahodový dort od dity jahodový dort jahodový džem dita p. jahodová marmeláda podle dity p. jahodový dort pro děti jahodový dort dity p. jahodový dort dita p dita p dort jahodový dort dity p recept na jahodový dort jahodový dort podle dity p. dort s jahodami dita p dorty jahodový dort podle dity p lehký jahodový dort dorty dity p. jahodovy dort-dita pechackova dorty s jahodami dorty dity p dita p jahodový dort
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, sůl, kůra citronová, kypřící prášek, jahody, voda, jahodová marmeláda, amaretto, smetana ke šlehání, cukr, ztužovač šlehačky, jahody čerstvé
Jahodový dort ze Švédska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nRmY
27 názorů