Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báječný perník

Perníková buchta patří mezi velmi oblíbené moučníky na plech, a tak není divu, že můžete narazit na desítky receptů. S marmeládou, povidly, cuketou či jablky, tolik variant k dispozici. Nejlepší je ale ta základní, na kterou vám přinášíme recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (97×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

4. 3. 2008 13:53

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 865 kJ / 4 031 kcal
Bílkoviny81,34 g
Tuky158,56 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 396 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy556,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Reny2

5. 3. 2010 00:06

Tak vazeni spolupachatele... ;-) uz drive jsem pekla pernik povidlovy,o kterem jsem byla presvedcena,ze lepsi od nej neni... :-p ...ted mohu rici,ze jsem se hluboce mylila a tento pernik tedy prejima vedeni a je zarazen mezi me vlastni Top recepty,co se delaji pravidelne.Taky ziju v zahranici (Island) a koreni si vozim z CR,tedy i pernikovy prasek i koreni....spoustu veci si delam sama,jako napr.povidla,pampeliskovy med,presnidavky,ap.Pecu i varim vse co se da,samozrejme prevazne ceskou kuchyni,slovenskou i madarskou(to diky rodine,ze ktere pochazime) a sem tam do toho michnu nejake ty islandske recepty,hlavne ryby...Minuly tyden jsme meli ve skole den otevrenych dveri a kazdy student z tech mnoha zemi,co nas tam je,mel donest nejake jidlo,typicke pro jeho kraj...Ja samozrejme prinesla tradicni cesky gulas s knedlikem,svestkove knedliky,ceske kolace,tento bajecny pernik a primo na miste smazila bramborove placky....Nemelo to chybu,skoro vse zmizelo,vse bylo chvaleno a pernik,ze ktereho zbyly 2 kousky se dojedl dnes a i po tom tydnu nebyl suchy a chutnal bajecne... :-* udelala jsem na nej kakaovou polevu a posypala sekanymi orisky...zkratka excelentniiiii :yes::yes::yes:

luci

22. 2. 2010 20:13

:-K :-) :-8 :-K :-K :-)) :-)

luci

22. 2. 2010 20:10

:-K je moc dobrej B-) přidam body :yes:toprecepty.cz

Daniela

31. 1. 2010 20:59

Andulko87 ja jsem take v CHicagu a mohu Ti rict,ze americke mouky na peceni vubec nepouzivam-ja kupuji mouky polske nebo kupuji nase ceske=tak-ze nic neni problem.

Andulka87

21. 1. 2010 04:00

gabi all purpose flour je jenom normalni bila muka ktera se da pouzit na cokoli,ale prasek nema :)...ale nevadi uz sem pekla...dala sem pernikove koreni a kyprici prasek a po perniku nezbyli ani odrobinky :)..>Takze vyborne a bude se tu pekavat casteji :-p

Gabina

20. 1. 2010 20:08

Andulko, myslím, že v US se kupuje mouka all purpose , která je už s práškem

Andulka87

20. 1. 2010 17:07

dekuju moc za vysvetleni pomohlo :-K. Ja su v chicagu a nevedela sem jak to udelat protoze mam jenom koreni do perniku:-))...ted uz vim ze staci to a kyprici prasek..opravdu moc dekuju ...a jde se pect :-)

Gabina

20. 1. 2010 10:35

Andulko, prášek do perníku http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... je vlastně perníkové koření smíchané s práškem do pečiva.
Perníkové koření je třeba tady http://koreni.kotanyi.cz/seznam.phtml?srtid=40 Když nemám prášek do perníku, vezmu obyčejný prášek do pečiva a přidám perníkové koření (melu si sama směs skořice, hřebíčku, fenyklu, anýzu a badyánu).

Andulka87

19. 1. 2010 16:32

Ahoj. ja se teprve ucim pect a jak ctu ty komenty tak mam jeden dotaz. Jaky je rozdil mezi praskem do perniku a pernikovim korenim? Dekuju moc a omlouvam se za hloupou otazku;-(

ivulinka ivulinka

15. 11. 2009 13:12

Včera jsem opět upekla tento kouzelný Báječný perník, tentokrát z celé dávky a vzala na ochutnávku na oslavu narozenin mé švagrové. Všem velice chutnal pro svou výbornou chuť a vláčnost a chtěli pochopitelně recept...:-!
PS: Můj manžel buchty, ve kterých je kakao nejí, tohoto by snědl celý plech:-D

Eva

12. 11. 2009 21:44

Právě upečený,ještě jsem navrch nastrouhala místo polevy hořkou čokoládu :-)

DANA

3. 8. 2009 23:41

vzkaz pro Petru-take jsem v Usa-pernikovy prasek tady nicim nenahradis {snad ho koupis v Chicagu v ceskem obchode,ktery je na BELMONT/CENTRAL}nebo si ho nechej poslat z domova ;-)

Gabina

13. 7. 2009 13:16

Výborný nadýchaný perník, vejce jsem vynechala ;-)

Verutynka Verutynka

10. 7. 2009 19:13

perník k sežrání fakt že jo :-* největší mňamka.:yes:

ivulinka ivulinka

18. 5. 2009 20:50

Vyzkoušela jsem tento recept a mohu jedině doporučit. Perník je výborný a vazký.

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na perník perník recept perník perník recept recepty perník nejlepší perník recepty na pernik perník recept z kypřícího prášku perník z prášku do perníku recept na skvělý na perník jak dlouho se peče perník jak dlouho péct perník recept na perník bez prášku do perníku recept na pernik z kypriciho prasku jak se pece pernik pernik recepty recept na dobrý perník dobry pernik kypřící prášek do perníku recept nejlepší perník recept

Suroviny: mouka hladká, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, vejce, med, olej, skořice, kakao, mléko, rozinky, ořechy sekané, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Báječný perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNg