Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová směs

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 5. 2010 00:33

Suroviny

Porce: dle velikosti sklenic

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 166 kJ / 5 537 kcal
Bílkoviny77,30 g
Tuky420,06 g
Vláknina170,40 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 401,98 g
Sůl1 004,50 g
Sacharidy294,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: už asi 15 let mám ve svém sešitě receptů, netuším, odkud ke mně přišel

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitka

25. 8. 2016 07:47

Taky jsem to dřív dělala, ale poslední dobou si kořenovou zeleninu do polévek raději suším. V dobře těsnící velké sklenici yydrží na celou zimu. Jen to není vhodné pod maso. Začínám sušit na kamnech v období podzimu, až se začíná topit a tak ani nespotřebuji žádnou energii.:-)

isindy isindy

29. 11. 2011 17:19

Bibinka: děkuji ;-)

Bibinka Bibinka

27. 11. 2011 17:11

Isí, dobrej nápad a asi to začnu dělat každý rok, je to hodně rychlé a my zeleninové polévky rádi, možná tam mám něco navíc a o něco zase méně té zeleniny a výsledek bezva:yes: Dodávám ti fotky a k nim 9.bodík:yes:

savlinka savlinka

27. 11. 2011 17:09

TÉDA BIBI to máš zásobu zeleniny:-)):yes::yes::yes::yes::yes:

Janacek

5. 7. 2010 19:52

Mám skoro stejný recept,ale ve skleničkách mi to první rok zkvasilo.Od té doby dělám zeleninu bez soli.Po chvíli podušení s máslem a vychladnutí,plním do mikrotenových sáčků.Uplácám obdélníkovou placku a tu hranou dlaně rozdělím na 4 až 6 čtverečků a dám zmrazit.Je to skladné a pak jen uloupnu do polévky potřebný kus .

jahoda jahoda

4. 5. 2010 12:44

Také jsem kdysi dělávala a je důležitý správný poměr soli.Stalo se mi jednou, že to brzy začalo kvasit a od té doby jsem do toho nešla.Když se přesolí, tak se zase nemůže moc toho použít, raději jsem dávala takto pomleté do mražáku:-) a bez soli

isindy isindy

4. 5. 2010 12:06

Jana, díky za upozornění, doplňuji

isindy isindy

4. 5. 2010 12:06

finneta - bohužel foto momentálně není, spotřebovala jsem vše a ještě jsem se nedokopala k nadělání dalších zásob...ale chystám se, chystám....;-), a pak fotku dodám...

hafikov hafikov

4. 5. 2010 09:43

Uvítám každý receptík na zpracování zeleninových výpěstků.Ukládám a jistě vyzkouším.Díky:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 5. 2010 09:24

Já si to představit umím, přesně tohle jsem kdysi hodně dělávala, Ovšem je třeba napsat, že když směs dáme do polévky, musíme dát pozor na solení!! Směs je pořádně slaná ;-):yes::yes:

finneta

4. 5. 2010 09:13

škoda, že není fotka. to si pak člověk hned lépe představuje.:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zeleninová směs zeleninová směs recepty zeleninové zavařeniny zeleninová směs v soli zeleninové směsi zeleninová směs recept zeleninová směs na zimu zeleninová směs do mrazáku směs zeleniny zeleninove smesy zeleninová zavařenina zpracování zeleniny na zimu skladné i zeleniny na na zimu recepty na zeleninove smesi směs ze zeleniny recept zeleninová směs zeleninové směsi recept nakládaná zeleninová směs smažená zelenina na skladování na na zimu recepty ze zeleniny

Suroviny: celer, mrkev, pastiňák, kedlubna, květák, cibule, česnek, nať celerová, nať petrželová, máslo, sůl

TopRecepty.cz

Zeleninová směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRBQ