Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bonboniéra

Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby vaření Salka

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby vaření Salka)

17. 4. 2010 12:35

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 837 kJ / 1 156 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky70,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy115,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.

Bonbóny můžou být nevšedním dárkem a překvapilo nás, že i přes použité suroviny nejsou nijak přeslazené....

Můžeme použít i čokoládu bílou nebo udělat bonbóny dvoubarevné. A jako náplň by se dala určitě použít i nějaká jiná, doma oblíbená, třeba ořechová.

Silikonové formy na čokoládky mají třeba tady http://www.a1gastro.cz/cenik/241-silikonove-formy....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

24. 5. 2010 11:27

Tu kovovou formu, z níž jsou bonbóny na titulní fotce, můžete už koupit i v obchodě u Malátků http://www.cukrarskepotreby.cz/cze/produkt.html/do...;-)

cathleen cathleen

15. 5. 2010 06:28

Isahu, tytéž formy, jako z tvého odkazu ze Slovenska, se dají koupit i u nás - adresa je v poznámce pod receptem. Sice tam, myslím, nabízí méně druhů, ale když jim písneš o virtuální katalog (pošlou mailem), mají jich tam hodně:yes:

isindy isindy

14. 5. 2010 23:20

však já ji taky nebudu hned kupovat ;-) jen že se už dají sehnat i tady, i když zatím ne tak hezké tvary jako má cathleen...i když dcera je prý viděla na Gasto soutěži/výstavě v Hradci, která tam nedávno probíhala....ale určitě se jeden víkend zblázním a půjdu do toho ;-):-p:-))

jahoda jahoda

14. 5. 2010 23:11

isahu - cathleen fakt boduje:-!:-), já dělala dost narychlo, tak jsem šupla schládlé na chvíli do mražáku a bylo to raz-dva ztuhlé. Jaké dárek a ještě dobré kamarádce to bylo perfektní. Ale samozřejmě každý týden bych to nedělala, to jsem na to líná - raději koupím pro ty mlsouny doma čokoládu:-D Formu jsem nekupovala, úplně stačila, co mám na ledíky, jen jsem musela trochu použít násilí, ale šlo to,měla jsem to asi vytřít tím olejem, jak píše Cathleen, bylo by to jednodušší. Myslím, že kupovat formu se nevyplatí:-//, ale to je jen můj názor;-)

isindy isindy

14. 5. 2010 23:04

nádhera, nedalo mi to a koukla po netu na formy - dá se sehnat např.na http://www.peceniehrou.sk/index.php?main_page=inde......asi nevydržím a také zkusím, jako dárek úžasný nápad :yes::yes: 57+

Betina

14. 5. 2010 21:10

Takže take jsem skoušela vyrabět čokoladu.Sice nic moc tvary protože nemam formičky;-( ale na chuti to nic neubralo,prostě jsou vyborne.:-p +60

pipre pipre

13. 5. 2010 10:31

Jahodo, tvé bonbony vpadají nádherně a ještě s náplní:yes: To muselo být milé překvapení pro kamarádku, navíc vlastní dílo. Takový dáreček se cení mnohem víc. Opravdu se ti krásně povedly:yes:

cathleen cathleen

9. 5. 2010 17:12

Nádherné bonbonky, jahodo:-)Škoda, že ti je nemůžu obodovat:-)):yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

8. 5. 2010 08:58

Zírám:-O:-O,je to skvělý nápad a jistě vhodný i jako dárek kdo rád čokošku:-p:-Kmoc se mi to líbí ukládám a dávám velký bod:yes::-K

misza misza

8. 5. 2010 08:53

No skvělé.:-O Až teď jsem si všimla, že jsem tento mňamkový recept ještě nekomentovala;-) Musím to někdy vyzkoušet:yes: +46

jahoda jahoda

8. 5. 2010 08:37

Tento recept se mi hodil na narozky kámošce, spíš jako překvapení, že bonbony nejsou z obchodu. Podařilo se, nevěřila:-) Dělala jsem ve formičkách na led, doprostřed jsem dala bílohnědý oříšk.krém(něco jako Nutella) a do zbytku čokolády nakrájela oříšky. Bezva nápad:yes:-bod již proběhl (fotka nic moc, fotila jsem narychlo a večer-když tak smáznu) :-p;-)

cathleen cathleen

7. 5. 2010 07:22

A kde je fotečka?:-))

Jaaja Jaaja

6. 5. 2010 21:06

To byl včera pokus !!! Rozpustila jsem čokoládu Milku s tukem podle receptu /dcera jinou nejí/ a naplnila zbylým krémem z nutely. Protože formičky nemám, zkusila jsem použít tvořítka na led, mám taková hlubší platíčka. A bylo to úžasnéééé. :-p:-D:-K

cathleen cathleen

6. 5. 2010 14:26

Stříbrná forma je přes kamarádku koupená v USA, ale stejnou jsem už viděla i v e-shopu v Německu;-)

dostyna

6. 5. 2010 14:14

úžasné! ale mě se zrovna líbí ta stříbrná forma, kde je víc těch tvarů a tu jsem na tom odkaze nenašla:-(( Každopádně - nádhera!!!

1 5 6 7 8 9 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí čokoládové bonbony domácí bonboniera výroba čokoládových bonbonů výroba domácí čokolády výroba domácí čokolády čokoládové bonbony recept domácí čokoládové pralinky čokoládové bonbony recept domaci bombony recept na čokoládové bonbony domácí cukroví výroba domácích bonbonů domácí pralinky recept domácí výroba čokolády čokoládové pralinky recept výroba čokolády recept domaci cukroví recepty recept na domácí čokoládu domácí čokoládové bombony čokoládové bonbony výroba

Suroviny: čokoláda mléčná, čokoláda hořká, tuk ztužený, mléko kondenzované

TopRecepty.cz

Domácí bonboniéra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8wP